Intro Brentford v Chelsea

Brentford2 53

Ik heb veel bijzondere wedstrijden gezien tot nu toe, maar Brentford v Chelsea staat wel heel hooog op dat lijstje. Deze derby was 63 jaar niet gespeeld en dat maakte hem wel erg bijzonder. Dat het ook nog eens een kraker werd waarin Brentford stuntte door met 2-2 gelijk te spelen, maakte het nog eens extra speciaal. Het was een dag die alles had: een joekel van een wedstrijd, een geweldig stadion, uitverkocht huis en dan ook nog eens een stunt. Veel beter gaat het niet worden en als ik straks in het bejaardenhuis zit, is dit een van de wedstrijden waar ik met veel plezier op terugkijk. Wie nog nooit bij Brentford is geweest, moet echt eens een kijkje nemen op Griffin Park. Het kan nog 3,5 seizoen en het zal je zeker niet teleurstellen. Verslag van Brentford v Chelsea staat hier, om je alvast lekker te maken voor een bezoekje.

Advertenties

10 Reacties op “Intro Brentford v Chelsea

 1. Mooi verhaal en fraaie foto’s. De (aantrekkings)kracht van je verhalen zit wat mij betreft, in het feit dat je na t lezen overtuigd bent om er eens naar toe gaan.
  Dat is nu ook t geval en weet nu al dat Griffin Park volgend seizoen – wellicht nog dit seizoen- op t programma zal staan!

 2. Prachtig verslag weer. Vooral het cultfiguur dat rustig bleef. Hahahahaha

 3. Een topwedstrijd en – verhaal weer,Joris.
  Had trouwens verwacht dat the New Inn wel jouw favoriete kroeg zou zijn.
  Dat is namelijk de thuisbasis van de West London Celtic supporters club.

 4. http://www.doingthe116.com/Brentford2%2029.jpg ; wat betekent AMF? Zie niet goed in wat vreemd is aan dit pakket. Ik heb meer make-up in mijn badkamer en dat is dan voor uitsluitend zelf te gebruiken. Als dat tasje een hele set TV bobo’s moet voorzien is dat behoorlijk krap. Tandpasta is een make up tas, da’s wel nieuw. Ik kan me moeilijk inbeelden dat iemand in een voetbalstadion nog snel even zijn tanden gaat poetsen…

  Dit stadion ziet er wel lekker uit. Die tribune met twee niveaus is genieten. Arabisch geschrift op het dak (in principe is reclame fout maar Hebreeuws en Arabisch zien er te mooi uit om het ooit fout te noemen), stadion ingeklemd tussen de huizen (altijd leuker dan ergens in een suburb bij een industriepark) … Lijkt inderdaad een erg leuk stadion te zijn. Is die verhuis gerelateerd aan gebrek aan uitbreidingsopties? Voor derde of vierde niveau ziet dit er prima uit en lijkt een verhuis niet nodig. Ik kan me wel voorstellen dat in zo een dichtbebouwde wijk je moeilijk kan uitbreiden.

  Ik weet dat de kassier en boekhouder me zullen tegenspreken, maar in feite is het jammer dat men niet gewoon verlengingen speelt ipv een replay. De kans op een stunt uit bij Chelsea is erg gering, en Chelsea zal ook die pot niet onderschatten. Speel echter verlengingen en dan heb je een andere situatie: dan zit Brentford op een wolk moreel gezien, en zorgt de adrenaline en geloof in een stuntzege er voor dat zij het mentale voordeel hebben tijdens die verlengingen (en reken dan er nog het thuispubliek bij). Het zal voor de spelers wel leuk zijn eens op Chelsea te spelen, maar de kans dat ze doorstoten is eerder gering. Speel verlengingen op Brentford, gesteund door eigen publiek en met spelers bol van de adrenaline, en dan zit een stunt er dik in. Alle druk zou dan bij Chelsea gelegen hebben, terwijl Brentford er volop in zou geloven gezien het momentum en gezien de fans die hen naar voren zouden schreeuwen. De kans dat Chelsea zich thuis gaat laten verrassen en Brentford weer 90 minuten moet standhouden, is al kleiner.

