Jack the Brightest Star

The Hulk

Jack Kennedy was een zorgeloze kleuter die gek was van de Hulk. Er was nooit iets met hem aan de hand, totdat hij in de avond van 17 december 2012 ineens koorts kreeg. Jack kreeg een aspirientje van zijn vader Derek en werd de volgende ochtend weer wakker. Hij was alleen zo moe, dat hij nog even ging slapen. Toen Derek kwam kijken, vond hij zijn zoontje bewusteloos in zijn bed. In Glasgow was niet genoeg plek, dus moesten ze naar Edinburgh voor een behandeling. Doordat de familie-ambulance alleen mag worden gebruikt voor vervoer naar Glasgow, moesten de ouders in de auto achter hen aanrijden. Er was vooraf gewaarschuwd dat Jack de ambulancerit misschien wel niet zou overleven. Zijn moeder omschreef het als ‘de langste 90 minuten uit haar leven’.

Gelukkig leefde Jack nog toen ze in Edinburgh aankwamen, ondanks dat zijn hersens zwaar beschadigd waren. Jack was getroffen door een virus dat zijn hart aanviel, waardoor hij continu zuurstof te kort kwam. Niet alleen zijn hersens bleken flink beschadigd, ook zijn nieren en lever hadden een flinke klap gekregen van het zuurstoftekort. Na twee dagen vechten, zijn moeder omschreef hem als zijn grote held The Hulk, kon Jack niet meer en stierf hij in de armen van zijn moeder, terwijl vader zijn hand vasthield. Hun enige kind was niet meer, zes dagen voordat hij zes zou worden. Na een paar maanden besloten de ouders de stichting Brighest Star op te richten, ter nagedachtenis aan hun zoontje Jack. Doel is om geld in te zamelen voor een grote ambulance die, ongeacht naar welk ziekenhuis het is, ouders mee te laten rijden als hun kind vervoerd wordt.

De vader van Jack is speler van Neilston Juniors, een kleine non-League club uit de buurt van Glasgow. Bij de club was iedereen uiteraard erg geraakt door de dood van Jack en werd besloten iets te doen. Zo ging het geld van een testimonial aan het eind van het seizoen helemaal naar Brightest Star. Daarnaast speelt Neilston Juniors sinds dit seizoen alle bekerwedstrijden, en dat zijn er nogal wat in de Juniors, met het logo van The Brightest Star als shirtsponsor. Uiteraard geheel gratis. Misschien nog wel het allermooiste vind ik dat Neilston Juniors tijdens die wedstrijden niet in hun normale rode shirt spelen, maar een groen exemplaar dragen. Groen is namelijk de kleur van de Hulk, de grote held van de kleine Jack.

Brightest Star groen shirt

Advertenties

5 Reacties op “Jack the Brightest Star

 1. My God. Wat een verhaal. Heb zelf een zoontje van zes…. ‘-(

 2. Mooi van die club, al denk ik dat zulk initiatief eigenlijk ook door de League clubs zou moeten gesteund worden. In tijden van verlies van een geliefde, hoort rivaliteit plaats te ruimen voor samenhorigheid. Ware het bv geen idee om 1 speeldag alle Schotse clubs uit de twee hoogste niveaus ook gratis reclame te maken voor Brightest Star en (een deel van) de opbrengst vd wedstrijd weg te geven? Schotland heeft 1 van de grootste % aantal bewoners die wedstrijden in het stadion bezoekt. Alleen al met Celtic en Rangers zou er flink wat geld in het laatje komen. Het zou mooi zijn als de solidariteit verder reiken zou dan de club van z’n vader en de profclubs in de League ook iets zouden doen. Maar ik vermoed dat eens dit verhaal echt de ronde begint de doen, de clubs moreel misschien zich verplicht gaan voelen om ook iets te organiseren?

  Behoorlijk angstwekkend trouwens dat een virus op zo korte tijd een perfect gezond mens kan doen sterven. De bassist van m’n favoriete band God Machine stierf destijds aan een hersentumor die pas werd vastgesteld de dag voor zijn dood maar heel intensief groeide. Het is niet echt geruststellend dat je de ene ogenblik kerngezond kan zijn en het de week nadien plots gedaan kan zijn. “Moving on with life or just letting it pass, is just not the same” … Het is jammer dat mensen dat pas gaan beseffen eens er een drama geschied is.

  RIP Jack. Op die leeftijd moeten sterven… de wereld is soms zo een gruwelijk oneerlijke plek. 😦

 3. Soms is het leven zo oneerlijk!

  • “Als je maar gezond bent” ; het is cliche misschien, maar oh zo waar… Als je dit soort dingen leest, dan is het in feite gek dat we ons soms zo druk maken over een voetbalmatch. Wij gaan naar de wedstrijden, amuseren ons, … zelfs als je ploeg verliest: je hebt je vermaakt. Een simpel plezier dat deze jongen en zijn lotgenootjes veel en veel te kortstondig hebben ervaren. Als iemand stervende is, dan besef je eigenlijk hoe relatief de rest allemaal is.

   IK blijf er bij dat de toppers ook iets zouden moeten doen. Reclamespotjes tegen racisme en voor het goede doel zijn veel te eenvoudig, dat ze eens echt tonen dat ze sociaal geëngageerd zijn. Moest iedere Premiership club nu eens 1 match de opbrengst van de ticketverkoop afstaan aan een medisch centrum dat onderzoek doet naar medicatie voor nu nog fatale ziektes … dan zouden ze tonen dat ze als club ECHT sociaal in de gemeenschap zijn. Of laat bv de populairste spelers van elke club een wedstrijdshirt per opbod verkopen en de opbrengst gaat naar een goed doel … er zijn zoveel mogelijkheden. Voor een grote club is zo een geste financiëel niet zeer zwaar, maar ze tonen dan wel dat ze echt de voeling met de gewone dingen des levens nog hebben. Tenslotte, ook de vedetten van die clubs kunnen ooit getroffen worden door het noodlot…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s