Football Heroes’ Stamps

Football Stamps3

Net zoals voetbal is filatelie een typische mannenhobby. Sommige mensen combineren ze en sparen postzegels die een link met voetbal hebben. Die kunnen nu een vreugdedansje maken, want de Royal Mail geeft vandaag een setje van elf postzegels uit ter ere van de 150ste verjaardag van de FA. Ik blijf het apart vinden dat het niet alleen Engelsen zijn, maar ook voetballers uit de andere drie Britse landen die ieder hun eigen FA hebben. Toch vormen de Engelsen met zeven (John Barnes, Gordon Banks, Bobby Charlton, Jimmy Greaves, Kevin Keegan, Bobby Moore, Bryan Robson) de hoofdmoot. Het geheel wordt afgemaakt met twee Schotten (Denis Law en Dave Mackay), een Welshman (John Charles) en een Noord-Ier (George Best). Er is al volop discussie op internet over de keuze, want het is een erg aanvallend team. Ook is het opvallend dat de eerste Brit die Europees voetballer van heet Jaar werd (Stanley Matthews) ontbreekt. En wat te denken van Jimmy Johnstone, die er in mijn ogen zeker bij zou moeten zitten. Maar laten we niet gaan nuilen en genieten van dit initiatief. Hieronder alle postzegels die vanaf vandaag te koop zijn.

Gordon Banks

Gordon Banks

Bobby Moore

Bobby Moore

Dave Mackay

Dave Mackay

Bryan Robson

Bryan Robson

Bobby Charlton

Bobby Charlton

John Barnes

John Barnes

George Best

George Best

Kevin Keegan

Kevin Keegan

Denis Law

Denis Law

Jimmy Greaves

Jimmy Greaves

John Charles

John Charles

Advertenties

3 Reacties op “Football Heroes’ Stamps

 1. Voetbal een mannensport enkel omdat de media er zo over beslist. Ik heb tal van dameswedstrijden gezien en zeg 100 procent gemeend: damesvoetbal is een aangenamer sport dan mannenvoetbal. Als er 1 sport is die meer aandacht en erkenning verdient is het wel damesvoetbal. Voor een keer ben ik niet voor gelijke behandeling der seksen: damesvoetbal is gewoon mooier dan mannenvoetbal. Minder fysiek, meer technisch, en een fair play die in het mannenvoetbal al lang verloren is.

  Voetbal is een damessport; ik heb nog geen enkele keer teleurgesteld van een dameswedstrijd teruggekeerd. Integendeel, als je zo vaak mannenvoetbal ziet en je maakt de vergelijking, vraag je je echt af wie die onzin heeft bedacht dat voetbal een mannensport zou zijn. Vrouwenvoetbal verdient gelijke behandeling, misschien zelfs meer lof dan de mannelijke variant. In het damesvoetbal zie je amper harde fysieke duels, amper schwalbes, en technisch is het even hoogstaand als bij de mannen. Zoals vaak kunnen wij mannen heel wat leren van de vrouwen (ook op vele andere vlakken, let’s be honest, zijn mannen machochistische conformisten. Voer een politiek debat met een man en met een vrouw, en merk het verschil qua niveau en beschaving op. En meest van al: vrouwen zijn veel meer openminded doorgaans vergeleken met mannen, die meer op een kuddedier lijken)

  Uiteraard zeg ik hiermee niet dat alle mannen macho’s en kuddedieren zijn. Maar het komt wel veel vaker voor dan bij vrouwen. Ook in de sport, maar evenzeer gewoon in het dagdagelijkse leven.

  • Ik snap deze reactie niet?

   • Ik speelde enkel in op de zin dat filatelisme en voetbal typische mannenbezigheden zijn. Over filatelie durf ik me niet uitspreken, maar ik heb al veel te veel goede vrouwenvoetbalmatchen gezien om te pretenderen dat het een sport voor mannen zou zijn. Iedereen, man of vrouw, die wil moet gaan voetballen, en wie de ogen goed openhoudt zal merken dat de top bij het damesvoetbal zeker technisch even goed is als in het mannenvoetbal. De meeste mensen die voetbal een mannensport noemen op ernstige toon (ik bedoel dus NIET jouw ironische zin uit dit artikel) moeten hun machogedrag eens opzij zetten en zouden eens een dameswedstrijd moeten bekijken. Ze zouden heel aangenaam verrast zijn mits ze een wedstrijd op niveau uitkiezen.

    Filatelisme een mannenhobby? Het is in elk geval een erg veilige hobby: kost weinig geld, je hebt geen kans op P-P’s, … Een zwaar onderschatte hobby. Je kan ook de combo groundhopping-filatelie doen door onderweg naar Engeland in de auto je postzegels te sorteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s