Roker Park Nowadays

We zaten in Sunderland in The Roker Lodge, niet ver van waar het oude Roker Park ooit lag. Als je daar bent, moet je die plek eigenlijk wel even vincken. Helaas is er niets meer van over. Alleen de straatnamen hebben een voetbalreferentie en op de plek van de middenstip ligt nu een stenen middenstip. Voor de rest herinnert niets meer aan het roemruchte stadion. Jammer, maar toch voelde het speciaal om daar rond te lopen. Uiteraard heb ik wat foto’s geschoten en die zal ik natuurlijk met jullie delen. Mocht je ooit naar Sunderland gaan, bezoek dan deze sacrale plek. Die blijft bijzonder.

Advertenties

2 Reacties op “Roker Park Nowadays

  1. Mooi dat ze toch de herinnering levend houden, dat is meer dan vele andere steden deden toen een stadion werd afgebroken. Hoezeer een straatnaambordje klein en betekenisloos lijkt, de symbolische waarde is wel dat men de herinnering intact wil houden en dat is op zich al een mooi gebaar. Vele stadsbesturen zouden er niet meteen aan denken, laat staan ernstig overwegen. Lijkt overigens wel een erg chique buurt, bijna atypisch voor wat je voor die regio zou verwachten. Als ik aan die regio van Engeland denk, is mijn eerste gedachte eerder grauwe industrie en havens. Zonder er een villawijk van te maken, maar dit lijkt absoluut niet op het clichebeeld van die streek van Engeland. Er lijkt ook geen enkele pub in die nieuwbouw wijk??

  2. He maatje, twee keer met jou Roker Park mogen bezoeken. De pub vooraf en vervolgens zonder jas, op zijn Engels, in kou staan blauwbekken. De sfeer, het volk geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s