Classic Football Kits: Watford 1983

Watford 1983

Watford is eigenlijk maar een heel kleine club. Slechts drie seizoenen (van 1970 t/m 1972) hadden The Hornets niet in een van de twee laagste divisies gespeeld, toen Elton John in 1976 de club overnam. Op dat moment stond Watford achtste in Division Four (nu League Two). Een jaar later stelde hij de 32-jarige manager Graham Taylor van Lincoln aan. Het was een meesterzet. In 1978 werd de club kampioen, in 1979 promoveerde Watford naar de Second Division en in 1982 voor het eerst naar het hoogste niveau. Ook daar deed Watford het, onder aanvoering van de geweldige John Barnes, geweldig. The Hornets werden, in bovenstaand shirt, tweede achter kampioen Liverpool. Ongelooflijk. Een jaar later werd de FA Cup Final gehaald en tot 1988 speelde Watford op het hoogste niveau, ondanks dat Taylor en veel spelers waren vertrokken. Sindsdien bereikte Watford twee keer de Premier League (99/00 en 06/07), maar allebei de keren werden ze laatste.

Sponsor – Iveco. In 1982 werd Bedford Trucks de hoofdsponsor van aartsrivaal Luton. Iveco Trucks (staat voor Industrial VEhicle COrporation) besloot daarop Watford te gaan sponsor. Iveco, een Italiaanse truckbouwer die onderdeel is van FIAT, had (en heeft) z’n hoofdkantoor in Watford. Het bedrijf was in totaal drie jaar shirtsponsor van Watford. In de jaren negentig kreeg het bedrijf het lastig en tegenwoordig leggen ze zich vooral toe op brandweerauto’s en bussen.

Designer – Umbro

Wie droegen dit shirt? – John Barnes, Luther Blissett, Kenny Jackett, Steve Sherwood, Ian Bolton, Gerry Armstrong, Pat Rice, Jan Lohman, Nigel Callaghan

Shirt is afkomstig van de geniale site Historical Football Kits

Advertenties

Een Reactie op “Classic Football Kits: Watford 1983

  1. Watford roept mooie herinneringen op bij me. Mijn eerste wedstrijd in het UK was in 2004 West Ham versus Watford (4-0 eindstand). Watford was dus betrokken bij mijn Britse ontmaagding, en dat is me toch bijgebleven. Ook het feit dat Watford er toen erg slecht voorstond maar hun meegereisde fans zich toch opvallend lieten opmerken, is me bijgebleven. Het lijkt me ook een beetje een voorbeeldclub voor velen: promoveren ze naar de Premiership, dan liever een jaartje genieten en terug degraderen, eerder dan zware schulden maken om toch maar in de EPL te blijven. De aanpak van Watford loont op lange termijn zeker meer de moeite.

    Ik vind Elton John maar een akelige zanger (totaal mijn genre niet), anderzijds is het wel sympathiek dat hij zich inzet voor Watford. OK, geld genoeg natuurlijk, maar er zijn taal van celebrities die een enorme bankrekening hebben maar geen cent in hun club steken. 1 van de broertjes Gallagher weigerde ooit Man City te helpen toen de club financiëel zwaar zorgen leed (dit was in het pre-sjeik tijdperk), had hij toen met geld over de brug gekomen was Man City misschien nu in de handen van de broertjes Gallagher eerder dan van een oliesjeik uit een ver land. Robbie Williams heeft nog verzoek gekregen om te investeren in Port Vale, ik weet niet of hij het aanbod uiteindelijk aanvaardde of niet. Jim Kerr van de Simple Minds heeft meen ik ooit een financiële injectie in Celtic overwogen (hij is een Glaswegian en groot Celtic fan) en Rafa Nadal heeft Real Mallorca uit de nood geholpen (hij is een Real Madrid fan maar afkomstig uit Mallorca) toen de club zonder geld zat. Genoeg bekende figuren die hun favoriete club niet lieten vallen, maar er zijn er nog meer die de andere kant uitkijken. Het antwoord van Gallagher toen City nog in geldnood zat was : “I’m just a fan”. Perfect aanvaardbaar voor zowat elke City fan behalve de broertjes van Oasis, die een inkomen groter dan de collectieve Man City aanhang hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s