Pompey’s Survival

League 2 table

Het gaat niet goed met Portsmouth. De club die in 2008 de FA Cup, het seizoen erop AC Milan op 2-2 hield en het jaar daarop weer op Wembley stond in de FA Cup Final, staat sinds afgelopen weekend op plek 22 in League Two, de laatste veilige plek. De twee daaronder zakken aan het eind van het seizoen naar de Conference en gezien het kleine gat van drie punten, is de kans aanwezig dat Pompey dat wel eens kan zijn. Komt nog eens bij dat Northampton onder ze staat en dat is een club die niet lijkt te kunnen degraderen naar de Conference. Het programma spreekt ook niet echt in het voordeel van Pompey. Vanavond moeten ze uit naar Rochdale, de koploper. Op zaterdag staat er een uitje naar Wales gepland, dat nog een kansje heeft op de play-offs. Dat hebben ook de twee tegenstanders die daarna komen: Hartlepool en Dag & Red. Pasen wordt beslissend voor Pompey, want in drie dagen tijd treffen ze twee mede-degradatiekandidaten. De week erop staat er een verre uitpot tegen Bury op het programma, om uiteindelijk thuis te eindigen tegen Plymouth. Dat kan wel eens een klassieke “That Final Day” worden waarbij Pompey moet voorkomen voor de vierde keer in vijf jaar te degraderen.

Pompey fixtures

7 Reacties op “Pompey’s Survival

 1. En dan cultiveren Feyenoorders in Nederland “het grote lijden”… Moet je je eens voorstellen Pompey fan te zijn!

  • Ja, dat is geen vergelijking. Ik had trouwens niet verwacht dat Pompey het dit seizoen zo slecht zou doen. Had op een veilige middenmootplek gerekend.

  • Was Feyenoord niet eens het bankroet nabij (maar kunnen saneren op tijd)?

   Heeft Portsmouth het financiëel intussen weer ietwat op orde? Soms is een degradatie achteraf gezien een zegen geweest. Er zijn al vaker clubs gezakt om meteen weer te promoveren en sterker dan voorheen terug te keren. Het saneren van de club en garanderen van het voortbestaan is het allerbelangrijkste.

   Bizar wel dat ook de kloof met de veilige middenmoot amper een 6 a 7 punten is. Het zit daar allemaal dicht op elkaar. Met wat geluk zak je, maar evengoed kunnen ze nog netjes middenin eindigen. Die playoff kandidaten die je noemt (Newport, Dag & Red, etc) staan amper 6 tot 7 punten boven Portsmouth…

 2. Ik ben het weekend van 1-3 mei in Brighton en had al enkele weken mijn zinnen op deze wedstrijd gezet. Maar tickets te pakken krijgen lijkt wel heel moeilijk te worden indien het op deze pot gaat aankomen. Hoop dat ze het halen, wat een mooie club en ik wil absoluut eens naar Fratton.

 3. Dat is wel heel laat. Je kunt misschien in het uitvak proberen, alhoewel Plymouth ook nog volop meedoet om de play-offs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s