Hearts are going down

DSC03607

Gisteren gebeurde het onvermijdelijke: Hearts degradeerde na 31 jaar gedegradeerd uit de SPL. Hearts is een van de founder members van de Scottish League, opgericht in 1890, en speelde in die 124 jaar slechts vier seizoenen niet op het hoogste niveau. Op de all-time table staan ze derde, op gepaste afstand van de Old Firm, maar ook weer ruim voor op nummer vier Aberdeen. Volgend seizoen dus Hearts v Rangers in de Schotse Championship en, als het een beetje mee/tegenzit, ook Hearts v Dundee en Hearts v Hibs. Het kan allemaal. Bij Hearts hopen ze erop. Maandag wordt bekend of er een deal met de curator in Litouwen kan worden gesloten. Lukt dat, dan kan Heart of Midlothian volgend seizoen het 140-jarige bestaan vieren. En vieren, dat kunnen ze daar. Dat merkte ik vorige week tegen Hibs. Als de Hibees hadden gewonnen, was Hearts gedegradeerd. Tot ieders verbazing gebeurde dat niet. Hearts won met 2-0 en het was een vulkaanuitbarsting van vreugde. Gisteren wonnen ze met 2-4 van Partick Thistle, maar door de overwinning van St. Mirren was het toch einde verhaal. Hearts is gegaan met het hoofd rechtop ten onder gegaan. Hopelijk bestaan ze volgend jaar nog.

Advertenties

Een Reactie op “Hearts are going down

  1. Een curator uit Litouwen ?!

    Het is jammer dat ze die minpunten kregen, op dat vlak vind ik de regels buiten het UK toch logischer.Financiëel niet in orde = je start een divisie lager. Dat is in feite een eerlijker systeem dan een club met strafpunten aan het seizoen te laten winnen, want als je al van meet af aan zo ver achterop staat is het behoud verzekeren een zeldzaamheid en beland je toch in tweede divisie het jaar nadien. Dus in feite verlies je dan 2 seizoenen, vergeleken met terugzetten naar 2e divisie en daar met gelijke wapens als de andere clubs meteen proberen terug te promoveren naar de premier division.

    Een club als Hearts mag niet verdwijnen. Het verhaal achter de naam bv, dat is zo zeldzaam, en er hangt zoveel geschiedenis aan die club vast. En de Edinburgh derby nooit meer zien, dat is ook niet direct vrolijkmakend. Mini-huns of niet, ik hoop dat ze het redden. En dat ze sterker dan voordien terugkunnen naar het hoogste niveau, ongeacht of dat binnen het jaar al lukt of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s