AFC Nicknames: The Rams

AFC Nicknames Derby County 001

Sommige clubs noemen zich naar dieren, zonder dat er eigenlijk een link is tussen het dier en de club of de stad. Zo zijn er verrekte weinig adelaars in Croyden (Crystal Palace) te vinden, wordt Craven Cottage niet overspoelt met dassen en heb ik nog nooit een leeuw zien rondlopen bij Millwall. Wat dat betreft is de bijnaam van Derby County wél erg historisch verantwoord. The Rams is namelijk afkomstig van de legendarische ‘Derby Ram’.  De ‘Derby Ram’ was een ongelooflijk grote ram die geslacht moest worden. Dat lukte maar moeizaam. Over die gebeurtenis werd een liedje gemaakt dat ‘The Derby Ram’ heet. In het centrum van Derby staat zelfs een standbeeld van dit dier. De ram hoort bij de stad, zoals de kruik bij Tilburg hoort. Toen de Derbyshire County Cricket Club werd opgericht, stond er natuurlijk een hoofd van een ram in het logo. In 1884 richtten de cricketers ook een voetbaltak op: Derby County. Logischerwijze zat ook daar een ram in het logo en dat hebben ze tot op de dag van vandaag gehandhaafd.

Advertenties

5 Reacties op “AFC Nicknames: The Rams

  1. Waarom moest die ram zo nodig geslacht worden? Hadden ze het dier niet beter gewoon laten rondlopen als het echt zoveel moeite vereiste om hem te vangen? Wel knap dat 1 enkel dier zich tot symbool van een stad heeft kunnen opwerken.

  2. Eerste club waar ik in Engeland ben geweest, voor mij toch altijd leuk als er een stukje over langskomt.

  3. Leuk artikel. Dat kan ik als Derby-fan wel waarderen! Volg Derby al sinds seizoen 96-97 of 97-98. Destijds met de vrij onbekende Nederlanders Ron Willems en Robin van der Laan. Ook de exotische spits Wanchope maakte toen een aantal prima goals. Het was bij Match of the Day altijd lang wachten tot de samenvatting (veelal alleen de goals) kwam. Ondertussen 4x een wedstrijd op Pride Park bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s