AFC Nicknames: The Imps

AFC Nicknames Lincoln City

Een van de leukste bijnamen in het Engelse voetbal vind ik die van Lincoln City: The Imps. Voor de oorsprong van die bijnaam moeten we terug naar de veertiende eeuw. De duivel besloot ter vermaak twee Imps naar Engeland te sturen. Imps zijn kleine, kwaadaardige wezentjes met een enorme kracht. Ze halen hun kick uit het vernielen van dingen. Een soort hooligans dus. Nadat ze de kerktoren van Chesterfield hadden gedraaid, gingen ze op weg naar de kathedraal van Lincoln, destijds het hoogste gebouw ter wereld. Daar gingen ze helemaal los, totdat een engel orde op zaken kwam brengen. Hij versteende een van de twee Imps. De andere ging er snel vandoor, maar werd door een heks in een zwarte kat veranderd. Waar die kat is, weer niemand. De versteende Imp is nog altijd te zien in de kathedraal. De Imp is echt het symbool van de stad geworden en het is dus niet vreemd dat Lincoln City al snel de bijnaam The Imps kreeg. De club heeft tegenwoordig ook een Imp in haar logo.

Advertenties

3 Reacties op “AFC Nicknames: The Imps

 1. Dit is inderdaad een hele leuke 🙂 Mooi ook dat de club het in haar logo verwerkt heeft. Zijn er nog clubs die zo een “ketters” of “ongeluksbrengend” symbool hebben? Fortuna Düsseldorf speelde ooit met doodshoofden op hun shirt, maar dat was omdat een heavy metal band in de club had geïnvesteerd eerder dan om de tegenstander te intimideren. Het logo van Sheffield United vind ik ook niet echt uitnodigend, een mens wordt niet graag met zwaarden verwelkomd.

  Uit interesse: maar hoewel ook het UK meer en meer niet-religieus wordt, heeft nog geen enkele priester of clericus aanstoot genomen aan het gebruik van de imp als symbool van de stad en club?

  • Ik heb nog nooit gehoord dat iemand aanstoot heeft genomen aan de Imp.

   • Een obscure wijkpastoor of zo? De Kerk neemt nogal rap aanstoot aan dingen.

    Ik ben wel een grote fan van de officiële exorcist van het Vaticaan. Altijd als die iets zegt, weet je dat het pure stand up comedy gaat zijn. “De financiële crisis ligt niet aan de banken, maar aan Satan”. En zijn beste: “Satan is overal, zelfs hier in het Vaticaan” (dus als uitdrijver van het Vaticaan heeft ie zijn job eigenlijk niet gedaan …).

    Clerici uit eender welk geloof hebben doorgaans lange tenen en nemen vaak aanstoot aan dingen waar de gewone burger niets tegen heeft of zelfs leuk vindt. Zoals die Imp. Bijna iedereen daar vindt het een mooi symbool voor de club en voor hun stad, het zou typisch zijn als de enige criticasters uit kerkelijke middens komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s