William McGregor’s Letter

FL125 Brief William McGregor

Bovenstaande brief was het startsein voor het oprichten van de Football League. Een briljant idee van William McGregor van Aston Villa. Dankzij hem hebben we nu competitievoetbal, met daarin een bepaald aantal clubs die elkaar thuis- en uit treffen. Omdat het 125 jaar geleden is dat het allereerste seizoen werd gespeeld, komt er hiervoor veel aandacht op mijn site. Zo ga ik het seizoen van Preston North End, de ongeslagen kampioen volgen, en komen er wat achtergrondverhalen over 125 jaar Football League. Zo krijgen de eerste stadions van de founder members speciale aandacht en zal ik ook wat feitjes en cijfers over die 125 jaar gaan plaatsen. Enfin, we hebben dus weer iets gevonden wat ons van de straat houdt.

Advertenties

2 Reacties op “William McGregor’s Letter

  1. Is die brief herdrukt of is de originele versie (allicht nog met pen en inkt en zo geschreven) nog ergens in een museum te bezichtigen?

    Ik denk dat competitievoetbal er wel had gekomen sowieso, omdat clubs meer willen dan eens per X weken een vriendenwedstrijd. Maar ere wie ere toekomt natuurlijk, en tenslotte moet iemand het lef hebben om initiatief te nemen. In feite gek dat je hierover weinig leest in de media terwijl deze man eigenlijk een zeer belangrijke rol speelde in het voetbal. Sommige hedendaagse spelers krijgen media aandacht van zodra ze een scheet laten, maar dit blogbericht is het eerste wat ik lees over William McGregor. Die verdient toch meer eer dan dat?

  2. Op Villa Park ligt nog wel het één en ander achter het glas! kom je langs tijdens een Stadium Tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s