Chic Brodie and the Dog

Komende zondag speelt Brentford tegen Chelsea, dus mogen The Bees wel eens in het zonnetje worden gezet. Een van de opvallendste momenten waarbij Brentford betrokken was, was bij Colchester v Brentford, toen een hond de carrière van Charles “Chic” Brodie beëindigde. Brodie was een Schotse keeper van 33, die er al 200 wedstrijden voor The Bees op had zitten, toen Brentford afreisde naar Layer Road voor de pot tegen Colchester. Ineens kwam er tijdens de wedstrijd een hond het veld op, die achter de bal aan ging rennen. Het spel ging gewoon verder en de bal werd teruggespeeld naar Brodie. Die raapt de bal op en wordt keihard getackeld door de hond en valt neer. Het publiek lag helemaal dubbel, maar voor Brodie was het einde van zijn loopbaan. Hij brak zijn knieschijf en zou nooit meer profvoetbal spelen. Pas later kon hij er om lachen en vertelde hij over het incident: “the dog may have been small…..but it just happened to be solid”.

Advertenties

2 Reacties op “Chic Brodie and the Dog

  1. Geniaal! Welk hondenras moet ik me voorstellen? Als er genoeg kracht was om een volwassen mens zo te verwonden neem ik aan dat het een herdershond, dobbermann of bloedhond was eerder dan een schnauzer of een jack russell?

    Hoewel dit soort anekdotes tot de folklore van het voetbal horen, toch de regels even herinneren: als er een vreemd voorwerp (of levend wezen) op het veld belandt, wordt dit omschreven als een “dood voorwerp” (in tegenstelling tot de scheidsrechter, een bal die afwijkt op de scheids en in doel valt is een perfect geldig doelpunt). Normaalgezien moet de scheidsrechter de partij meteen stilleggen tot het “dood voorwerp” van het veld is verdwenen. In zekere zin is die man dus verloren voor het profvoetbal dankzij een nalatigheid van de scheidsrechter in kwestie. Hoe kan je een hond die rondrent op het veld niet opmerken?? Zelfs kleinere specimen zoals koneinen hebben al wel eens een veld betreden en doorgaans wordt de partij meteen stilgelegd tot het beestje veilig van de grasmat is geraakt. Dat men een hond niet opmerkt en het spel gewoon laat doorgaan is vreemd. An sich klinkt het hilarisch maar Brodie zijn carriere is daar in feite verloren gegaan dankzij een groteske fout van de scheids.

  2. PS: het lijkt op die beelden een kleiner ras te zijn dan de doorsnee hond die in staat is een volwassen mens te verwonden, maar een camera op afstand en dan beelden in zwart wit kunnen bedrieglijk zijn. Het lijkt een soort terrier maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.

    In elk geval, de beelden eens herbekijkend: de bal steekt het hele veld over en geen enkele speler maakt de scheids attend op die hond?! Dit is wel heel erg bizar. Ik denk dat de doorsnee persoon er iets minder om zou lachen als die doelman, want dit is wel heel groteske nalatigheid en kost wel iemands carriere… Gezien doelmannen vaak lang meegaan had die man nog gerust een 6 of 7 jaar profvoetbal kunnen spelen zonder dit incident.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s