The Road to Wembley: Peterborough United v Norwich City

De FA Cup is zo’n geweldig toernooi en deze Third Round Proper is misschien wel de allermooiste ronde, hoewel de First Round Proper in de buurt komt. In deze derde ronde heb je vaak David tegen Goliath. De twintig clubs die alle voorrondes hebben overleefd, mogen nu tegen de 44 clubs uit de twee hoogste divisies, die nu pas instromen. Hastings heeft er bijvoorbeeld al acht (!!!) wedstrijden opzitten. Die mogen naar Middlesbrough, een mooie pot. Ook Cheltenham v Everton, Mansfield v Liverpool, Brighton v Newcastle en Luton v Wolves zijn ook allemaal wedstrijden die ik wel had willen vincken. Maar mijn keuze in deze ronde valt op Peterborough v Norwich, de pot die ik ook in het echt ga vincken.

De pot tussen Peterborough en Norwich is een derby. Niet dat de clubs erg dicht bij elkaar liggen, maar dat is sowieso niet het geval bij Norwich. Die club ligt zo geïsoleerd, dat een pot tegen Peterborough al als derby wordt gezien. Vandaar dat er morgen ook 5050 man meereizen, een bizar hoog aantal. Het gaat sowieso de hoogste gate van het seizoen worden, want er zijn nu al meer dan 11500 kaarten verkocht. Heerlijk, vooral omdat London Road nog beschikt over twee authentieke terraces die helaas binnenkort verleden tijd zijn. Mede daardoor ga ik nu voor de derde maal naar London Road, een stadion dat echt nooit verveeld en zeker niet als het zo vol gaat zijn.

Opvallend is dat beide clubs elkaar nooit troffen in de competitie. Natuurlijk is Norwich de grotere club, maar toen die in League One zaten, speelde Peterborough nét een jaartje in de Championship. Daardoor zijn er maar vijf officiële ontmoetingen geweest: eentje in de obscure Texaco Cup, een heen- en terugwedstrijd in de Football League Trophy en een heen- en terugwedstrijd in de League Cup. Drie keer won Norwich en tweemaal werd het gelijk, dus misschien maken we wel iets unieks mee. Maar ik verwacht gewoon een overwinning voor Norwich, die vijf keer de halve finale haalden. Peterborough is minder succesvol in de FA Cup: een 5-1 nederlaag tegen Chelsea in de kwartfinale van 1965 is het schamele hoogtepunt voor The Posh in de beker.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Leek Town (8) v Altrincham (6) 0-2 (att. 962)

South Park (9) v Metropolitan Police (7) 0-3 (att. 643)

Chelmsford City (6) v Colchester United (3) 3-1 (att. 3016)

Milton Keynes Dons (3) v AFC Wimbledon (4) 2-1 (att. 16459)

Peterborough United (2) v Norwich City (1) 0-3 (att. 13189)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Hinckley United (6) v Ossett Albion (8) 2-2 (att. 270)

Ossett Albion v Hinckley United 1-0 (att. 222)

Bradford Park Avenue (6) v Ossett Albion (8) 4-1 (att. 477)

Doncaster Rovers (3) v Bradford Park Avenue (6) 3-1 (att. 4602)

Oldham Athletic (3) v Doncaster Rovers (3) 2-1 (att. 2783)

Nottingham Forest (2) v Oldham Athletic (3) 2-3 (att. 11293)

Advertenties

2 Reacties op “The Road to Wembley: Peterborough United v Norwich City

  1. Mansfield had Liverpool bijna op een replay gehouden. En die goal van Suarez leek me (al dan niet bewust) handspel. Stel je voor dat die goal wordt afgekeurd, dan heb je een andere wedstrijd en heeft Mansfield aan 1 goaltje genoeg voor een replay op Anfield. Zonde maar toch heel knap hoe dicht ze bij een enorme stunt waren.

  2. Hoe mooi de derde ronde ook kan zijn, met David v Goliath ontmoetingen, niks vind ik mooier dan de eerste ronde. Maar liefst 32 non-league clubs, waar altijd wat clubs van niveau 8 of later erbij zitten, fantastisch. Maar ook de vroege voorrondes zijn fantastisch, clubs van niveau 9 of 10 die een enorm feest organiseren omdat ze de eerste kwalificatieronde hebben bereikt, heerlijk. Ik ken iemand die een keer de “FA Cup challenge” heeft gedaan. Hij heeft in de Extra preliminary round 1 pot uitgekozen bij hem in de buurt. In de preliminary round ging hij vervolgens naar de wedstrijd van de winnaar van de eerste wedstrijd waar hij bij was, zo ging hij verder met de 4 qualifying rounds en het hoofdtoernooi, tot en met de finale aan toe kon hij overal binnen komen.

    Ik zou zoiets zo graag een keer willen doen, misschien ga ik het volgend jaar proberen voor de voorrondes met alleen non-league.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s