Hampden Park 110 jaar

Hampden 20

Vandaag is het precies 110 jaar geleden dat Hampden Park werd geopend. Het was en is het stadion van Queen’s Park, die het verhuren aan de Schotse bond. Een joekel van een stadion waar vaak meer dan 100.000 man op af kwamen. Zo staat het record op 149.415, gevestigd tijdens Schotland v Engeland in 1937. In dat jaar kwamen er ook 147.365 man af op de bekerfinale tussen Celtic en Aberdeen. Zo’n 20.000 mensen stonden buiten zonder ticket. Ook de 127.621 die naar de Europa Cup I-finale tussen Real Madrid en Eintracht Frankfurt (7-3!) is een record. Helaas zullen dat soort aantallen niet meer worden bereikt. Het stadion is drastisch verbouwd en sinds 1997 ziet het eruit als op de bovenste foto. Niet echt mijn ding, hoewel het nog altijd genieten is als het vol zit. Ik heb het geluk gehad er een Old Firm en een Edinburgh derby bij te wonen. Maar toch zou ik heel graag eens het ‘oude’ Hampden hebben bezocht. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Hampden 1960 Real Madrid v Eintracht Frankfurt

Hampden, Lesser Hampden and Cathkin Park

Hampden Park South Stand

Hampden Park North Stand

Hampden Park The West End

Hampden Park East Terrace

Advertenties

2 Reacties op “Hampden Park 110 jaar

  1. William van Holsteijn

    N geweldige bak. Ook is daar op 15 april 1970 de halve finale Europa Cup 1 gespeeld ( nu Ch League) tussen Celtic en Leeds U. Er waren toen ruim 136000 toeschouwers, nog altijd n record bij n Europese wedstrijd! Op You tube staat daar n indrukwekkend filmpje van. Ik prijs me gelukkig de beide situaties te hebben aanschouwd, niet moeilijk welke bij mij de voorkeur heeft!

  2. Ik vind het geweldig dat men dit stadion niet enkel onderhoudt maar een club als Queens Park er mag spelen. Het is een raar zicht in zo een stadion maar historisch verantwoord. Enkel Istanbul BB thuis in het Atatürkstadion is nog meer cult (minder dan 200 mensen, soms maar een 20, in een stadion van 82000 plaatsen – dat is geweldig op zijn eigen vreemde manier)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s