Video of the Week: Mauled by the Tigers

In mei 2008 schoot Dean Windass Hull City naar de Premier League. Voor het eerst speelde Hull op het hoogste niveau. Ze begonnen echt geweldig en stonden begin december nog vijfde. Imponerend. Een klassiek spreekkoor ontstond er in die dagen: “Mauled by the Tigers”, wat zoiets betekent als “Je wordt verscheurd door de tijgers”. Het spreekkoor wordt begeleid met een soort borstcrawl, die het verscheuren moet uitbeelden. Nog altijd zingen ze dat bij Hull en het maakt tegenstander helemaal gek. Enkele reacties’: “Possible the gayest thing ever done at a football match”, “Camp and embarrassingly tinpot. I’d say you all need shooting for this, but living in Hull is punishment enough”, “Officially the most gay football chant!”, “This is the most embarrassing thing I’ve ever seen” en “That’s gay as fuck”. Als iedereen er kwaad om is, is het een geslaagd spreekkoor en ik hoop dat ze het tegen Leeds weer gaan doen.

Advertenties

6 Reacties op “Video of the Week: Mauled by the Tigers

 1. Mooi 🙂 maar 1 ding moet hier toch van het hart. Waarom zou “gay” een scheldwoord moeten zijn? Het wordt door de fans van de tegenpartij duidelijk gebruikt in de hoop te provoceren. Dat getuigt van tribalisme en een bedroevend conservatief gedachtengoed. Een intilligent mens weet dat er niets verkeerds is met homo’s, dus het is absurd dat “gay” een scheldwoord of term met negatieve ondertoon zou zijn. Mooi dat ze bij Hull zich daar niet aan storen en het gewoon zingen in plaats van aggressief op de provocaties te reageren. Toont dat de fans van Hull relativeringsvermogen hebben en een stuk volwassener zijn dan die fans van de tegenpartij. Echter, homofobie is een enorm probleem in het voetbal, en dit soort dingen bewijst dat. Waarom iemand uitschelden voor “gay” wanneer er zoveel scheldwoorden bestaan zonder xenofoob over te komen als je ze roept. FIFA mag nog zoveel spotjes tegen racisme en homofobie maken als ze willen, dit is een diepgeworteld probleem dat een drastischer aanpak zal vereisen. Het is helaas een noodzakelijkheid dat clubs als Stonewall FC (de iconische homo voetbalclub uit Londen) en Paris Gay FC bestaan, zolang voetbalfans te idioot zijn om homo’s normaal te behandelen zijn die aparte clubs nodig om in veilige sfeer te kunnen gaan voetballen.

  Homo’s zijn doorgaans trouwens erg vriendelijke lui. Zolang zij accepteren dat ik hetero ben (en ik heb nog geen enkele homo ontmoet die dat niet deed) zit ik liever op een bus omringd door homo’s dan op een bus omringd door voetbalfans (zonder hiermee te veralgemenen, maar iedereen weet wel spontaan welke clubs’ fans zich marginaal gedragen, dus het is niet nodig om steeds het lijstje op te sommen). De kans om in elkaar gemept te worden door een groep homo’s is veel kleiner dan de kans om in elkaar gemept te worden door dronken voetbalfans in een stadion.

 2. Wilde, ter voorbereiding, me al meer verdiepen in Hull…. En het is hier dus weer mogelijk! Nice! Looking forward to the Yorkshire Derby!

 3. Ga daar lekker homo-liedjes zingen bedenk ik me net…

  • Definiëer een “homo liedje”? Tenzij je het er nogal expliciet in vernoemt, zijn de meeste liefdesliedjes gericht op “you” en dat kan dus een man of een vrouw zijn. Gek feit eigenlijk, al die lovesongs maar quasi geen enkel noemt het beestje bij naam, het gaat altijd over die mysterieuze “you” … In elk geval, muzikaal gezien hebben homo’s smaak; FACT. Laten we eerlijk zijn: zet Erasure (Love to hate you – cult videoclip !), Gloria Gaynor (no pun intended), ABBA, Scissor Sisters, Culture Club of zo op in een pub en de dansvloer is in enkele seconden vol. Muzikaal gezien hebben homo’s smaak, zelfs Right Said Fred (herinner “I’m too sexy for my love, love’s going to leave me…..”) kan als guilty pleasure nog net. Enige uitzonderingen zijn Wham (als ik dat “Wake me up before you go-go” nog 1 keer hoor zet ik George Michael met stip bovenaan mijn “to hit” list) en Village People (kitsch is best leuk maar er zijn grenzen, hoewel Ome Henk’s parodie op “In the navy” er wel mee door kon). Maar de doorsnee songs die aan homoseksualiteit gelinkt worden kunnen er best mee door en zijn zelfs nog leuk als guilty pleasure. Ik verdenk Mika er nog altijd van dat hij de tekst van “Love Today” zelf censureerde en dat die “shock shock me” eigenlijk “suck, suck me” moest zijn.

   Evenzeer FEIT: een homobar kan de perfecte dating spot zijn om leuke dames te ontmoeten. Veel homo’s hebben erg knappe vriendinnen en nemen die mee uit naar de gay bar. En als je dan de vrijwel enige hetero-man in de kroeg bent, heb je weinig concurrentie om de dames te benaderen.

  • Overigens hebben mensen die het al probeerden (waartoe ik voor alle duidelijkheid NIET behoor) gezegd dat de man slechts 1 ruggenwervel te kort komt om diep genoeg voorover te kunnen buigen om zichzelf te pijpen. Dat ware nochtans handig voor tijdens die dagen van de maand niet droog te zitten …

 4. Pingback: Veel beter gaat het niet worden « Stadiongebod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s