#10K2MK

#10K2MK

Op 29 maart is het MK Dons v Wolves. Op papier een gewone pot. Maar ze hebben in Milton Keynes een gigantisch stadion en maar weinig fans. Dat heeft als voordeel dat er veel uitfans mee kunnen komen. Zo bracht Coventry dit seizoen al 7000 man mee naar Stadium:mk. Wolverhampton Wanderers is een andere club met een grote following. Helaas heeft MK Dons besloten maar 6500 kaarten voor de Wolves neer te leggen. Daar balen ze van in Wolverhampton, want eind maart is de bovenste ring ook gevuld met stoeltjes (vanwege het WK rugby) en kunnen er 30.000 man in Stadium:mk. MK Dons zelf trekt hooguit een mannetje of 6000, dus zijn de wolfjes nu aan het lobbyen om 3500 kaarten extra te krijgen. Het project heet #10K2MK (10.000 naar Milton Keynes) en ik hoop van harte dat het ze lukt. Het is ook bizar veel voor een gewone competitiewedstrijd. Wil je het Stadium:mk een keer vincken, dan is het nu echt hét moment. Een geweldige sfeer van het uitvak is een zekerheidje.

Advertenties

7 Reacties op “#10K2MK

 1. Mooie poging maak MK zou gek zijn als ze hierop ingaan, want dat komt neer op je thuisvoordeel afstaan. Als je weinig fans hebt ben je daarom als club niet minderwaardig ; uit morele verplichting toch maar extra tickets geven is een mooi idee maar als de bezoekende fans in de meerderheid zijn verlies je eigenlijk je thuisvoordeel en is het alsof je op neutrale grond speelt. Het is Wolves wel gegund uiteraard, en ik kan me voorstellen dat enkele fans van Wolves desnoods wel de lege plekken in de MK tribune gaan innemen en incognito voor Wolves gaan supporteren.

  • Ik denk dat 6500 Wolves-fans sowieso de boventoon zullen voeren, dus als ik MK was zou ik gewoon 10.000 kaarten verkopen. Lekker cashen die dag.

   • Touché. Als je wat extra geld in de lade kan proppen, en die zitjes zouden toch leeg blijven anders… In feite erg dat we als linkse rakkers hier praten over het financiëel uitbuiten van clubliefde, dat klinkt eerder als iets wat kapitalistische giganten als Barcelona, Juventus, Chelsea, PSG etc zouden doen. Klinken we in dit topic niet een beetje als salonsocialisten ??

 2. Wij gaan met 6 en hebben gewoon via de MK Dons website tickets in het uitvak kunnen kopen.

  • Wat een luxe dat je op de clubsite tickets voor het uitvak kan vinden. In België is dat al lang niet meer mogelijk (grote uitzonderingen bestaan maar zijn zeldzaam) en voor de nationale ploegen is tickets voor het uitvak krijgen een horrorscenario. Ik wil naar België-Israel maar in het vak van Israel (niet voor herrie, ik ben supporter van Israel) en tenzij de Israelische bond de ticketverkoop niet zelf wil regelen gaat me dat een telefoon naar Tel Aviv, online bestelling via 1 of andere onduidelijke site, plus verzendkosten worden, of in ergste geval ergens het ticket moeten ophalen op een locatie buiten het stadion de dag van de wedstrijd. Waar is de tijd dat je gewoon de dag zelf bij de club nog tickets voor het uitvak kon kopen, of toch minstens gewoon op voorhand?

   Mooi dat dit in het UK nog kan. Maar het aantal “probleemclubs” is er erg laag nadat ze het hooliganisme virtueel aan banden gelegd hebben (een uitzondering a la Millwall niet te na genomen). In de Benelux met al die combiregelingen mogen ze er een voorbeeld aan nemen (en ook aan de manier hoe de Britten hooliganisme hebben aangepakt)

 3. Aangenaam stadion, slechte wedstrijd op een vreselijke mat, matige support van de uitfans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s