Lenny the City Gent (RIP)

Lenny the City Gent

Bradford City is cult. De shirts zijn mooi, het stadion is schitterend, ze spelen in een pauperstad en ze hebben Lenny the City Gent als mascotte. De City Gent, gebaseerd op oud-voorzitter Stafford Heginbotham, is al decennia lang het symbool van Bradford City. Je ziet hem op oude programmaboekjes uit d jaren zestig verschijnen. In 1994 werd Lenny Berry, een dikke Bradford-supporter, de levende City Gent. Prachtig, want hij was ook nog eens een textielarbeider, de sector waardoor Bradford zo groot is geworden. Sindsdien komt hij iedere wedstrijd het veld op in zijn tenue met een paraplu in de hand en een bolhoed op zijn hoofd. Het publiek roept dan “You Fat Bastard” of”Who ate all the Pies” en Lenny trekt zijn shirt omhoog, grijpt zijn witte pens vast en gaat ermee schudden. Een mooie traditie die past bij een club als Bradford.

Lenny is zo cult, dat de mannen van Cheese & Union zelfs speciaal naar Valley Parade gingen om Lenny te vincken. Ik zelf zag Lenny een paar jaar geleden ruzie maken met de tweede mascotte van de club, de matige Billy the Bantam. Helaas kreeg Lenny een paar jaar geleden diabetes en moest afvallen. Waar Lenny vroeger een XXXL-shirt droeg is het nu nog maar een M.  Het bestuur vond dat het zo niet langer kon en heeft Lenny afgelopen weekend mede gedeeld dat ze verder gaan met Billy the Bantam en dat hij geen mascotte meer mag zijn. ‘He no longer matched the original concept’, volgens het foute bestuur. Hét kenmerk van The City Gent is juist zijn postuur en Lenny is niet meer zo fors. Lenny zelf is er kapot van en heeft flink gehuild. Hij zei ooit dat zijn bloed ‘claret & amber’ is en dat hij deze baan als mascotte daardoor zo mooi vond. Ondanks dat hij de laan is uitgestuurd, neemt hij wel een seizoenkaart. Een echt held is niet meer. RIP Lenny the City Gent.

Advertenties

5 Reacties op “Lenny the City Gent (RIP)

  1. Wow, die is echt mager geworden. Ik had die foto van de magere Lenny al eens gezien, maar dacht dat het een ander was. Ik vond het al zo raar. Al weer bijna 7 jaar geleden dat ik met de heertjes van C&U een dagje heen en weer ging voor deze held.

  2. Hebben ze niet gewoon gelijk? The City Gent moet een welvarend postuur hebben, dat is nu eenmaal zo.

    • Daar ben ik het zeker mee eens, maar had dan een andere fat bastard gekozen. Van Billy the Bantam wordt niemand vrolijk.

      • En fat bastards zijn in Engeland niet zo moeilijk te vinden … Mee eens: ze hadden gewoon een andere dikkerd moeten vragen in plaats van een stuk clubfolklore te annuleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s