Danse Macabre: Part I

1256665904

Stop! Niet verder lezen. Eerst moet je Youtube aanslingeren en dit lied luisteren. Macaberder dan de degradatiestrijd in League Two kan bijna niet. Als je eruit vliegt ben je geen Leagueclub meer. Tom Egbers bracht het tien jaar geleden prachtig in beeld met de docu “That Final Day“. Je hoort niet meer bij de ’92’, mag geen League Cup spelen, moet al voor de First Round Proper instromen in de FA Cup en zit in een competitie waar je amper uit kunt komen. De Conference is een soort put met spekgladde zijkanten. Clubs stierven er (Scarborough), zakten helemaal weg (Boston) of vechten nu om het hoofd boven water te houden (Lincoln, Stockport, etc..). Momenteel strijden er zes clubs tegen degradatie; vijf hebben er 40 punten en eentje 41. Het is een scenario dat Hitchcock zelfs niet zou hebben durven schrijven. Ondanks de spanning gaan we bij DT116 deze bloedstollende strijd wél volgen.

We beginnen, heel simpel, met de situatie op het moment en de wedstrijden die deze week op het programma staan. Opvallend is dat er geen club is die minder dan één punt per wedstrijd heeft gehaald. Als ik momenteel geld zou moeten inzetten op wie er degradeert, dan zou het op Aldershot en Accrington zijn. York is de outsider. Momenteel staan York en Aldershot op 39 wedstrijden, terwijl de rest op 38 staat. Na vanavond is dat gelijk en speelt iedereen nog zeven wedstrijden. Zeven kansen nog om degradatie te ontlopen, voor sommige clubs van levensbelang. Dé wedstrijd van de week is Toquay v York, de enige pot waarin twee concurrenten elkaar treffen.

19. York City 39-41  (-15)

20. Torquay United 38-40 (-8)

21. Plymotuh Argyle 38-40 (-10)

22. Barnet 38-40 (-11)

23. Aldershot 39-40 (-15)

24. Accrington Stanley 38-40 (-21)

Wedstrijden 19 maart:

Accrington Stanley v AFC Wimbledon

Southend United v Plymouth Argyle

Torquay United v Chesterfield

Barnet v Fleetwood Town

Wedstrijden 23 maart:

Barnet v Cheltenham

Chestefield v Plymouth Argyle

Gillingham v Accrington Stanley

Port Vale v Aldershot

Torquay United v York City

Advertenties

2 Reacties op “Danse Macabre: Part I

  1. Opvallend is ook dat er aan het andere uiteinde van de league table ook geen club is met gemiddeld meer dan 2 punten per wedstrijd. Een belachelijk competitieve divisie dus.

  2. Pingback: Danse Macabre: Part II | Doing the 116 Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s