Doingthe116: juni

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en als je op de wedstrijd klikt, kom je terecht op de hele fotoset.

113

113. Shotts Bon Accord v Kirkintilloch Rob Roy 0-2 (Junior League, Hannah Park (406), 02-06-2015)

Terwijl de meeste voetballers al op het strand liggen, gaan de Juniors nog even door. De play-offs tussen Shotts (nummer 10 uit de hoogste divisie) en Rob Roy (nummer 3 uit de divisie daaronder) leken mij wel erg mooi. Vorig jaar speelden beide clubs ook tegen elkaar, al was toen Rob Roy het team uit de hogere divisie. Nu was het tijd voor wraak. Rob Roy was veel beter op een winderig Hannah Park, wat trouwens een van de rauwste grounds in de Juniors is. Pas wel bij Shotts, dat een keihard, grauw stadje is. Het was amper tien graden en dat in juni. Paste natuurlijk perfect bij deze vinck.

114

114. Kirkintilloch Rob Roy v Shotts Bon Accord 2-1 (Junior League, Guy’s Meadow (511), 04-06-2015)

Twee dagen later was de return en de wereld zag er helemaal anders uit. Rob Roy speelt dit seizoen in Cumbernauld Village en dat is een leuk plaatsje met veel groen. Het weer was ook perfect en Rob Roy maakte het vakkundig af. Guy’s Meadow is een leuke ground. Hier zou ik Cumbernauld United, van wie het stadion is, nog wel eens willen zien spelen. Ik was blij met de promotie van Rob Roy, want vanwege de naam vind ik dat een van de leukere Juniorclubs.

115

115. Hill of Beath Hawthorn v Bo’ness United 0-0 (4-3 w.n.s.) (Junior East of Scotland Cup, Blairwood Park (505), 06-06-2015)

Na mijn bezoek aan Hill of Beath Hawthorn had ik een zwak gekregen voor de club. Ik durf wel te stellen dat het mijn favoriete Juniorclub is. Ik koos dus voor deze finale, ook al is Blairwood Park geen topground. Het ligt ook nog eens in Oakley, een van de meest deprimerende ex-mijnwerkersdorpjes van Schotland. Het waaide keihard en dat leverde een slechte wedstrijd op. Gelukkig won Hill of Beath en kon manager Jock Finlayson (die al sinds 1975 manager is van de club) met een prijs afscheid nemen van zijn club.

116

116. Auchinleck Talbot v Musselburgh Athletic 2-1 (Junior Cup Final, Rugby Park (5186), 07-06-2015)

Het hoogtepunt van het Juniorseizoen is de finale van de Junior Cup. Het leek mij een passend eind van het seizoen en een perfecte 116e wedstrijd. Voor de wedstrijd ontmoette ik enkele medevinckers. Auchinleck is de reus van de Juniors. dus gingen we bij Musselburgh zitten, hopend op een verrassing. Maar Auchinleck was te sterk. Na de wedstrijd nog lang in de pub blijven zitten. Een mooie afsluiter van het seizoen. Mijn meeste bijzondere seizoen ooit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s