Classic Football Kits: Brentford City 1989

Brentford 1988-1989

Komende zondag speelt Brentford in de vierde ronde van de FA Cup tegen Chelsea. Een prachtpot, want het is een West-Londense derby. Als Brentford stunt, komen ze in de vijfde ronde. Dat is niet het verste dat ze ooit zijn gekomen, want viermaal haalden The Bees de zesde ronde oftewel de kwartfinale. Drie keer rond WO II, de glorieperiode van Brentford toen ze ook op het hoogste niveau speelden, en veertig jaar later nog een keer, in 1989. Uit dat jaar stamt dit shirt ook. Een legendarisch shirt, met KLM als sponsor. Die sponsor gaf ze vleugels dat jaar, want Brentford (dat in wat nu League One heet speelde) versloeg achtereenvolgens Halesowen, Peterborough, Walsall, Man City en Blackburn Rovers. Pas in de kwartfinale was het over, toen ze op Anfield van de latere winnaar Liverpool verloren.

Sponsor – KLM, die kennen we natuurlijk allemaal. Op 17 oktober 1919 opgericht onder de naam Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën. Een logische sponsor, want Griffin Park ligt op de aanvliegroute van Heathrow en er stond ook groot “KLM” op het dak van een van de tribunes (nu is het Qatar Airways). KLM werd in 1984 de shirtsponsor van Brentford en bleef dat tot 1995. Het shirt heeft een grote cultstatus onder de fans.

Designer – Hobot

Wie droegen dit shirt? – Marcus Gayle, Steve Perryman, Colin Lee, John Moncur, Tony Parks, Dean Holdsworth, Tony Sealy

Shirt is afkomstig van de geniale site Historical Football Kits

Advertenties

2 Reacties op “Classic Football Kits: Brentford City 1989

 1. Dit lijkt een exacte replica (op logo en sponsor na) van Sunderland? Dan vraag ik me spontaan af wie als eerste met dit design op de proppen kwam. Het is zoals Villa en West Ham, eentje heeft duidelijk geplagieerd maar ik weet niet wie het eerst kwam.

  OK, het is rugby, maar tot een voetbalclub dit soort creativiteit overneemt is dit met lengtes voorspong het mooiste sportshirt ter wereld: http://3.bp.blogspot.com/-4-jFD4sSdtc/T48_kHu4zSI/AAAAAAAAAQs/3S0YwIw-_ZQ/s1600/stadefrancais4.jpg (of de variant http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQk8mpOoNBlEL8aySadHq76xaOo9S8MT6BzM0EXMjuQs8O-I1PiDMMDa7Zr). Ik ben geen rugbyfan maar als ik volgende keer in Parijs ben wil ik een shirt van Stade Francais. Handig voor het stadion EN de hippiecommune, handig. En je krijgt allerlei zalige visioenen van dit shirt, zelfs zonder paddo’s in te nemen krijg je het gevoel in een andere dimensie te zijn terechtgekomen.

  Nog leuke:

  http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/500242683/pink_sublimated_football_jersey_good_quality_football.jpg_250x250.jpg (de fluorescerende versie is wel iets leuker)

  http://1.bp.blogspot.com/_5lELKCuMf8c/TApKjsGidLI/AAAAAAAAAKw/psrZ6QgPfJ0/s1600/usa-94-away.jpg (1 van de weinige dingen uit de VS waar niets fouts aan is)
  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTcKdiaHHoGlSPYBjdAhx0P2z1LYYqeJd-C2JuBf11Ezf7rqrzqRfZ5Zrri

  Clubs hebben zo weinig creativiteit, hoeveel groen-wit, rood-wit, geel-blauw etc kan een mens aan zonder een deja vu te krijgen? De enigen met creativiteit lijken nationale teams en rugbyteams…

 2. Brentford FC.
  Niet Brentford City.

  Wel 4 kroegen!
  Heuj heuj heuj.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s