Kingsley

Kingsley

Mascottes bestaan al heel lang in het Britse voetbal. Sommige zijn geslaagd, andere wat minder. Zo had Partick Thistle een wat verwijfde bij. Niet echt geweldig, maar de rood-gele strepen maakte het nog een beetje acceptabel. Sinds kort is het Amerikaanse Kingsford Capital Management de hoofdsponsor van de club uit Glasgow. Die hebben een raar logo met een enge zon. Het is een opvallende combi: het bedrijf en Partick Thistle. Mike Wilkins, een van de grote mannen achter het bedrijf, heeft ook aandelen in Golden State Warriors, de NBA-kampioen. Je zou ze dus eerder bij Manchester United of Chelsea verwachten, maar Wilkins koos voor Partick Thistle omdat zijn favoriete kunstenaar, David Shrigley, fan is van de Schotse club. Shrigley heeft niet alleen het logo voor op het shirt ontworpen, maar ook een nieuwe mascotte. Het is de engste die ik ooit zag. De omschrijving “het is net Lisa Simpson die in Tsjernobyl is geweest” is de meest accurate die ik las.  Mijn doel voor komende seizoen is dat ook om met Kingsley op de foto te gaan, ondanks mijn grote angst.

Dit logo zal komend seizoen op de shirts van Partick Thistle komen. Kan wel eens een cultklassieker gaan worden over een paar jaar.

Dit logo zal komend seizoen op de shirts van Partick Thistle komen. Kan wel eens een cultklassieker gaan worden over een paar jaar.

Het leek eerst een grap, maar Kingsley is echt.

Het leek eerst een grap, maar Kingsley is echt.

Kingsley1 Kingsley2 Kingsley3 Kingsley4 Kingsley5 Kingsley6 Kingsley7 Kingsley8 Kingsley9 Kingsley10

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s