Classic Football Kits: Luton Town 1988

Luton Town 1987-1988

In 1897 werd Luton Town, als eerste club uit het zuiden, lid van de Football League. Veel successen hebben The Hatters niet gehad. Soms een titel in een van de lagere divisies en de FA Cup finale in 1959, dat was het wel. Ze speelden ook zelden op het hoogste niveau, tot 1982 in totaal slechts zes seizoenen. Maar die periode van 1982 tot en met 1992 staat bekend als de Gouden Periode voor Luton. Tien jaar lang speelden ze op het hoogste niveau, met een zevende plek als beste resultaat, tweemaal werd de halve finale van de FA Cup gehaald en ook stonden ze twee keer in de finale van de League Cup. In 1989 werd er verloren van Nottingham Forest, maar het jaar ervoor werd de enige hoofdprijs gehaald door de club. Op 25 april is het 25 jaar geleden dat Luton Arsenal met 3-2 versloeg. Helaas waren Engelse clubs verbannen van de Europese velden, anders hadden we zelfs The Hatters in Europa gezien. Bovenstaand shirt is uit dat gloriejaar en wordt daarom gekoesterd door de fans.

Sponsor – Bedford Trucks. In 1980 was Tricentol de eerste sponsor van Luton, waarna Bedford Trucks het van 1982 tot en met 1990 was. Topjaren voor The Hatters, want ze speelden al die jaren op het hoogste niveau. De fabriek van Bedford Trucks stond in Luton en maakte ook veel trucks voor het leger. Veel voertuigen in WO II, zowel Britse als Russische, waren van Bedford. Helaas verdween het merk in 1986. De fabriek staat er nu altijd en is van General Motors. Er worden nu Vauxhall, Renault en Nissans gemaakt.

Designer – Adidas

Wie droegen dit shirt? – Andy Dibble, Brian Stein, Danny Wilson, Mark Stein, Mick Harford, Mal Donaghy, Ricky Hill

Shirt is afkomstig van de geniale site Historical Football Kits

Advertenties

7 Reacties op “Classic Football Kits: Luton Town 1988

 1. veel plezier bij luton town!!in engeland mijn favoriete club,met een van de mooiste grounds.
  we wachten je reisverslag weer met spanning af
  groeten hielke

 2. De haarband van Steve Foster maakte het plaatje helemaal af!

 3. Deze club wens ik een spoedige promotie toe. Twee of drie keer playoffs en telkens “net niet”. Elk jaar er zo dicht bij en steeds op het laatste nippertje stranden, dat wens je niemand toe. Deze club hoort niet thuis in de Conference, zou zeker niet misstaan 1 of 2 niveaus hoger.

  • Is in potentie (alleen niet qua stadion) zeker een ploeg voor de Championship/League One.

   • Mja, hun stadion is nu ook niet zo rampzalig, er spelen in de League toch ook clubs als bijvoorbeeld Stevenage die qua stadion niet echt beter ogen. Maar vooral: promotie naar de league betekent extra sponsors, TV gelden etc en daarmee kan je je infrastructuur al wat pimpen. Als je dan zorgt dat je niet meteen weer degradeert ben je qua stadion helemaal in orde en kan je het tweede seizoen volop in de ploeg investeren om een vaste waarde in de League te worden. Ik zou het ze alleszins gunnen, na die “net niet” avonturen van de voorbije seizoenen mag het echt wel eens gaan gebeuren. Ook de fans die de club ondanks de pech blijven steunen zou ik het erg gunnen als ze nu eens echt de promotie kunnen vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s