Classic Football Kits: Kidderminster Harriers 1985

Kidderminster Harriers 1984-1985

Kidderminster Harriers is een club die veel Feyenoorders zou moeten aanspreken, want hun eerste tenue uit 1886 had veel weg van dat van de Rotterdammers. Nog altijd komen de rood-witte helften om de paar jaar terug, maar het shirt wat ik heb gekozen heeft dat niet. Het gaat me niet eens zo om het shirt, maar om de sponsor. Daarover later meer. Bovenstaand shirt is aardig cult bij de fans, want het stamt uit de tijd dat ze naar de Conference waren. Kidderminster werd een van de grotere Non-League clubs, maar het duurde nog tot 2000 voor ze de stap naar de League konden zetten. Daar bleven ze vijf jaar en toen was het over. Eigenlijk zijn The Harriers gewoon een echte Conference-club en daar is niets mis mee. In de tijd van bovenstaand shirt waren ze daar gewoon heel blij mee.

Sponsor – Severn Valley Railway. Als je het in Engeland over Kidderminster hebt, zal iedereen meteen de Severn Valley Railway noemen, een zogenaamde heritage railway. Deze stoomtrein start in Kidderminster en eindigt in Bridgnorth en het spoor loopt bijna de hele rit (26 kilometer) langs de rivier de Severn. De spoorlijn ligt er al vanaf 1858 en werd in de jaren zestig gesloten. In 1984 werd de lijn Bridgnorth – Kidderminster weer geopend en ter ere daarvan stond de naam in 1984/1985 op de shirts van Kiddy.

Designer – Le Coq Sportif

Wie droegen dit shirt? – Kim Casey (maakte ooit 73 doelpunten in 68 wedstrijden), Paul Davies, Phil Mullen, Graham Jones, John Powell.

Shirt is afkomstig van de geniale site Historical Football Kits

Advertenties

2 Reacties op “Classic Football Kits: Kidderminster Harriers 1985

  1. Ook Woking in de Conference speelt in een Feyenoord shirt. Ik heb er overigens een tic aan overgehouden want ik verzamel alles wat ooit in een Feyenoord tenue heeft gespeeld. Zo heb ik al Slvia, FC Antwerp, Atletico Madrid, Woking, Energie Cottbus en nog wat meer.

  2. Slavia Praag bedoel ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s