Ten years ago: That Final Day

That Final Day

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat “That Final Day”, de degradatiestrijd tussen Exeter City en Swansea City, plaatsvond. Namens de NOS togen Tom Egbers (Exeter) en Kees Jongkind (Swansea) af naar Engeland en Wales om de degradatiestrijd naar de Conference vast te leggen. Swansea stond één puntje voor en moest thuis op The Vetch tegen Hull City. Exeter had ook een thuiswedstrijd, tegen Southend. The Grecians moesten winnen en hopen dat Swansea dat niet deed. Op 3 mei 2003 won Swansea met 4-2, terwijl Exeter v Southend 1-0 werd. Het zou een langdurig verblijf voor Exeter in de Conference betekenen. Weken later zond de NOS de documentaire uit en tot op de dag van vandaag blijft het een van de beste stukjes televisie die ik ooit heb gezien. Pak een lekker biertje erbij en kijk hem hier nog maar eens rustig terug. Voor beide clubs is er in de afgelopen tien jaar veel veranderd. Tijd voor DT116 om eens terug te blikken de komende dagen.

Advertenties

2 Reacties op “Ten years ago: That Final Day

  1. fantastische docu, echte supportersemoties en dit in de 4de klasse, ik pink zelf een traantje als je mensen zo ziet meeleven met hun club,
    Ik kende de docu niet en moet DT116 bedanken want ik heb ze via hen nu gezien (dit al een paar weken geleden, maar nu toch eens terug gekeken en het doet mij nog altijd iets)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s