Hertha BSC & Shoreham FC: A Match made in Heaven

ShorehamFC HerthaBerlin

Voetbal verbroederd. Afgelopen weekend was er weer een mooi voorbeeldje daarvan. Tien fans van Hertha BSC reisden namelijk af naar Sussex om Shoreham FC te vincken, een club die speelt op het negende niveau. De Duitsers kozen Shoreham, omdat de club net als Hertha BSC in 1892 is opgericht én dezelfde clubkleuren hebben. De mannen uit Berlijn maakten er een weekendje Brighton van met wat siteseeing en natuurlijk een wedstrijd. Shoreham v Rye United eindigde in 1-1 met een rode kaart voor Shoreham-middenvelder Lawrence Edwards. De Duitsers voelden zich schuldig, want ze waren de middenvelder continue aan het aanmoedigen om tackles te maken. Vandaar dat ze besloten de zestig pond boete die de Edwards zou krijgen van de FA, zelf op te hoesten. Na afloop overhandigde een van de Duitsers een kek vaantje aan de voorzitter van Shoreham en werden er meteen afspraken gemaakt voor een tegenbezoek. Het zou helemaal mooi zijn als Hertha een keer een friendly gaat spelen in Shoreham.

Advertenties

4 Reacties op “Hertha BSC & Shoreham FC: A Match made in Heaven

  1. Groundhopping per thema … wat een fijne manier om te reizen.

  2. Mooi verhaal. Hoe ze op het idee kwamen blijft me een raadsel (in Duitsland genoeg obscure amateurniveau’s en als je dan een reis maakt is de club van keuze hoogst merkwaardig) maar net dat maakt het eigenlijk mooi. Helemaal mooi zou zijn dat ze ook eens de omgekeerde reis maken ter verbroedering, Hertha heeft heus wel geld genoeg om de relatief kleine aanhang en delegatie van Shoreham te vergoeden zodat zij op hun beurt eens naar Berlijn kunnen komen.

  3. Ik neem aan dat van dat vaantje met de beide clubnamen erop maar 1 exemplaar bestaat en dus niet als collector item te koop is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s