Woodford United

Woodford

Veel fans klagen vaak over hoe slecht ze het wel niet hebben. Die raad ik aan om even naar het seizoen van Woodford United te kijken, een club uit de Southern League Division One Central. Gisterenavond verloren ze met 4-0 bij nummer een-na-laatst Leighton Town, de 41ste nederlaag in 41 competitiewedstrijden (doelsaldo is 20-183). Daarnaast werden ze in alle drie de bekers waar ze aan deelnamen in de eerste ronde uitgeschakeld. De Engelse voetbalpiramide is tot aan het achtste niveau erg landelijk (zie hier) en nog nooit gebeurde het dat een club uit een van die divisie al zijn wedstrijden verloor. Poole Town was er in 1995/1996 dichtbij, maar haalde nog nét een puntje: 42 0 1 41 (17-188). Woodford kan daarom de eerste worden als ze zaterdag in eigen huis verliezen. Woodford speelt nu al zeven jaar op dit niveau, dus dit is een einde dat je ze niet gunt. Op 5 februari waren ze heel dicht bij een punt, maar scoorde Barton Rovers in de blessuretijd de 2-1. Maar misschien voltrekt zich zaterdag een wonder, maar ik vrees dat ze tegen nummer drie Godalming Town vooral moeten hopen dat ze niet weer met 10-0 verliezen, zoals ze al twee keer overkwam dit seizoen.

August 2012

Sat 18th          Away North Greenford United        0-1

Tue 21st          Home Barton Rovers                        0-2

September 2012

Sat 1st             Home AFC Hayes                            1-3

Tue 4th           Away Slough Town              0-4

Sat 15th          Away Uxbridge                    0-4

Tue 25th         Away Biggleswade Town    1-2

October 2012

Sat 6th            Home Aylesbury                   0-1

Tue 9th           Away Rugby Town              0-2

Sat 13th          Away Northwood                 1-5

Sat 20th          Home Fleet Town                 0-2

Sat 27th          Home Beaconsfield SYCOB           0-6

Tue 30th         Home Ashford Town (Middx)         0-2

November 2012

Sat 3rd            Away Royston Town            0-5

Sat 17th          Away Guildford City           1-4

December 2012

Sat 1st             Home Chertsey Town                       3-7

Sat 8th            Away Godalming Town       0-4

Sat 15th          Home Thatcham Town         1-8

Tue 18th         Home Leighton Town           4-5

Wed 26th        Away Daventry Town          0-3

January 2013

Sat 5th            Away AFC Hayes                0-3

Tue 8th           Away Burnham                     0-7

Sat 12th          Home Slough Town              1-4

February 2013

Sat 2nd           Home Northwood                 0-5

Tue 5th           Away Barton Rovers            1-2

Sat 9th            Away Fleet Town                 0-5

Sat 16th          Home Guildford City           0-3

Sat 23rd          Away Chalfont St Peter       1-7

March 2013

Sat 2nd           Home Uxbridge                    0-2

Tue 5th           Home Chalfont St Peter       1-5

Sat 9th            Away Beaconsfield SYCOB 0-3

Tue 12th         Home Rugby Town               0-7

Tue 19th         Home Biggleswade Town    0-10

Tue 26th         Away Aylesbury                   0-7

Sat 30th          Away Ashford Town (Middx)         0-10

April 2013

Mon 1st          Home Daventry Town                      0-4

Sat 6th            Away Chertsey Town                       1-4

Tue 9th           Home North Greenford United        2-5

Sat 13th          Home Burnham                                 0-7

Tue 16th         Home Royston Town                       1-4

Sat 20th          Away Thatcham Town                     0-5

Tue 23rd         Away Leighton Town                      0-4

Sat 27th          Home Godalming Town                   1-2

Advertenties

6 Reacties op “Woodford United

 1. Ik heb daar een mooi artikel over gelezen in de FFT: de manager die met een e-mail wordt bedankt na een handvol wedstrijden, de kapitein die het voor bekeken houdt bij de halftime van een wedstrijd, en ook veel spelers die er al mee gestopt zijn. Ze spelen nu vooral met jeugdspelers, die dan ook nog eens hun eigen jeugdwedstrijd spelen buiten de eerste ploeg, zeer triestig natuurlijk, en hopelijk herpakken ze hun als ze gezakt zijn en een nieuwe coach en met nieuwe spelers

 2. VV Kanne, 8e afdeling Belgie: 1 punt uit 29 wedstrijden, meer dan 280 tegengoals _0_

  Heerlijk, zulke clubs zoals die Woodford United. Ik vraag me nog altijd af wat het mondiale record (ongeacht niveau, profstatus of amateur) is qua aantal tegengoals per seizoen. In België stond dat op 250 maar Kanne is daar dus overheen gegaan. In de jaren 80 had je RC Anderlecht die het een keer klaarspeelden 40-0 te verliezen en de week nadien 41-0. Die hadden echt een gigantisch aantal tegendoelpunten, dus ik betwijfel of dat record van 250 of van Kanne überhaupt klopt. Een team dat op 2 wedstrijden 81 goals slikt is capabel om er een 500-tal te slikken op een jaar, helaas was er in de jaren 80 geen internet die statistiekjes bijhielden.