  Het zou hen wel gegund zijn. Ik vond Chelsea een leuke club enkele jaren geleden toen er een uitgebreide Israelische connectie was. Ben Sahar, Benayoun, en Avram Grant als manager. Sinds de Israeli’s er weg zijn is Chelsea zijn interessante kantje kwijtgespeeld wat mij betreft (OK, Abramovitch is er nog maar joods of niet, die heeft niets met Israel te maken). De laatste paar jaar zijn er dan ook nog enkele etters bijgekomen of spelers die zich plots gingen misdragen (vb Terry) ; het ontslag van de coach die hen de Champions League schonk was ronduit beschamend. Dat was een schaamteloos mes in de rug. Chelsea komt allang niet sympathiek meer over, laat Brentford maar stunten. Ik vrees echter dat die kans heel gering is…

 5. PS : aan de eerste foto te zien op je site heb je hetzelfde model GSM als ik. Ook toevallig een Samsung? In feite is het erg fout om als communist met zoiets rond te lopen maar je hebt in feite alleen keuze uit grote merken en multinationals. Een goedkope “made in North Korea” GSM heb ik nog nergens gevonden, dus je kan haast niet aan de foute bedrijven onderuit als je een GSM aanschaft. Samsung dat dan nog Chelsea sponsort ook, een vrij foute maar daardoor ook passende/logische combo.

  • Haha..die Gerrit..

   Geweldig leuk verslag, Joris. Op zeker naar Griffin Park voordat die cultuurbarbaren de boel platgooien! #tegenhetmodernevoetbal

   • Mijn reactie klinkt misschien gek maar neem die “made in North Korea” toch maar serieus. Dat land is aan het opkomen als IT gigant, er worden daar enorm goeie technologie opleidingen gegeven waarna westerse firma’s (ook uit landen die op papier geen diplomatieke banden met Noord Korea hebben) hun projecten uitbesteden aan Noord Koreanen die ze amper hoeven te betalen. Hetgeen dan weer betekent dat er arbeidsplaatsen sneuvelen in het land waar de firma gevestigd is. Bovendien zijn Chinese en Noord Koreaanse programmeurs experten wat betreft online spionage. Ironisch want in Noord Korea is er enkel een nationaal intranet, geen toegang tot het internationale internet , maar als je kijkt voor wat voor doeleinden het web gebruikt wordt vind ik het moeilijk hen hierop te veroordelen. Fidel Castro sloeg de nagel op de kop (zoals heel vaak als hij wat zegt) door te stellen dat het internet “de ziekte van de 20e eeuw” was. In zekere zin vind ik het vrij lastig dan de Cubanen en Koreanen te veroordelen om de invloed van het web enigzins te proberen controleren (sowieso zal ik quasi altijd partij kiezen voor Cuba, ik betaal niet voor niets lidgeld voor een lobbygroep die het Cubaans socialisme steunt) , bovendien is het slim bekeken om mensen een intranet te geven waardoor je IT specialisten kan opleiden zonder dat je het internet daarom geheel opengooit. Ook diverse muziekinstrumenten en videogames worden in Noord Korea ontworpen in opdracht van buitenlandse multinationals.

    Dat gezegd geef ik mijn geld liever aan een Noord Koreaan die dan eens financiëel wat ademruimte heeft, liever dan aan een Amerikaanse multinational. Ik heb een smartphone maar gebruik m enkel voor foto’s mee te maken en mee te bellen en SMS’en. Overal zomaar online gaan heb ik geen behoefte aan, en ik vind het ook een dubieuze ontwikkeling dat er tegenwoordig hele wifi-clouds over grootsteden wordt getrokken. Zijn we dan zo ver gekomen dat de doorsnee persoon geen half uurtje zonder internet meer kan? Food for thought…

