The Road to Wembley: Milton Keynes Dons v AFC Wimbledon

Laten we eerlijk zijn, ik had geen andere wedstrijd kunnen kiezen. Er is sowieso weinig echt leuks in deze ronde, op Harrogate v Hastings na Maar zelfs al waren er nog meer mooie potten geweest, dan had ik niets anders kunnen kiezen dan MK Dons v AFC Wimbledon. Als ware sensatiezoeker ga ik er natuurlijk naartoe. Ik denk dat het wel eens vies kan tegenvallen, maar het is zo’n historisch beladen potje dat ik er toch even naartoe ga. Het is een wedstrijd die er ooit van moest komen. Waar het twee jaar geleden eigenlijk nog te vroeg was voor deze pot, is de tijd er nu rijp voor. Normaal is een pot tussen een topper uit League 1 en een degradatiekandidaat uit League 2 (met de L1-club ook nog thuis) onaantrekkelijk, maar deze niet. Het is met recht ‘een afspraak met de geschiedenis’.

Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al bijna. Zowel AFC Wimbledon als MK Dons hadden gelijkgespeeld in de eerste ronde en de loting wees uit dat ze elkaar bij winst in de replays zouden treffen bij AFC Wimbledon. Uiteindelijk won alleen AFC Wimbledon en speelden ze tegen Stevenage in plaats van MK Dons. Rouwmoment bij de tv-mannetjes, want die hadden gerekend op AFC Wimbledon v MK Dons en mochten nu AFC Wimbledon v Stevenage gaan uitzenden. Dit jaar bleven ze daarom netjes wachten totdat de replays gespeeld waren, want voor hetzelfde geld hadden ze nu MK Dons v York City uitgezonden en dat trekt ook weinig kijkers. Nu zal dat geen probleem zijn, want het verhaal van AFC Wimbledon leeft heel erg in Engeland. Zelfs na tien jaar nog.

Het zal me vooral benieuwen hoeveel fans van AFC Wimbledon er mee komen. Een aantal boycot deze wedstrijd, maar er zijn er ook die hebben aangegeven te komen. Ik denk dat AFC Wimbledon alle steun kan gebruiken, aangezien ze zwaar de underdog zijn in deze wedstrijd. Terwijl MK Dons meedoet om promotie naar de Championship, moet AFC Wimbledon uitkijken niet terug te degraderen naar de Conference. Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich, luidt het cliché, maar ik verwacht toch een simpele overwinning voor MK Dons. Misschien dat na deze wedstrijd de kou tussen beide clubs uit de lucht zal zijn, maar ik denk dat ze daarvoor ook een keertje bij AFC moeten spelen. Dan zal het speciale er voor het grootste gedeelte af zijn.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Leek Town (8) v Altrincham (6) 0-2 (att. 962)

South Park (9) v Metropolitan Police (7) 0-3 (att. 643)

Chelmsford City (6) v Colchester United (3) 3-1 (att. 3016)

Milton Keynes Dons (3) v AFC Wimbledon (4) 2-1 (att. 16459)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Hinckley United (6) v Ossett Albion (8) 2-2 (att. 270)

Ossett Albion v Hinckley United 1-0 (att. 222)

Bradford Park Avenue (6) v Ossett Albion (8) 4-1 (att. 477)

Doncaster Rovers (3) v Bradford Park Avenue (6) 3-1 (att. 4602)

Oldham Athletic (3) v Doncaster Rovers (3) 2-1 (att. 2783)

Advertenties

3 Reacties op “The Road to Wembley: Milton Keynes Dons v AFC Wimbledon

  1. Voorkeur voor MK Dons, maar eerder dan het resultaat hoop ik dat de fans hier de strijdbijl voor eeuwig begraven en het verleden definitief ten grave dragen. Het zou heel mooi zijn de fans van beide clubs samen gezellig te zien boozen in de pubs in een sfeer van vriendschap. Als dat lukt, is het resultaat van de match in feite niet eens meer belangrijk.

    Ik moet bij deze pot nog altijd terugdenken aan Linfield-Derry in 2006, waar ik in de tribune zat. Dat was 1 grote verbroedering van beide supportersgroepen, en een definitief begraven van de strijdbijl. Het was zo mooi om Derry fans en Linfield fans samen gezellig te zien drinken in een sfeer van vriendschap. Dit moet ook in MK en Wimbledon mogelijk zijn.

  2. Haha, geloof maar niet dat er verbroedering tussen de supportersgroepen zal komen, dat wil ik niet eens. Die club heeft Wimbledon kapot gemaakt en dat heb ik ze niet vergeven. Ik gun hun “fans” alleen een faillissement van die club.

  3. Dat staat toch ietwat haaks op je uitspraak in het Foreign Fans interview over het verleden laten rusten. Maar goed, elk zijn voorkeur. Laten we wel even een FEIT bekijken: Wimbledon FC was niet kapot gemaakt door een malafide figuur uit Milton Keynes. Wimbledon was een club zonder eigen stadion, met amper fans, en een enorme schuldenberg. Al jaren voor de verhuis wilden ze zelf niets liever dan verhuizen, zelfs een absurde verhuis naar Dublin werd overwogen en het bestuur wist dat enkel zo de club gered kon worden. Had die verhuis er niet gekomen, dan was Wimbledon bankroet gegaan die velen alweer vergeten waren. Dankzij deze verhuis en de aandacht aan de phoenixclub heefr AFC Wimbledon plots de sympathie gewonnen van veel mensen die voordien nooit wat met Wimbledon FC hadden en die geen traan hadden gelaten indien Wimbledon bankroet was gegaan in plaats van verhuisd. Laten we dus eerder zeggen dat de lui uit Milton Keynes een zieke patiënt gereanimeerd hebben en AFC Wimbledon er veel sympathie bij heeft gewonnen vanwege de vele mensen die door de media aandacht plots medelijden kregen met de fans van Wimbledon. Ik herinner me nog de beelden van WFC voor de verhuis: stadion grotendeels leeg, door velen als grijze muis beschouwd, en een enorme schuldenberg.

    Nu is het absoluut niet dat ik AFC Wimbledon hun succes niet gun, maar het wordt wel tijd dat voetbalfans eens die bladzijde omslaan en stoppen met dat stilaan extreem afgezaagde anti-MK Dons gedoe. Dat die lui dan massaal naar AFC Wimbledon gaan, dat doen ze iets constructiefs en positiefs. Met haat bereik je niets, en daar wordt AFC Wimbledon evenmin beter van. De verhuis is gebeurd, het is iets wat ook eerder al gebeurde en nog zal gebeuren, en er is geen reden om dat te proberen verhinderen want het is een normaal iets dat iemand of iets soms eens al dan niet gedwongen van biotoop verandert. Evolutie. Je kan dan ofwel voor eeuwig blijven klagen of je kan er het beste van maken en me dunkt dat in Wimbledon dat laatste toch het geval is gezien het succes van de phoenixclub. Met blijven haat ventileren tegenover Milton Keynes helpt zijn eigen club niet vooruit, zal de opmars van MK Dons niet stoppen, en verspilt dus eigenlijk nodeloos zijn energie. Trouwens, wie zelf ooit een club zag verdwijnen en tegelijk datzelfde lot wenst aan fans van andere clubs? Ik hoop dat dit soort denken niet representatief is voor de meerderheid van de AFC Wimbledon fans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s