The Glebe Park Hedge

Brechin 18

Vorige weekend bezocht ik de derby’s Ross County v Inverness en Partick Thistle v Celtic, maar het hoogtepunt van de trip was toch echt Brechin City v Arbroath. Glebe Park is een geweldig stadion. Er staat een kaboutertribune, terracing aan twee zijdes en een gekke St. Johnstone-tribune. Een allegaartje en dat mag ik graag zien. Maar hét hoogtepunt van Glebe Park is de heg. De bijnaam van Brechin is niet voor niets The Hedgemen. Die heg is zo fapfapfap. Helaas weet de UEFA dat ook, een organisatie die alles wat mooi is aan het voetbal wil vernietigen. De enige belangen van de UEFA zijn het kontbeffen van de topclubs, het vullen van de eigen zakken en het pesten van kleine clubs. Zo kwam de UEFA erachter dat het veld van Brechin maar 67 yards breed was en dat moet 70 yards zijn. Dat zou betekenen dat de legendarische heg weg zou moeten. Gelukkig heeft de SFA de zaak kunnen sussen en is de heg er nog altijd. Ik heb zelfs wat blaadjes van de heg meegenomen als souvenir.

Brechin 17

Brechin 19

Brechin 22

Brechin 20

Brechin 23

Brechin 38

Brechin 60

Advertenties

5 Reacties op “The Glebe Park Hedge

  1. William van Holsteijn

    Kijk dit soort aparte verhalen vind ik smullen. Is voor mij n trigger om daar ook eens langs te gaan! Ik heb t ff gemist!!

    • Echt een aanrader. Je hebt daar in Angus zes stadions heel dicht bij elkaar (Dundee, Dunde United, Arbroath, Montrose, Forfar en Brechin) en die zijn allemaal de moeite.

      Het boek slokte nogal wat tijd op. Gelukkig is dat nu naar de drukker. Het schrijven zelf valt allemaal wel mee, maar dat redigeren en alles er omheen is flink wat werk. Dat is het nadeel van het allemaal zelf doen.

  2. Wat ’n bijzonder verhaal weer.Mooi!

  3. Hoezeer ik de UEFA geen warm hart toedraagt maar reglementen bestaan ergens voor, anders krijg je een soort sportanarchie. Ik zou die afmetingen dus eerder een nalatigheid van de club noemen. De UEFA of FIFA hier de schuld geven terwijl de regels duidelijk zijn, niet helemaal correct. Er is een tussenoplossing: een stap terug naar de amateurreeksen wiens federatie niet onder de SFA valt en dus niet indirect bij UEFA zit. Die hebben het vaak minder nauw met de reglementen. Veel amateurclubs hebben velden die niet helemaal aan de regels voldoen, maar net door de amateursfeer maalt niemand er om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s