James Alexander Gordon

James Alexander Gordon

“Wolverhampton Wanderers one West Bromwich Albion nil, Huddersfield Town two Nottingham Forest two, Sheffield Wednesday three Queens Park Rangers nil”. Het zijn altijd sacrale momenten in de auto op de terugweg vanuit Engeland. BBC 5 Live wordt aangezet en  James Alexander Gordon leest om 17:00 the classified football results (de uitslagen in Engeland, Schotland en Wales) op. Normaal zijn we volop aan het ouwehoeren in de auto, maar dan is het doodstil. Als James Alexander Gordon spreekt, hoort men te zwijgen. Gordon spreekt de uitslagen met een speciale intonatie uit, zodat je eigenlijk al weet welk cijfer er komt. Schitterend. Dankzij Gordon weet ik ook dat je Shrewsbury uitspreekt als ‘Schroosberrie’ en Caersws als ‘Karsuus’. Het mooie is ook dat Gordon de clubnaam helemaal uitspreekt. Dus geen Leyton, QPR of West Brom maar Leyton Orient, Queens Park Rangers en West Bromwich Albion. Helaas heeft de 77-jarige Schot vandaag bekend gemaakt na veertig jaar te stoppen met het voorlezen van de uitslagen vanwege kanker. Ik wens hem ontzettend veel beterschap en zal zijn stem erg missen op de radio. Er is weer een stukje Engelse voetbalcultuur verdwenen. Peterborough United one…

3 Reacties op “James Alexander Gordon

  1. Jammer maar zulke figuren gaan nooit helemaal uit de media verdwijnen en blijven publieke figuren tot de dood. Dus we zullen hem nog wel op tijd en stond horen. Je merkt dat in elk land met sportverslaggevers die met pensioen gaan na een lange carriere, hoewel minder frequent aanwezig in de media blijven ze nu en dan opduiken als gasten in talkshows of als analyst bij wedstrijden. Hun mening blijft belangrijk en mensen willen die mening blijven horen, ookal zijn ze officiëel met pensioen.

    PS: dit is niet de man van de legendarische “the people will be dancing in the streets of Total Network Solutions tonight” ? Dat was iemand anders van BBC, niet? (die zin werd uitgesproken regelmatig omdat de uitslagen van League of Wales altijd op het eind van het overzicht kwamen en bij een overwinning van TNS werd dat zinnetje traditioneel bovengehaald)

  2. Met de zalvende stem van James Alexander Gordon aan het eind van Final Score werd de kiem van mijn liefhebberij voor Engels voetbal gezaaid. Pure voetbalcultuur, ik ga hem missen.

  3. Pingback: East Fife v Forfar Athletic | Doing the 116 Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s