The Miracle of Droylsden

Droylsden Twitter 0

Gisteren vond het wonder van Droylsden plaats. In de 39ste speelronde werd er eindelijk een wedstrijd gewonnen. De vorige 38 leverden precies 3x een gelijkspel op en 35 nederlagen. Het doelsaldo was ook onthutsend: 28-147 tegen. Gisteren werden tegentreffers 148, 149 en 150 bereikt tegen Witton Albion, maar daar maalde niemand om bij The Bloods; het werd namelijk 4-3. Ik zag de allereerste wedstrijd van Droyslden dit seizoen, tegen Stocksbridge Park Steels. Ze verloren met 3-1 en toen vond ik het geen beste ploeg. Dat bleek wel, want week na week werden The Bloods geslacht. Op 15 februari waren ze dicht bij de eerste overwinning. In de 83ste minuut stond de ploeg met 0-2 voor tegen Barwell. Toen het 1-2 werd, voelde iedereen de bui al hangen en in de blessuretijd werd het inderdaad 2-2. Een week later was de club als eerste Engelse club gedegradeerd. Gisteren lukte het dus wel en het leuke Twitteraccount (@Droylsden_FC) van de club zat uitgerekend tijdens deze pot in een vergadering van zijn werk. Hij zat stiekem te twitteren en langzaam zie je je enthousiasme en heet geloof steeds groter worden.Hieronder een kleine samenvatting van de Tweets.

Droylsden Twitter A Droylsden Twitter B Droylsden Twitter C Droylsden Twitter D Droylsden Twitter E Droylsden Twitter F Droylsden Twitter G Droylsden Twitter H Droylsden Twitter I Droylsden Twitter J Droylsden Twitter K Droylsden Twitter L Droylsden Twitter M Droylsden Twitter N Droylsden Twitter O Droylsden Twitter P Droylsden Twitter Q Droylsden Twitter R Droylsden Twitter S

Advertenties

2 Reacties op “The Miracle of Droylsden

  1. Leuk voor hen maar zo bijzonder is dit niet. In quasi elk land beneden de professionele niveaus eindigen er clubs met 0 punten, en met >200 tegendoelpunten. De cijfers van Droylsden zijn slecht, maar het kan slechter. In België is er een damesploeg La Hulpe SC, die na 22 of 23 wedstrijden al boven de 500 tegendoelpunten zit (en slechts 3 gemaakt, en uiteraard nog 0 punten). Dat is al iets opmerkelijker, vooral omdat ze elke week weer blijven spelen en geen forfaits overwegen. In Manchester was een jeugdteam dat een seizoen 0 punten haalde en een doelsaldo van meer dan 400 tegengoals en 0 goals voor had aan het eind van het seizoen (jammer dat de naam me even niet te binnen schiet). RC Anderlecht kreeg er ooit 81 binnen in 2 wedstrijden (40-0 en de week nadien 41-0).

    De cijfers van Droylsden zijn slecht maar zo uitzonderlijk is dit niet. Ik denk dat, als je naar de lagere reeksen kijkt, elk land zo wel zijn eigen kneusje heeft. Bovendien had Droylsden al 3 punten, echt cult is pas wanneer je 0 punten haalt en elke week meer dan 10 goals binnenkrijgt.

  2. PS dat jeugdteam uit Manchester scoorde zijn eerste goal ooit in het seizoen daarna, ironisch genoeg was het de doelman van dat vorige seizoen. Die was zo slecht dat ze hem naar de spits verhuisd hadden. Niet dat de nieuwe keeper beter was want ze verloren nog steeds wekelijks met 20 of meer goals verschil, alleen hadden ze toch dat historische eerste doelpuntje beet. Het was een jeugdteam met “Saint” in de naam … Ik heb gegoogled om hun naam terug te vinden maar helaas zonder succes, als je zoekt op “worst goal average” of “highest number of goals against” krijg je vooral de slechtste scores op professioneel niveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s