The Road to Wembley: Brentford v Chelsea

We zijn alweer aanbeland bij de tiende speelronde van de FA Cup: de Fourth Round Proper. Deze ronde zal altijd speciaal blijven voor mij, want het was in de vierde ronde dat ik mijn eerste Engelse pot zag. In de derde ronde heb je veel geweldige wedstrijden, maar ook met de vierde is weinig mis. Sommige kleinere clubs weten deze ronde te bereiken en zo rollen er leuke potjes uit. Macclesfield uit de Conference thuis tegen Wigan uit de Premier League bijvoorbeeld. Of wat te denken van Millwall v Aston Villa, al sinds 1989 niet meer gespeeld. Norwich v Luton is al stijf uitverkocht (in Luton was mooier geweest natuurlijk). Maar de mooiste wedstrijden vind ik Oldham v Liverpool, werd in 1994 voor het laatst op Boundary Park gespeeld, en natuurlijk Brentford v Chelsea. West-London derby die voor het eerst sinds 1950 weer op het programma staat. Dat wordt mijn keuze.

Wanneer is een FA Cup-wedstrijd mooi? Voorwaarde 1: twee clubs uit verschillende divisies. Voorwaarde 2: de kleinere club speelt thuis. Voorwaarde 3: ze hebben elkaar al lang niet ontmoet in de competitie of beker. Voorwaarde 4: de wedstrijd wordt gespeeld in een mooi, oud stadion. Voorwaarde 5: het is een derby. Zelden tot nooit voldoet een wedstrijd aan alle vijf de voorwaarden. Dat is ook bijna onmogelijk, maar deze wedstrijd is het gelukt. Geen wonder dat het een waar gekkenhuis was bij het ticketoffice van de club en er gigantische restricties op de wedstrijd zaten. Ik had de hoop op kaartjes al opgegeven, maar ineens lukte het toch nog. Echt geweldig.

Het zit zondag om 12:00 uur helemaal vol op Griffin Park. Oude tijden herleven. Rond WO II zat Griffin Park ook altijd vol als Chelsea op bezoek kwam. Op dat moment speelden beide clubs op het hoogste niveau en waren zij de twee grootste clubs uit West-Londen. Tegenwoordig is Brentford veruit de kleinste van de vier en spelen QPR en Fulham, de twee eigenlijke rivalen van Brentford, in de Premier League. Maar bij Brentford zijn ze aan de weg aan het timmeren. Ze staan er goed voor in League One, er zijn wat centjes te besteden en ze willen (helaas voor mij) een nieuw stadion bouwen, waardoor de commerciële mogelijkheden een stuk groter worden. Dus wie weet wordt Brentford v Chelsea over een paar jaar weer op het hoogste niveau gespeeld.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Leek Town (8) v Altrincham (6) 0-2 (att. 962)

South Park (9) v Metropolitan Police (7) 0-3 (att. 643)

Chelmsford City (6) v Colchester United (3) 3-1 (att. 3016)

Milton Keynes Dons (3) v AFC Wimbledon (4) 2-1 (att. 16459)

Peterborough United (2) v Norwich City (1) 0-3 (att. 13189)

Brentford (3) v Chelsea (1) 2-2 (att. 12146)

Chelsea v Brentford – (att. )

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Hinckley United (6) v Ossett Albion (8) 2-2 (att. 270)

Ossett Albion v Hinckley United 1-0 (att. 222)

Bradford Park Avenue (6) v Ossett Albion (8) 4-1 (att. 477)

Doncaster Rovers (3) v Bradford Park Avenue (6) 3-1 (att. 4602)

Oldham Athletic (3) v Doncaster Rovers (3) 2-1 (att. 2783)

Nottingham Forest (2) v Oldham Athletic (3) 2-3 (att. 11293)

Oldham Athletic (3) v Liverpool (1) 3-2 (att. 10295)

Advertenties

3 Reacties op “The Road to Wembley: Brentford v Chelsea

  1. Norwich dat vandaag een enorme uitschuiver maakte. Paar verrassende resultaten al, moest MK Dons nu eens wat constanter presteren en spelen zoals vandaag zaten ze al lang in de Championship. Ik dacht nog even de uitschakeling van Villa te noemen maar in hoeverre is dat nog een verrassing te noemen? Kan me best voorstellen dat clubs als QPR en Villa vandaag speelden met andere prioriteiten (de league) in het achterhoofd. Jammer dat Brighton geen tweede grote Premiership scalp beet had vanmiddag, dat verrekte Arsenal lijkt een patent te hebben op nare goals in de slotminuten.

  2. Misschien kijk ik overigens naar Brentford – Chelsea morgen afhankelijk hoelang de heren Djokovic en Murray er over doen in Melbourne. Start om 9u30, bij een driesetter is er ruim tijd genoeg om ook het voetbal mee te pikken, als het een vijfsetter wordt kan ik de London derby wel vergeten. Maar goed, tennis is mijn nr 2 sport en een Grand Slam finale geef ik nog nipt de voorrang. Hopen op een vlotte 3-0 voor Murray, klus geklaard in een uurtje of twee en netjes op tijd om daarna de Londense derby mee te pikken.

  3. Geweldig resultaat voor Brentford maar ik vrees dat de return op Stamford Bridge een mission impossible is. Dit is 1 van de redenen waarom ik verlengingen verkies boven replays. Bij gelijke stand, thuisvoordeel voor de kleine club die ook nog eens vol adrenaline zit en het gevoel heeft dat ze echt wel kans maken… dan ligt het mentaal voordeel bij de kleinere club. Nu is het momentum weg, Chelsea heeft thuisvoordeel in de return, en ze zullen Brentford ook niet meer onderschatten. Bij verlengingen zit de adrenaline en zelfvertrouwen bij de kleinere club doorgaans dermate goed dat ze met mentaal voordeel de verlengingen in gaan. Nu ligt het voordeel volledig bij Chelsea: thuisvoordeel, en de kans dat Brentford 2x voor een stunt zorgt is gering. Financiëel zal de club wel varen bij een replay, maar puur sportief gezien vrees ik dat Chelsea uiteindelijk met relatief gemak gaat doorstoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s