Terraces & Floodlights

Old-books-on-shelves-001

De kogel is door de kerk. Ik heb besloten mijn boek, dat “Terraces & Floodlights” gaat heten, in eigen beheer uit te brengen. Waarom? Omdat uitgeverijen nogal veeleisend zijn. De ene wilde dat ik me meer ging richten op de topclubs, terwijl ik zelf juist een dwarsdoorsnede van de ’92’ wil hebben. Bij een andere zou ik zo weinig overhouden dat ik er verlies op zou gaan draaien en dat is ook niet de bedoeling. Het is mijn kindje en daar wil ik zoveel mogelijk zeggenschap over hebben. Niet dat er straks iets verschijnt waar ik niet achter sta. Vandaar dat ik het helemaal zelf ga doen, met behulp van medevoetballiefhebbers voor dingen als tegenlezen, het ontwerp van de kaft en een website. Het boek gaat uit veertig hoofdstukken bestaan. Aangezien de Football League dit jaar 125 jaar bestaat, heb ik besloten alle elf founder members (oprichters van de Football League) + Accrington Stanley als substituut voor Accrington FC een hoofdstuk te geven. Daarnaast staat er veel in over bezoekjes aan derby’s, geweldige wedstrijden en de twee hoofdrolclubs uit ‘That Final Day’.

Ik hoop mijn boek uit te kunnen reiken bij Notts County v Wolverhampton Wanderers (de oudste founder member tegen een andere founder member) op 16 november,. Het mooiste zou zijn (maar ik weet niet of me dat gaat lukken) als ik de dagen daarvoor de elf andere founder members ook met een bezoekje kan vereren.  Terraces & Floodlights zou dan vanaf 18 november te koop moeten zijn in Nederland. Dat wordt dus opschieten voor mij, want doordat ik vorige week heb besloten alle founder members een hoofdstuk te geven, heb ik pas dertig van de veertig verhalen af. Maar ik werk graag onder druk en gelukkig heb ik eind september een weekje vrij, zodat ik flink kan doorwerken. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het eerste hoofdstuk gaat over Portsmouth v Scunthorpe United en het laatste hoofdstuk is Port Vale v Wolverhampton Wanderers.

Advertenties

44 Reacties op “Terraces & Floodlights

 1. Ik koop nog liever de Flair….

  😉

  • Welke porno magazines hebben jullie voorhanden in Nederland? De Flair is eerder een soort softcore magazine voor vrouwen, dan kan je beter krijgen voor dezelfde prijs 😉

   Ik wil het boek zeker ook kopen. Kijk er erg naar uit, en ben blij dat het een echt boek wordt en geen van die draagbare elektronische boeken of zo. Noem het old fashioned maar een echt doorbladerbaar boek blijft toch het leukste. Maar gaat de kost van foto’s de productieprijs niet enorm opdrijven als je alles in eigen beheer doet?

   In elk geval, ik ga ‘m zeker aanschaffen! Hopelijk besteden sportpers en literatuurwebsites er ook aandacht aan, dan zou de verkoop allicht heel vlot moeten lopen. Maar dit is alvast 1 boek dat ik zeker van A tot Z ga uitlezen!

 2. Super Joris veel succes en ik wil er al 2

 3. ik koop in ieder geval liever ‘Terraces and Floodlights’… 😛
  Joris, Ik wens je veel succes met je boek, en ik ben zeker geïnteresseerd, want ik volg je verhalen op deze blog al maandenlang met veel enthousiasme.

 4. Ga hem zeker aanschaffen!

  Nog een vraagje, in hoeverre gaan de hoofdstukken van een trip afwijken van je reis/sfeerverslagen op de site?

  • Het gaat wel wat anders worden. Wat serieuzer.

   • Mits het boek zou aanslaan (en daar hebben we denk ik allemaal vertrouwen in, ik denk dat ik daar wel durf te spreken voor de meerderheid vaste bezoekers van je site) , komt er dan een vervolg met bv ook verhalen uit Ierland en Schotland? Ik kan me voorstellen dat je als Celtic fan ergens het wel voelt kriebelen om ook daar iets over te schrijven?

 5. Ik ben heel erg benieuwd, laat maar weten wanneer er gepre-orderd kan worden!

 6. Ik als klant van Peenvogel Voetbalreizen en papieren boeken liefhebberT wil er zeker 1tjuh aanschaffen! Succes er mee1

 7. Succes met je boek,kerel en ik schaf m op zeker aan.

 8. Staat zeker ook op mijn verlanglijstje!

 9. Ik wil er ook zeker een reserveren 🙂 Succes met de laatste hoofdstukken en de lancering van het boek. ‘Terraces and Floodlights’, dat klinkt als pure romantiek…..

 10. Persoonlijk had ik Terraces, Tits en Floodlights ook mooi gevonden. En dan op pagina 3 een paar lekkere tieten. Maar deze koop ik ook.

