Hereford United-fans

Hereford fans at Wigan FAC

Ze hebben het niet makkelijk. Wederom staat hun club weer op omvallen. Het is de laatste jaren vaak raak bij Hereford United. De ene malifide bestuurder na de andere koopt zich in bij de club om er een puinzooi achter te laten en dan weer te vertrekken. Zoals altijd zijn de fans weer de sjaak en moeten zij het puin opruimen. Het bestuur kan de maandelijkse loonlast niet opbrengen en ze hebben ook nog geen loonbelasting afgedragen. De Britse belastingdienst is niet mals voor dat soort zaken en kan dan eisen dat de club wordt opgedoekt. De club riep de fans daarom op om 35.000 pond te verzamelen. Voor de wedstrijd tegen Cambridge United werd er daarom gecollecteerd en werd de eerste 6.000 pond verzameld. Ook op 28 december tegen Forest Green Rovers (waar ik bij ben) en op 1 januari tegen Kidderminster zal er gecollecteerd worden. Hopelijk gaat de club het redden, maar het wordt daar een tijd dat de fans de boel overnemen, want de zakenmannetjes bakken er niet veel van.

Advertenties

4 Reacties op “Hereford United-fans

  1. al bij Hereford geweest zeker Joris?Zag wel dat je 4 en 5 Januari 2 grounds gaat bezoeken die op mijn lijstje staan…veel plezier en prettige dagen

    • Ja, maar dat is begin 2006 geweest dus al heel lang geleden. Tijd voor een revisit. Vier en vijf januari zijn ook revisits. Alleen Cadbury Athletic is nieuw voor mij, maar op zich maakt me dat niet zo gek veel uit.

  2. zal je programma eens beter in de gaten houden! 🙂

  3. Fan owned is evenmin een garantie voor succes. Dat het bij Wimbledon, Shamrock Rovers, Cork, United of Manchester, etc lukte betekent niet dat het altijd lukt, er zijn evenzeer voorbeelden waar de nieuwe club snel weer verdween of in de obscuriteit van de allerlaagste amateurreeksen bleef hangen. State-owned is de enige manier om malafide investeerders buiten te houden en dan wordt fan-owned meteen overbodig. Het is alleszins geen bestuursvorm die ik steun, ik geloof niet in het fan-owned principe, hoezeer dat ook in de mode moge zijn. Bij staatseigendom en werken met (voor elke club gelijke) subsidies heb je een volledig open competitie gezien geen enkele club financiëel sterker staat dan de andere en je in principe met een perfect gelijke kansen van start gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s