  Ik herinner me nog een Engels jeugdelftal (de naam ontgaat me even, het was uit een klein dorpje aan de westkust) , ik meen spelers leeftijdscategorie tot 10 of 12 jaar. Die hadden een seizoen met een doelsaldo van 0 (!) gemaakt en meer dan 400 tegen. Het jaar nadien scoorden ze hun eerste doelpunt door… de kerel die het jaar voordien in doel stond maar begrijpelijk liever geen tweede seizoen tussen de palen ging staan , ook dat tweede seizoen echter kregen ze er gemiddeld 20 of 30 binnen elke wedstrijd. Dat haalde zelfs de pers in diverse Europese landen, alleen is het allicht ook moeilijk om de club te traceren gezien het om een jeugdelftal ging eerder dan een “volwassenen”team.

  De grootste score die ik zelf ooit mocht aanschouwen was 15-0, niet eens zo heel indrukwekkend. Dat was toen ik een 16 jarige puber was en de damesploegen van Eendracht Aalst en Cercle Brugge tegen elkaar moesten. Ik ga heel regelmatig naar damesvoetbal kijken, en in die tijd had Aalst de beste ploeg van het land (nu is dat niet meer het geval). Cercle stond toen laatste en ze verwachtten eigenlijk een forfait. Toch doken de Brugse dames op en werd de wedstrijd gespeeld, met 15-0 als eindscore. Ik heb zelf nooit hoger gezien (TV wedstrijden uitgesloten) al is 15-0 niet eens zo gek indrukwekkend als je het vergelijkt met scores als 30-0 of 40-0 (hetgeen vooral in amateurvoetbal toch nu en dan voorkomt… die spelers spelen ook vooral voor het pint in de kantine nadien dus echt hun best doen op het veld vinden ze niet zo belangrijk)

  In Ierland is het record meen ik in handen van Galway United die in 33 wedstrijden iets van een 120 tegengoals hadden. Klinkt niet heel bijzonder, maar dat was op het hoogste niveau dus toch vrij speciaal. En in Schotland zal het wel East Stirling zijn die het record heeft? (al lijken die de laatste jaren zowaar acceptabele scores te boeken)

 3. Correctie: het Ierse record is mogelijk in handen van Kildare County, een twweede divisie club die maar enkele seizoenen bestaan heeft (en daarin niet echt iets noemenswaardigs bereikte) en het laatste seizoen voor men de stekker er uit trok met jeugdspelers en veteranen moest volmaken omdat alle geld voor reguliere spelers op was. Die kregen er toch ook elke wedstrijd 5 of meer om de oren met een paar uitschieters waar de 10-0 nabij was.

  Ook het Kanaaleiland Sark verdient een eervolle vermelding. Die hebben 1x meegedaan aan de Island Games (een toernooi voor niet-FIFA leden, eilanden voornamelijk, waar diverse Britse gebieden aan meedoen zoals Guernsey, Jersey, Man, de Hebriden, de Shetlands, Gibraltar, en ook de Falklands hebben al enkele keren meegedaan). Sark’s deelname aan de Island Games resulteerde in 3 nederlagen uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 0-70. Ze hebben wel een excuus: met een bevolking minder dan 700 is het überhaupt knap dat ze een team bij elkaar kregen.

 4. Even leek het erop alsof Woodford gistermiddag alsnog punten zou pakken, toen het in de 70e minuut op voorsprong kwam tegen nummer 3 Godalming Town. Helaas voor Woodford scoorde Godalming in het laatste kwartier nog tweemaal: eindstand 1-2. Woodford sluit het seizoen dus af met 0 punten uit 42 wedstrijden en doelcijfers van 21 voor, 185 tegen.

  • Mooi. Nu gaan ze de geschiedenisboeken in. Ik heb in andere landen al gelijkaardige records zien gevierd worden, een kleine amateurclub haalt zelden de pers maar zo een record zet de club op de kaart. De meeste spelers op dat niveau zien er de humor wel van in en gaan dan eerder feesten omdat ze de media halen dan rouwen over de 0 punten. En de 185 tegengoals valt nog mee als je de records bekijkt in sommige andere competities. Bij mijn weten zijn er al clubs geweest die bij de 500 tegengoals hadden in een seizoen. Briljant toch als je er de lol van inziet en het op ironische manier viert? Op dat niveau speelt men toch enkel voor plezier (en voor de kantine nadien) dus waarom zou je dan niet tevreden zijn als je club eens de pers haalt? Ik denk dat de meeste spelers er de lol wel van inzien. Ik heb enkele clubs beziggezien die elke match verloren met een 10-0 of meer en het vreemde is dat die zich echt amuseerden op het veld, de tegenstanders begrepen er niets van maar elke wedstrijd amuseerden die spelers zich rot en als ze eens minder dan 10 goals binnenkrijgen vierden ze alsof ze een beker gewonnen hadden. Briljant, die zelfhumor. Woodford gaat nu de geschiedenisboeken van het Brits voetbal in, hadden ze nog een punt gepakt dan zou niemand de club ooit herinneren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s