Worcester City v Sheffield United, 1959

Worcester City v Sheffield United 0-2

Twee dagen geleden schreef ik een stukje over Worcester v Liverpool. Het is de grootste stunt die Worcester ooit uithaalde. 15000 man kwamen er op die pot af, maar dat is niet de toeschouwersrecord. Dat werd een ronde later gehaald. Worcester lootte namelijk weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Sheffield United. Een recordaantal van 17042 mensen kwam door de poorten van St. George’s Lane voor deze pot in de vierde ronde van de FA Cup. Veel mensen hoopten stiekem op een nieuwe stunt. The Blades streden, net als Liverpool, om promotie naar de First Division. Het kon de derde Leagueclub worden die Worcester uit de FA Cup kon wippen, want in de tweede ronde was ook Millwall voor de bijl gegaan op St. George’s Lane: 5-2. Maar een derde stunt zat er niet in, want Sheffield United won met 0-2. Toch was de penningmeester niet ontevreden met die hoge opkomst en ons heeft het deze mooie plaat opgeleverd. Zo vol zal het zaterdag niet zijn, want Worcester mocht maar 4000 kaartjes verkopen.

Foto afkomstig van Worcester City

Advertenties

3 Reacties op “Worcester City v Sheffield United, 1959

  1. Whilst I can’t understand a word of Dutch, that image is a superb find, and so unlike today. Everyone craning to see the action in united interest; no phones, no replays, no gimmicks, just raw emotion and some flat caps.

  2. Amazing! Heb dit vroeger wel eens vaker gezien op van die oude TV beelden in zwart wit, maar het blijft gek elke keer als je dit ziet. De toeschouwers zaten in die tijd letterlijk pal tegen de zijlijnen aan. Zorgde voor sommige spelers ook voor een wat intimiderend gevoel, want vocaal kon dat vrij overweldigend zijn als duizenden mensen het veld bijna omsingelen en dan massaal aan het zingen gaan. Voor bezoekende ploegen is zoiets nooit een cadeau. Inworpen en corners nemen was wel problematisch maar toch, dit blijft geweldig om te zien. Ik snap dat dit niet meer mag nu, veiligheid voor alles, maar het is mooi die folklore van vroeger bewaard te zien. Ik snap wel volkomen dat dit nu niet meer mag, al heb ik wel de indruk dat we een beetje in het andere extreme vervallen wat veiligheidsregels. Bijvoorbeeld die combi’s en het verbod op terracing in Europese wedstrijden. Ik vraag me af of dit al zoveel ongelukken heeft voorkomen… Bovendien heerst een zeer dubbele moraal want diezelfde clubs gaan in hun eigen liga vaak de veiligheid totaal negeren. Besiktas – Fenerbahce in 2007 bijgewoond, en daar stonden mensen letterlijk op het dak van het stadion te dansen aan de rand van het dak, wetende dat even uitglijden een fatale val zou betekenen.

    Natuurlijk, als er vroeger een ongeluk gebeurde langs het veld vernamen we dat minder snel omdat er nog geen internet, twitter en journaals elk uur waren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s