Danse Macabre: Part III

1256665904

Het was weer enorm spannend vanavond. Feest in Devon, want Plymouth en Torquay wonnen. Plymouth lijkt nu wel veilig. Ik heb Dagenham & Redbridge er ook bijgezet. Die spelen nog tegen twee club onderin en als ze die verliezen kunnen zij wel eens de Sjaak zijn. Jammer dat Aldershot vanavond verloor, want anders was het helemaal smullen geweest. Nu lijken The Shots als eerste club gezien. Barnet staat op de tweede degradatieplek. The Bees spelen zaterdag hun allerlaatste wedstrijd op Underhill. Het zal een wedstrijd zijn met een gigantische druk. Mocht Barnet verliezen en de rest winnen of een punt halen, dan kan het dan al gebeurd zijn. Laten we hopen van niet, want wat is er leuker dan een geweldige laatste speeldag. Precies tien jaar na “That Final Day”, krijgen we er weer eentje en nu misschien wel met meerdere clubs.

17. Plymouth Argyle 44-52 (-7)

18. Dagenham & Redbridge 44-51 (-5)

19. Accrington Stanley 44-51 (-15)

20. Torquay United 44-49 (-9)

21. York City 44-49 (-12)

22. AFC Wimbledon 44-49 (-23)

23. Barnet 44-48 (-11)

24. Aldershot Town 44-45  (-17)

Wedstrijden 20 april:

Aldershot Town v Dagenham & Redbridge

Barnet v Wycombe Wanderers

Bristol Rovers v Accrington Stanley

Gillingham v Wimbledon

Morecambe v Torquay United

Plymouth Argyle v Rotherham United

York City v Southend United

Wedstrijden 27 april:

Accrington Stanley v Oxford United

Dagenham & Redbridge v York City

Northampton Town v Barnet

Rochdale v Plymouth Argyle

Rotherham United v Aldershot Town

Torquay United v Bristol Rovers

Wimbledon v Fleetwood Town

7 Reacties op “Danse Macabre: Part III

 1. Laat het aanstaande zaterdag maar beslist zijn hoor. 😉

 2. Gek genoeg lijkt Wimbledon me geen gevaar te lopen door die laatste thuiswedstrijd tegen Fleetwood.

 3. Zoals ik al eerder schreef: ik heb een boontje voor Barnet. Er zijn wel meer leuke teams in Engeland maar als ik er echt eentje moet noemen, dan toch maar Barnet. Het maakt me niet gek veel uit wie zakt, zolang het Barnet niet is.

  Nu, de voorbije seizoenen was het altijd net op het laatste nippertje de degradatie ontlopen. Ik heb een naar voorgevoel dat zo een reeks van geluk op de laatste speeldag niet kan blijven duren, je kan niet elk jaar net op het laatste moment nog degradatie ontlopen. Het is ze nu al meermaals op rij gelukt hetgeen al een klein wonder was. Ik hoop dat ze het weer redden, maar ik heb een naar voorgevoel dat dame Fortuna niet elk jaar gaat blijven voor Barnet kiezen. Geluk is vroeg of laat echt opgebruikt… Het zou wel triest zijn om de degradatie net te moeten verwerken op de laatste wedstrijd op Underhill. Alleen al daarvoor hoop ik toch dat ze op het laatst weer “een Barnet” doen: op het allerlaatste moment toch weer die veilige plek grijpen, zoals de voorbije jaren.

  Ik heb er evenzeer geen echt geruststellend voorgevoel bij dat als er gedegradeerd wordt + tegelijk die stadionverhuis, gaan de fans dan allemaal blijven volgen? Teveel tegenslagen tegelijk verwerken kan als je emotioneel sterk staat, maar ik zou het ergens best snappen dat het een beetje te zwaar om dragen zou zijn voor sommigen en dat die dan even afstand moeten nemen. Al is het maar om na een tijdje toch weer te gaan kijken in het nieuwe stadion, maar twee enorme tegenslagen tegelijk incasseren belooft weinig goeds vrees ik…

 4. Barnet grijpt de laatste strohalm en wint zijn afscheidsmatch aan Underhill! Gaat het mirakel zich weer voltrekken? Jammer wel dat zowat iedereen onderin won op AFC Wimbledon na, dat is de enige club die ze voorbij gaan (Barnet komt nu 1 punt voor AFC). Zelfs Aldershot heeft nog een waterkans… Bizar dat 5 van de bottom 6 clubs allen winnen. Al heeft Barnet het wel in eigen handen: als ze die laatste pot winnen maakt het niet meer uit wat de twee clubs onder hen doen. Nadeel: doordat alle clubs voor hen (op Wimbledon na) wonnen en ze maar 1 plek opschuiven, is verlies dodelijk van zodra Wimbledon wint. Zelfs winst van Aldershot (mochten zowel Barnet als Wimbledon verliezen) kan dan nog roet in het eten gooien in theorie, al lijkt dat gezien het doelsaldo wel een klein mirakel te vereisen.

  Moge de voetbalgoden Barnet gunstig gezind zijn in Northampton. Wie dan wel zakt is me totaal irrelevant. Gezien de talisman van de voorbije seizoenen is er alleszins hoop om er in te geloven dat ze het weer net gaan redden…

 5. Ondanks de 23e plaats is alles nog in eigen hand voor ons. Bij een overwinning gaan we zeker York of Dagenham voorbij. Als er zo gespeeld wordt als de laatste 2 wedstrijden moet dat lukken. Voordeel is dat Fleetwood nergens meer om speelt.

  • Hoewel er al vaker spannende ontknopingen waren, is het dit seizoen wel extreem zenuwslopend. Er zijn in feite een 6 of 7 clubs die nog niet safe zijn. Het is al stresserend als fan om de tussenstanden van een 2 of 3 concurrenten te volgen en constant te gaan rekenen, maar dit is wel echt een extreem spannende ontknoping. Je moet eigenlijk constant de tussenstanden in de gaten houden en het virtuele klassement herrekenen. Gezien de spelers dit niet kunnen zoals fans het via mobiel internet wel kunnen op hun tribunezitje, kan ik me de stress en onzekerheid bij de spelers van al die clubs amper voorstellen. Er zijn zoveel scenario’s mogelijk. En dan heb je nog doelsaldo dat mogelijks bepalend wordt… In feite kunnen we enkel Aldershot al min of meer veroordeeld zien, al is dat nog niet mathematisch zo (maar die hangen wel af van heel veel factoren buiten hun controle en hebben een monsterzege nodig om op doelsaldo nog andere teams voorbij te gaan)

  • PS dat York en Dag&Red tegen elkaar moeten is zowel voor Wimbledon als Barnet in feite een soort van geruststelling. 1 van die 2 verliest sowieso punten en wordt voorbijgegaan mits winst van Barnet en Wimbledon. In die zin kan je effectief stellen dat op Aldershot na, elke club in feite zijn lot in zekere zin in eigen hand heeft. Wie gaat het beste om met de immense druk, dat is ook een bepalende factor. In elk geval, dit is een degradatiestrijd waar ze binnen jaren nog over zullen spreken vermoed ik… Op zo een wedstrijddag zou een soort programma zoals in Duitsland bestaat welkom zijn, waar om de5 minuten live van wedstrijd geswitched wordt zodat je in feite alle wedstrijden simultaan op TV hebt en van alle scores perfect op de hoogte bent. Zal allicht wel bestaan in het UK maar ik vrees dat de Irish pubs wel weer de Premiership zullen voorrang geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s