Classic Football Kits: Port Vale 1997

Port Vale 1995-1997

Al in 1892 werd Port Vale toegelaten in de Football League. Het is daarom vreemd dat ze nooit op het hoogste niveau hebben gespeeld. Samen met Plymouth is het de grootste club die daar nooit speelde. Het dichtste erbij waren ze in 96/97, het jaar van bovenstaand shirt. Port Vale was vanaf 1995 zes seizoenen lang vaste klant in de Championship en in 96/97 deden ze lang mee voor de play-offs. Drie wedstrijden voor het einde stond het team van de legendarische John Rudge (met de Nederlanders  Arjan van Heusden, Rogier Koordes en Jermaine Holwijn in de selectie) nog op een veilige vijfde plek. Er werd helaas nog maar een puntje uit die laatste potten gehaald en Port Vale werd achtste en greep naast het toetje. Veel fans balen er nog steeds van, want uiteindelijk was het nummer zes (Crystal Palace) dat het toetje won en dat had dus Port Vale kunnen zijn.

Sponsor – Tunstall Assurance. In 1992 werd de verzekeringsmaatschappij Tunstall Assurance shirtsponsor van Port Vale. Ze maakten de opmars en uiteindelijk de teruggang van de club mee, want pas na twaalf seizoenen verdween de verzekeraar van de shirts. Tunstall (Port Vale-bolwerk waar Robbie Williams vandaan komt) is een van de zes plaatjes waaruit Stoke-on-Trent is opgebouwd en ze hebben ook daar hun hoofdkwartier.

Designer – Mizuno

Wie droegen dit shirt? Arjan van Heusden, Rogier Koordes, Jermaine Holwijn, Lee Mills, Tony Naylor, Andy Porter, Steve Guppy, Ian Bogie, Paul Musselwhite, jon McCarthy

Shirt is afkomstig van de geniale site Historical Football Kits

Advertenties

3 Reacties op “Classic Football Kits: Port Vale 1997

  1. Bedoel je met hoofdkwartier Port Vale zelf? Port Vale komt toch uit Burslem?

  2. Oké ik snap ‘m. Voor jou in ieder geval de 92 compleet maken in een 100% engelse stad. En gezellig stappen in Hanley!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s