Intro Barnet v Wycombe Wanderers

181. Barnet v Wycombe Wanderers

Ik zit nog iets te vol van afgelopen weekend, dus op Arbroath moeten jullie nog even wachten. We gaan meteen door naar Barnet v Wycombe Wanderers. Eergisteren was het dan definitief: Barnet speelde voor het laatst op Underhill. Een stadion dat ik al vier keer bezocht en liever nog vaker had gezien. Bij Barnet v Dagenham begon het eigenlijk allemaal, het vincken. Ik heb altijd grote sympathie gehad voor The Bees en móest bij die laatste pot aanwezig zijn. Het was het allemaal waard. Wat een leuke pot daar en wat een einde. Perfecter kon 106 jaar Underhill niet worden afgesloten. Uiteraard stonden we weer ‘on the pitch’, zoals het hoort. Ik zal Underhill missen. Heerlijk stadionnetje en het paste perfect bij een club als Barnet. Wat rest zijn herinneringen en die zijn talrijk. Hoe ik de laatste keer daar beleefde kun je hier lezen.

Advertenties

8 Reacties op “Intro Barnet v Wycombe Wanderers

 1. Eeuwig zonde dat ze hier weg moeten. Ik denk wel dat de club kan overleven ook “in exile”, kijk hoe lang clubs als Shamrock Rovers, het oude Wimbledon, etc overleefden tijdens het rondzwerven of groundsharen. Ik vrees wel dat de degradatie een doodsteek zou kunnen zijn. 1 tegenslag kan je nog verwerken, 2 klappen tegelijk krijgen kan wel eens teveel emoties losweken en sommigen doen afhaken omdat ze het niet meer aankunnen emotioneel.

  PS: geheel uit interesse maar is het niet zo dat al die boroughs van Londen (Barnet, Islington, West Ham, Tottenham, etc) in feite aparte gemeentes zijn die los staan van Londen maar enkel tot een soort hoofdstedelijk gewest behoren (zoals bv ook in Brussel, en deels in Dublin en Parijs het geval is: er is het hoofdstedelijke gewest maar dat bestaat uit meerdere autonome of semi autonome gemeentes). Het is in die zin een relevante vraag omdat, indien Barnet geen zelfstandige gemeente zou zijn maar onder Londens bestuur valt, die Tory wijkburgemeester in principe overruled kan worden door de burgemeester van groot Londen. Stel dat die wel het licht op groen zou zetten om op Underhill te blijven, dan heeft de beslissing van die lokale politicus geen invloed meer. Indien Barnet wel een zelfstandige gemeente binnen “greater London area” is maar een geheel autonoom bestuur heeft, dan is er inderdaad weinig te doen om Underhill te redden.

  Ik hoop dat de club wel alle middelen heeft nagekeken om het stadion te redden en er een juridische procedureslag om heeft geleverd. Al ware het maar als symbolisch teken dat de club zich niet in een hoekje laat duwen en vecht voor haar eigenheid en waardigheid.

  • Maar Shamrock Rovers en Wimbledon waren grotere clubs. Barnet heeft zeker bestaansrecht, maar ik denk dat ze niet lang meer in de League gaan spelen. Als het dit jaar niet is, dan vliegen ze er volgend jaar wel uit. Barnet hoort wel bij Londen, maar heeft een apart gemeentebestuur. Die mogen zelfstandig beslissen.

   • Kan de burgemeester van Londen dan die beslissing niet herroepen? Want ik neem aan dat die toch meer autoriteit heeft dan die burgemeester van wat slechts een district van Londen is? In de meeste grootsteden heb je wijkburgemeesters (Londen, Dublin, Istanbul, …) maar die hebben an sich nog steeds verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad van de grootstad zelf die hoger staat in de hierarchie. Kan Barnet niet de beslissing van hun borough aanvechten bij het stadsbestuur van Londen zelf, in een laatste poging om Underhill te redden?

    1 troost: The Bees zijn taai. Ze leken al zo vaak dood en begraven maar net op het nippertje redden ze het nog en bleven ze koppig doorgaan. Als er 1 club is die zich niet zomaar laat wegzinken in treurnis, dan is het wel Barnet. Dat stemt me hoopvol dat de club het wel zal overleven, al hoop ik dat ze (a la AFC Wimbledon) snel plannen kunnen maken om terug te verhuizen dichterbij hun originele heimat.

 2. En weer gaat er een klassiek Engels stadion verloren. Waarom gaan ze er eigenlijk weg?

 3. Lees t al in het verslag.

 4. iemand een link naar die docu van de NOS?

 5. Wat een prachtig verslag. En wat dood- en doodzonde dat dit juweeltje plat gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s