St. Totteringham’s day

Happy St. Totteringham's day

Derby’s zijn altijd goed, vooral de hele fancultuur er omheen. Op 3 maart gaan we eens kijken bij Tottenham v Arsenal, misschien wel de grootste derby van Engeland. Dankzij deze derby bestaat St. Totteringham’s day, verzonnen door de fans van Arsenal. St. Totteringham’s day valt op de dag waarop Tottenham Arsenal niet meer kan achterhalen in de competitie. De eerste St. Totteringham’s day was 22 april 1911 en sindsdien zijn er veel geweest. Als The Spurs boven Arsenal eindigen, is er geen St. Totteringham’s day dat jaar. Dat is al lang geleden. In 1995 voor het laatst. Sindsdien viel hij een aantal keer erg vroeg. Sinds het nieuwe Millennium was hij al drie keer in maart, waaronder een keertje al naar 28 wedstrijden (in 2004). De vroegste datum ooit (na 29 wedstrijden) was in 2008, toen viel St. Totteringham’s day al op 9 maart. Voor een overzicht van alle dagen vanaf 1909, is hier een mooie link.  Ik vind het een mooie traditie en er zijn ook enkele leuke cartoons over gemaakt (hier, hier en hier). Ik ben benieuwd of hij dit jaar ook gaat plaatsvinden of dat Tottenham eindelijk eens boven Arsenal kan eindigen.

Advertenties

Een Reactie op “St. Totteringham’s day

  1. Waar sommige mensen zich allemaal toch mee bezighouden… Nu ja, elk zijn hobby, maar die football culture is iets waar toch een en ander aan het absurde grenst. Maar Tottenham-Arsenal de grootste derby? Wat gezegd van de Manchester derby en (sinds de het recente succes misschien nog net vermeldenswaardig) Chelsea-Arsenal? Ik wil Liverpool-Everton niet noemen gezien het daar allemaal wat minder gespannen gebeurt, maar bv de Manchester derby is de laatste paar jaar een paar keer cruciaal geweest voor de eindklassementen en de wederzijdse afgunst tussen beide clubs is erg groot. Tottenham en Arsenal is een leuke derby, maar dare I say dat beide clubs een beetje op vergane glorieën beginnen lijken? Ik vraag me trouwens af hoe lang de positie van Arsene Wenger nog houdbaar is, want bij zulke clubs verwacht men prijzen. In feite is het een mirakel dat de club zoveel geduld toont, ondanks het feit dat Arsenal nu eigenlijk niet eens meer bij de kandidaten voor de prijzen hoort.

    (PS: ergens is dat wel mooi, dat ze op lange termijn denken en niet meteen de coach afdanken van zodra het eens enkele seizoenen minder gaat. Dat is vaak effectiever dan op korte termijn succes mikken. Alleen is het niet evident voor zo een club om hun coach in bescherming te blijven nemen wanneer zowel de tabloids als de eigen aanhang constant klagen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s