    Ik ben het wel eens met de #tegenhetmodernevoetbal (eerste keer dat ik een hashtag gebruik dus dit is een voor mij historische post) maar enige nuances zijn wel nodig. Er zijn ook enkele positieve evoluties. Een WK in Qatar, meer en meer kunstgrasvelden, daar zie ik enkel positieve dingen in eerlijk gezegd. Als ik aan modern voetbal denk zie ik eerder bookmakers, gokkantoren als sponsors, hoge spelerslonen en transfersommen, en tribalisme rondom het veld als grote problemen. Maar generaliseren is altijd gevaarlijk. Het moderne voetbal heeft zowel enkele goede als negatieve zaken meegebracht. Wie de ogen sluit voor de positieve evoluties dreigt vast te roesten en in een status quo te blijven hangen. Traditie is mooi maar op sommige momenten moet traditie opzijgeschoven worden als het in de weg van verbetering staat. Natuurlijk is dit allemaal discutabel want er is niet echt een vaste definitie van wat fout of goed is. Maar gewoon het hele moderne voetbal over 1 kam scheren is een hype waar veel mensen zich aan wagen en zo wordt dat “against modern football” in feite een holle slogan. Ieder die die slogan hanteert zou in feite moeten opsommen wat er nu precies zo fout is, en tonen dat hij de slogan niet gewoon overneemt zonder te weten wat het inhoudt. En hoezeer ik liefhebber van authentieke stadions ben, ik denk dat er groter problemen in de voetbalwereld zijn dan het verdwijnen of verbouwen van enkele stadions. Dat men eerst eens het gokcircuit lamlegt en een limiet stelt aan de financiële sommen die rondgaan in het voetbal, dat lijken me veel acuter problemen. Problemen waar FIFA uiteraard wel de ogen voor zal sluiten, dus het is wachten tot de bubbel spontaan barst.

    Tegenstanders van modern voetbal raad ik overigens aan dan ook consequent de rug toe te keren aan dat moderne voetbal. Het amateurvoetbal is lekker gezellig en daar zie je nog de pure voetbalspirit, ver weg van de commercie die het profvoetbal helaas is geworden.

 6. Een WK in Qatar? Een lekkere voetbalcultuur heeft dat land, snikheet en geen gezellige pubs waar je voor de match lekker kunt gaan drinken :S hier heb ik toch mijn bedenkingen bij.

  • Reden te meer om meer WK’s in landen als Qatar te houden. Een voetbalcultuur (wat is dat trouwens? De beleving van voetbal verschilt behoorlijk van persoon tot persoon en van regio tot regio) moet groeien. In 1994 kregen de States het WK, ook een land waar voetbal geen massale interesse lokte. Het triggerde echter die interesse, en nu 19 jaar verder is “soccer” populairder dan ooit in de VS, sponsors en media happen toe, het aantal fans stijgt constant, goeie Amerikaanse spelers verkiezen in eigen land te blijven ipv naar Europa te trekken, en voetbal heeft ijshockey al bijna bijgebeend qua populariteit. Japan en Korea is nog zo een verhaal: ik vond het geweldig dat zulke landen de kans krijgen om een WK te organiseren, en het kan de sport enkel een verdere boost geven.

   Als je enkel landen wil met een heel lange voetbaltraditie is het lijstje wel erg beperkt. Dan kan je in zekere zin enkel Engeland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Italië, Duitsland, Mexico, Argentinië, Brazilië, Uruguay overhouden om uit te kiezen. Allemaal landen die (op Rusland na) het WK allen al hebben georganiseerd. Bovendien zit niet iedereen op weer een WK in Engeland of Duitsland te wachten, “been there done that” en het deja vu gevoel komen spontaan opborrelen. Geef mij maar wat exotischer, en indien het de lokale voetbalcultuur kan doen groeien dan is het des te beter maar dat hoeft wat mij betreft niet eens een voorwaarde te zijn. Punt is dat een WK hoort in heel de wereld te worden beleefd, dus je qua organisatie beperken tot de “klassieke” landen is dan geheel contradictorisch. Er doen trouwens nu al veel te veel Europese landen mee, UEFA zou minstens een 3 plaatsen moeten inleveren die naar Azië, Afrika en Oceanië zouden moeten gaan. Belangrijker dan topvoetbal is immers dat het WK mensen uit heel de wereld verenigt en dat de hele wereld present is. Door een groot aantal plaatsen te reserveren voor Europa en Zuid Amerika dreigt het deelnemersveld erg voorspelbaar te worden. We hebben meer exotische factoren op het WK nodig. Zo was het ronduit geweldig om landen als Togo of Angola te zien op het WK, dat is eens wat nieuws, en als je die kleurrijke fans bekijkt kan je absoluut niet stellen dat ze qua voetbalcultuur moeten onderdoen voor Europa.

