Doingthe116: augustus II

12

12. Hearts v Hibernian 2-1 (Championship, Tynecastle (17280), 17-08-2014)

De eerste thuiswedstrijd in de Championship en meteen tegen stadsgenoot Hibs. Beter kan eigenlijk niet. Het was mijn eerste kennismaking met de Hearts-fans voor de wedstrijd tijdens het ‘Derby Breakfast’, wat vooral een drankgelag is en geen ontbijt. Het was mijn vierde Edinburgh derby en opnieuw verloor Hearts niet.

13

13. Stirling Albion v Alloa Athletic 1-2 (Challenge Cup, Forthbank Stadium (537), 19-08-2014)

Dankzij het verschuiven van Livingston v Hearts kon ik op dinsdag naar deze derby in de stad van William Wallace. Qua derby stelde dit echt geen klap voor. De wedstrijd zelf en het stadion vielen ook tegen. Gelukkig had ik er al een leuke dag in Stirling opzitten, een van de mooiste steden van Schotland. Die verveelt echt nooit.

14

14. Livingston v Hearts 4-1 (Challenge Cup, Energy Assets Arena (3807), 20-08-2014)

Ik hoopte op een mooie loting in de Petrofac Cup, maar het werd Livingston away. Naar die verschrikkelijke Energy Assets Arena moest ik dit seizoen al twee keer, maar dat werden  dus drie bezoekjes. Robbie Neilson besloot niet zijn tweede elftal op te stellen, maar het jeugdteam. Het werd een drama. Een avond om snel te vergeten op alle vlakken.

15

15. Irvine Meadow XI v Irvine Victoria 4-4 (3-2 w.n.s.) (Junior League Cup, Meadow Park (943), 22-08-2014)

In augustus spelen de West Juniors in de League Cup. Dat gebeurt in poules die regionaal zijn ingedeeld. De twee clubs uit Irvine zitten altijd bij elkaar en hun derby spelen ze traditioneel op de vrijdagavond voor de Marymass (een groot feest in Irvine). Het werd een echte kraker in een schitterende ground. Komende augustus is de derby bij Irvine Victoria en die staat ook al in de agenda.

16

16. Raith Rovers v Hearts 0-4 (Championship, Stark’s Park (6105), 23-08-2014)

Mijn eerste echte away met Hearts, in het uitvak. Samen met Palmerston Park is Stark’s Park mijn favoriete stadion in deze divisie. Het was de ultieme uitwedstrijd. Eigenlijk de leukste van het seizoen. Er was een Duits beerfest in het centrum van de stad en alles was zo fout dat het goed werd. Een schitterende away en Hearts won ook nog eens met 0-4. Beter kan niet.

17

17. Stenhousemuir v Hearts 1-2 (League Cup, Ochilview Park (1768), 26-08-2014)

Hearts zat in drie bekers dit seizoen, dus hoopte ik op mooie aways. Liefst naar de Highlands of het diepe zuiden. Helaas, het was drie keer niets. De enige leuke was Stenhousemuir. Op een dinsdagavond gingen er 1500 man mee naar het kleine dorpje onder de rook van Falkirk. Het werd nog spannend op het einde. Ik miste de trein op een paar minuten, dus dat was bijna een uur wachten. Niet erg, want het was erg leuk op het station en in de trein terug naar Edinburgh.

18

18. Bradford City v Leeds United 2-1 (League Cup, Valley Parade (18750), 27-08-2014)

Het is lastig kiezen wat de mooiste wedstrijd was die ik afgelopen seizoen zag, maar Bradford v Leeds komt er zeker voor in aanmerking. Na jaren werd deze derby weer eens gespeeld. Bradford had al 28 jaar niet gewonnen. Ik had hoge verwachtingen, maar die werden ver overtroffen. Rellen, Leeds dat op 0-1 komt, Bradford dat uiteindelijk met 2-1 wint en een topsfeer die ik zelden heb meegemaakt. Dat ik na de wedstrijd nog vier uur moest terugrijden naar Edinburgh maakte mij dan ook helemaal niets uit.

19

19. Hearts v Falkirk 4-1 (Championship, Tynecastle 16369), 30-08-2014)

Ik zag Hearts dit seizoen een paar keer heel goed spelen. Het allerbeste spel was al in augustus, tegen Falkirk. Goede passing, technisch heel verzorgd en continu op zoek naar de aanval. Het zijn normaal de clichés die een nieuwe trainer vertelt, maar ze waren op deze zaterdag te zien op Tynecastle. Het is jammer dat Hearts dat niveau zelden meer heeft bereikt, maar die middag klopte alles. Een perfecte afsluiter van mijn eerste maand in Schotland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s