 11. Joris, waarom verschijnt er naast mijn bericht een foto cq avatar van een andere Mark?

 12. Staat op mijn lijstje van aan te schaffen boeken!

 13. Ik koop bijna geen boeken, maar deze schaf ik zeker aan.

 14. Laat maar weten wanneer hij besteld kan worden.

 15. Komt er ook een grootse boekpresentatie vol marginaal vermaak? 😉

 16. leuk!!!wil m zeker bestellen!!

 17. Is het boek straks ook in Engeland verkrijgbaar? 😉

 18. ^^
  Mooi al die reacties. Als ik dit allemaal lees moet het target van 500 toch wel gehaald worden.

 19. Uit interesse (als zijnde iemand die zelf schrijft en nog bibliotheekwezen heeft gestudeerd in een ver verleden) maar krijg je ook een ISBN nummer, vermelding in de archieven van de nationale bibliotheek, etc als je in eigen beheer hebt uitgebracht? Misschien is dat een detail, maar ergens maakt zo een ISBN nummer het wel erg officiëel, en voor iemand die in de toekomst het boek wil nabestellen is zo een ISBN nr als identificatiemiddel erg handig.

  Bovendien worden alle officiëel erkende boeken in principe voor de eeuwigheid bewaard in een staatsarchief, hetgeen toch een leuk weetje is dat je boek permanent bewaard wordt en mensen binnen 100 jaar nog altijd je boek kunnen raadplegen via de archieven.

  En ik denk dat 500 een wel erg bescheiden target is. De interesse voor Engels voetbal is zo groot, zorg dat je boek in de media wordt vermeld en je zou een veelvoud van die 500 kunnen verkopen. Engels voetbal is een echte hype nu, je boek zou eenvoudig 5000 ipv 500 exemplaren kunnen verkopen mits de nodige reclame. 🙂

  • Ja, ik ga een ISBN aanschaffen, maar dan moet ik eerst het aantal pagina’s etc.. weten.

   • Overigens is voor een boek 5000 gigantisch veel. Dat haalt zelden iemand en ik ben natuurlijk een onbekende schrijver met een niche. 1000 zou ik al geweldig vinden.

   • Een niche zou ik dat niet durven noemen. Voetbal is en blijft de populairste sport op deze aardbol, en in de Lage Landen is er een echte hype rond Engels voetbal dankzij de vele Belgen en Nederlanders die nu bij grote clubs succes oogsten. De lagere reeken kan je een niche noemen, maar iemand die je boekt koopt om over de Premier League te lezen, zal al snel genoeg geboeid zijn om de hoofdstukken over die andere clubs ook te lezen. Engels voetbal is de hype, de buitenlandse competitie die het meeste aanspreekt bij de massa, dus een goed boek met originele invalshoek over Engels voetbal zou zeker moeten aanspreken.

    Hoe vraag je overigens een ISBN aan? Ik heb al mijn poëziebundels geregistreerd (maar niet gepubliceerd, ik registreer wel de intellectuele eigendomsrechten bij de daartoe bevoegde overheidsdienst) maar ik dacht dat je enkel een ISBN kreeg als je dan via een uitgever gaat publiceren. Ik wist niet dat een ISBN ook beschikbaar was voor boeken die los van de uitgevers bestaan.

    Ik zou dit eigenlijk moeten weten maar die cursus bibliotheekwezen is al zo lang geleden… En mijn poëzie is vooral voor mee op het podium te staan dus ik heb nog nooit een publicatie overwogen (ik registreer de auteursrechten, maar dat is iets anders dan het op de markt brengen)

    Maar ik denk echt dat 1000 een erg bescheiden droom is. Je schrijftalent is onmiskenbaar, je blog heeft heel veel enthousiaste lezers, en Engels voetbal is “in”. De omstandigheden zijn dus zeker gunstig gezind.

 20. Gewoon met je kop naast Matthijs gaan zitten en je bent binnen haha!

 21. Joris,

  Komt er ook een selectie van de mooiste foto`s in je boek? Ik denk dat dat wel aan zal slaan namelijk..

  Ik ga het boek op zeker halen!

 22. Ha Joris, ik wil je graag aan je target helpen, maar wat kost het boek? Ik zie het als het beste cadeau voor zo’n beetje al mijn maten, mits het niet al te veel in de papieren gaat lopen natuurlijk….. (blijf een hollander:-)

 23. Dan zal ik er meerdere bestellen 🙂

 24. voor die prijs wil ik mijn bestelling al gerust plaatsen. laat maar weten hoe we vooraf kunnen bestellen (en betalen).

  mvg

  Belgische naamgenoot, die als een echte glory hunter fan van manchester united is

 25. HOPPA. Het betekend dus dat er een heel hoofdstuk over de mooiste club van deze planeet in gaat komen!

  Ik snap dat je Notts County uitkiest….maar…

  Komt deze eer niet ten goede aan de club waar de hele wereld de League aan te danken heeft? Dat was toch een persoon? klopt, dat was McGregor, maar William McGregor was Aston Villa! Amen.

 26. Heel mooi Joris, buiten mijzelf kan ik er zeker velen slijten bij ons hier in het dorp. Veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s