   Het Midden Oosten is trouwens een prima regio, Qatar verdient dat WK echt wel. Het Midden Oosten is gek op voetbal, voetbal is enorm belangrijk in de maatschappij van de doorsnee landen daar, en wordt enorm passioneel beleefd. Het is alleen jammer dat ze Turkije niet kozen als eerste Midden Oosterse host voor het WK: infrastructuur en voetbalcultuur zijn al ruim aanwezig, en qua stadions zit het ook al behoorlijk goed. Qatar had natuurlijk meer geld dan Turkije, in zekere zin jammer want Turkije zou een geweldige host voor een WK zijn.
   Voorts is voetbal immens populair in landen als Iran, Israel, Saudi Arabië, Egypte, … Het is enorm passioneel beleefd. Probleem is: geef het WK aan Israel en alle tegenstanders van de politieke entiteit Israel boycotten het WK. Egypte is nu qua veiligheid te instabiel. Iran en Saudi Arabië zijn dan weer geen optie vanwege de zeer stricte religieuze wetgeving waaraan bezoekende fans zouden worden onderworpen. Dan houd je in de regio nog altijd Turkije over die zowel qua passie, infrastructuur als veiligheid goed zitten. Maar Qatar hun dossier was blijkbaar overtuigender. Goed, dan is dat maar zo. Het Midden Oosten verdient het om een WK te krijgen, en als Qatar daarvoor de beste plannen kon voorleggen dan is dat prima. Ik hoop ook dat ze de sharia aspecten van de wetgeving daar vooral onaangetast laten, want Qatar is nu al 1 van de liberaalste landen van de Golf. Buitenlanders weten wel hoe ze aan alcohol moeten raken, maar als de wetgeving nultolerantie toepast op openbare dronkenschap kan ik enkel zeggen: proficiat Qatar en hopelijk worden ze in Europa snel ook wat strenger daarop. Je gaat toch niet een WK volgen in Qatar om je te bezatten, wie in de problemen komt wegens alcoholoverdosis verdient niet beter dan deportatie per direct.

   Maar goed, meer nog dan het WK in Qatar kijk ik uit naar het WK in Rusland. Schande dat dit land, met zulke sportcultuur en zulke goeie infrastructuur en stadions, zo lang moest wachten op een WK. Eindelijk krijgen ze waar ze recht op hebben. Nog van tijdens de Koude Oorlog was voetbal enorm belangrijk in de Russische maatschappij, de voetbalcultuur is er groot, stadions zijn de laatste jaren massaal opgeknapt en de infrastructuur is prima. Bring it on, zou ik zeggen.

   Voorts zou men een regel moeten toepassen dat een land geen 2 eindtoernooien mag organiseren binnen een tijdspanne van bv 20 jaar. Zo dwing je FIFA om meer en meer landen de kans te gunnen om een toernooi te beleven. Aan kandidaten geen gebrek, landen als China, Colombia, Marokko, Turkije, Australië, … zitten qua infrastructuur al lang goed. Niet onbelangrijk lijkt me, dat men naar zoiets kijkt. Qatar en Rusland hebben dankzij hun olie onuitputtelijke middelen om dit soort toernooien te hosten zonder extra belastingen te heffen of dergelijke. Dat lijkt me een extra motivator: dat de bevolking niet hoeft op te draaien voor het gebeuren. Ik herinner me nog het EK in 2000 in de Lage Landen. Als je ziet hoeveel geld we daar letterlijk hebben weggegooid om ocharme 3 weken lang eens een reeks topvoetballers te zien in onze achtertuin … de kosten wogen niet op tegen de opbrengst. Doe mij dan maar Qatar bij wie de burger niet zal opdraaien voor eender welke kost die de organisatie meebrengt.

  • PS: elk hotel in Qatar heeft een eigen bar, het is daar dat expats hun alcohol consumeren. Snikheet is een probleem ja, maar de stadions zullen van airco voorzien worden en mogelijks gaat men in januari spelen wanneer de hitte draaglijker is. Dus met wat goeie wil zijn die problemen niet onoverkomelijk. Het gebrek aan biertenten rond de stadions vind ik overigens eerder iets om toe te juichen dan om over te mopperen. Voetbal en drank zijn een nogal ongelukkige combinatie. Ik heb geen moeite met een nultolerantie voor dronken fans en zou zelfs zeggen dat Qatar’s beleid op dat vlak gerust mag overwaaien naar Europa. Ik snap niet waarom iemand zo nodig alcohol op moet, maar goed, doe dat dan in de privacy van je hotel of huis zodat je geen andere mensen tot last bent. Europa heeft een enorm alcoholprobleem (al is het grotendeels geconcentreerd in enkele landen) en niets is vervelender dan tijdens een avondje uit te worden lastiggevallen door een dronken medemens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s