Football Club Obscura: Cammell Laird

Cammell Laird

Vrijdagavond 10 mei zaten er twee mannetjes in Nederland heel erg te hopen dat Cammell Laird de play-off finale van Trafford zou winnen. Helaas gebeurde dat niet, want anders had deze cultclub de derby tegen Marine mogen spelen en FC United op bezoek gehad. Cammell Laird (opgericht 1907) is een club uit Birkenhead en de kleine broer van Tranmere Rovers. De club speelt in het Kirklands Stadium in een ruig deel van de stad: Rock Ferry, waarover Duffy ooit zong omdat haar oma daar woont. Dat is niet de enige link tussen Cammell Laird en muziek, want de Birkenheadse cultband Half Man Half Biscuit heeft een album gemaakt met de naam “Cammell Laird Social Club“. Die social club bestaat echt en staat garant voor een marginale avond. De naam Cammell Laird zelf is afkomstig van het rederij Cammell Laird, een van de grootste van de UK. Tegenwoordig zijn de banden tussen het bedrijf en de club een stuk losser dan vroeger. Doordat The Lairds verloren van Trafford zijn ze komend seizoen opnieuw te bewonderen in de NPL North, de achtste divisie. Eigenlijk veel te hoog voor de club, want gemiddeld komen er 57 man kijken naar de club, veruit het minste in de hele divisie. Maar dat draagt weer bij aan het cultgehalte van de club.

Foto afkomstig van Gibbo’s 92

2 Reacties op “Football Club Obscura: Cammell Laird

  1. Ik ben wel een keer bij Cammell Laird langs geweest (het zat er potdicht) en het was inderdaad een heel naargeestige buurt. De kinderen die er rondliepen, deden me nogal denken aan deze clip:

    Het zou wel gaaf zijn om eens een dubbel te doen van mijn geliefde Tranmere en Cammell Laird, mocht een van de twee eens op een afwijkend tijdstip spelen. Het is bovendien een dubbel die je te voet kan doen, da’s ook wel zeldzaam.

  2. Unemployment’s rising in the Chigley end of town, and it’s spreading like pneumonia, doesn’t look like going down… Dit soort grauwe scheepswerf verhalen doen me al beter begrijpen waarom een band als Half Man Half Biscuit zoveel gehoor krijgt daar (los van het feit dat ze uit de stad komen). The Trumpton Riots, moest ik daar ooit de single van kunnen bemachtigen … Ideale song voor een massale betoging mee op gang te trekken.

    8ste divisie geeft recht op FA Cup dus misschien hebben ze op die manier die potten tegen Marina of FC United alsnog?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s