Intro Stranraer v Queen of the South

Stranraer 4a

Februari was een echte Schotlandmaand. Eerst de trip naar Montrose, daarna Raith Rovers en nu Stranraer. Die laatste was tijdens de South West derby tussen kleintje Stranraer en grote broer Queen of the South. Dat bleek ook wel, want Queen of the South won heel makkelijk. Maar het was een mooi tripje. In Stranraer kwamen we namelijk Jim en James tegen, twee Schotse Twentefans en dankzij hen werd het een heerlijke dag. Zo leuk zelfs, dat ik nu al kan voorspellen ooit eens terug te keren naar Stranraer. Niet omdat het stadion zo mooi was. Niet omdat het voetbal daar zo goed is. Maar puur voor de gezelligheid. Dit soort dagen maakt altijd duidelijk dat voetbal meer is dan een spelletje. Het verslag van deze wedstrijd en alles er omheen is hier te vinden.

Advertenties

5 Reacties op “Intro Stranraer v Queen of the South

 1. Lang op gewacht, Joris! 😉 Maar prachtig verhaal weer. Mooi dat je een topdag hebt gehad. Scotland op zijn best! 🙂

 2. Dit ziet er toch echt een aardig stadionnetje uit, ik heb andere beelden voor ogen bij “niet zo bijzonder”. De ligging met dat natuurgebied er net naast, die ene terrace achter het doel is ook aardig, de main stand is naar normen van moderne tribunes best geslaagd. Dit lijkt me zeker niet verkeerd. Die pier is dan weer wat Morrissey moet voor zich gezien hebben toen hij “Every day s like Sunday” schreef: “This is the coastal town that they forgot to close down” en “Write on a postcard at the promenade: how I dearly wish I was NOT here”. Maar obscure kustplaatsjes hebben ook zo hun charme. Ik zou pas vervreemd kijken naar een Schots strand dat vol zonnekloppers ligt bij 30 graden 🙂

  Heb je de 5 mensen tellende Belfastse fanclub van Stranraer tegengekomen? Die hebben hun lokaal aan de South Belfast NI Fanclub, en kozen Stranraer als makkelijk bereikbaar excuus om met de vrienden regelmatig een dagje uit te maken. Begon dus als een grap, maar na een tijdje begonnen ze de club echt leuk te vinden.

  PS: heel triest verhaal van die Twente fan. Te horen krijgen dat je terminaal ziek bent net wanneer je vader geworden bent. Het leven is soms zo godverdomme oneerlijk. Zulke gebeurtenis hoort juist een hoogtepunt in je leven te zijn. En dat meisje moet opgroeien zonder haar vader echt te hebben gekend. Het leven kan zo deprimerend oneerlijk zijn. 😦 Maar wel klasse dat ze zijn laatste wens nog hebben vervuld en dat er blijvende vriendschappen zijn gevormd. Voetbal is maar een spelletje en tegelijk is het meer dan dat, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Het is maar een spelletje in die zin dat een wedstrijd winnen of verliezen echt wel een momentopname is en daarna gaat het leven door. Het is veel meer dan enkel een spelletje wanneer het mensen bij elkaar brengt en vriendschappen creëren kan. De kracht en pracht van voetbal zit voor mij daarin: het sociale aspect, dat zoveel belangrijker is dan de score. Een wedstrijd is een momentopname, maar je kan er wel mensen ontmoeten die vrienden voor het leven worden. Dan wordt voetbal echt mooi.

 3. Jij bent toch ook gewoon een Chav hé met je witte pet 😉

 4. Ik ben de topboy van Stranraer en stuur die mannetje op UltraHenk af.

 5. Topstory!!

  Grtz, SSS, Stranrear Saturday Service!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s