Keeper Leeper

Keeper Leeper 11

De beste keeper die ooit op deze aardbol heeft rondgelopen is niet Edwin van der Sar. Ook Gianluca Buffon mag geen aanspraak maken op deze titel. Gordon Banks? Peter Schmeichel? Dino Zoff? Nee, die ook allemaal niet. Zelfs Lev Yashin niet. Een betere keeper dan Ben Leeper is er namelijk nooit geweest. Onmogelijke reddingen, geweldige assists en zo nu en dan een doelpunt. Geen keeper heeft er zoveel op z’n naam staan als Ben Leeper. Het meest imposante was dat Leeper het keepen bij Mancastor City combineerde met zijn opleiding medicijnen. Hij was de perfecte keeper als je de Boing stripboeken moet geloven en wie doet dat niet. Keeper Leeper was een van de voetbalstrips die in het blad verscheen. Het verhaal en de reddingen van Leeper zijn zo onwaarschijnlijk dat het gewoon cult is.

Keeper Leeper 4Ben Leeper speelt voor het onbeduidende Mancastor City in de Engelse vierde divisie. Hij verdient er niet veel, waardoor Leeper continue geldzorgen heeft. Leeper is een semiprof. Naast het voetballen is hij student medicijnen en loopt hij stage als dokter. Een van zijn professoren en de directeur van de opleiding mogen Leeper niet en proberen er alles aan te doen om hem van school te sturen. Hun motief is onduidelijk. Waarschijnlijk pure kwaadaardigheid of omdat ze fan zijn van Mancastor United. Dat lijkt een aantal keer te gaan lukken, maar dankzij Lord Marrony, voorzitter van de raad van bestuur, mag Leeper iedere keer blijven.

Keeper Leeper 17Leeper heeft ook een persoonlijke fan: Misthoorn Flynn, een enorme brulboei. Samen met zijn zonen volgt hij Leeper overal. Als Leeper niet speelt, gaat Misthoorn Flynn niet naar Mancastor City kijken. Vreemd genoeg vindt Leeper hem de grootste fan van de club, terwijl hij vaak niet komt opdagen. Het mooie aan Leeper is dat hij tijdens zijn wereldreddingen commentaar geeft op de schoten die hij moet verwerken. Zinnen als “Oef! Dat was net aan. Die Hongaar moet les van Pele gehad hebben!” of “Die Ganning is goed, maar ik denk dat ik z’n zwakke plek weet.” en “Wat een loeier! Te gevaarlijk om hem te vangen.” zijn bijna filosofisch van aard.

Keeper Leeper 1Als een teamgenoot van de wereldkeeper eens wat goeds doet, komt het door advies, een pass of aanwijzing van Leeper en krijg de held tóch de eer. Het moet erg frustrerend zijn om met zo’n perfecte speler in een team te spelen. Helaas bestaat Boing niet meer en is Ben Leeper niet meer dan een herinnering in de hoofden van veel dertigers. Vandaar een eregallerij met de mooiste momenten van deze topkeeper. Reddingen waar veel keepers vandaag de dag alleen maar van kunnen dromen.

Keeper Leeper 5

Keeper Leeper 6

Keeper Leeper 7

Keeper Leeper 3

Keeper Leeper 2

Keeper Leeper 9

Keeper Leeper 10

Keeper Leeper 8

Keeper Leeper 13

Keeper Leeper 12

Keeper Leeper 15

Keeper Leeper 14

Keeper Leeper 16

Keeper Leeper 18

Keeper Leeper 20

Keeper Leeper 19

Advertenties

3 Reacties op “Keeper Leeper

  1. Geweldig om weer terug te zien. Ik las Boing ook altijd, bij mijn moeder op zolder moeten nog een paar exemplaren liggen, zal ze s opzoeken.

  2. Ik heb al die boeken nog thuis liggen. Het blijft heerlijk om te lezen. Wel jammer dat het bij de laatste verzamelbundels een beetje mis ging en de laatste losse nummers niet had, maar dat mag de pret niet drukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s