Happy Hour: The Sandon

Deze zondag is het Everton v Liverpool. Een mooie, klassieke derby. Niet echt een haatderby, ook al begint dat door invloeden van buitenaf wel steeds meer te komen. De bijnaam “The Friendly derby” is daardoor steeds minder actueel, hoewel rondom het rapport over Hillsborough duidelijk werd dat er geen echte haat is tussen beide clubs. De clubs zijn diep met elkaar verstrengeld vanuit het verleden. Zonder Everton was er nooit een Liverpool geweest. Beide clubs werden in dezelfde pub geboren: The Sandon, vlak bij Anfield. Ooit kleedden de spelers van beide clubs zich zelfs om in deze pub. Historische grond dus en zeker een must see als je Liverpool of Everton bezoekt.

Advertenties

11 Reacties op “Happy Hour: The Sandon

 1. Ik val in herhaling maar Liverpool is echt wel de leukste stad die ik in het UK bezocht heb, ben er 3x geweest en telkens enorm vermaakt. Het is een mooie stad, heel levendig, en het ademt sport en muziek uit.

  Ik herinner me dat de fanshops van Liverpool en Everton in dezelfde straat lagen in het stadscentum. Nu is dat geen garantie voor een vriendschappelijke rivaliteit (in Belfast liggen de Celtic en Rangers fan shops ook amper een 2 minuten van elkaar) maar ik merkte in de stad ook nooit enige ongezonde spanning tussen beide clubs.

  Overigens stoor ik me enorm aan tribalisme en hooliganisme dus een pub die zich profileert als supporterslokaal van twee rivaliserende clubs vind ik geniaal. Die pub maakt daarmee eigenlijk een statement tegen het hooliganisme door openlijk fans van beide clubs te verwelkomen. In Hamburg is er ook zo een cafe waar men zowel HSV als Sankt Pauli fan avonden doet. Zulke initiatieven vind ik erg positief, in feite is zoiets een heel duidelijk opgestoken middenvinger naar iedereen die de derbysfeer verpest met gewelddadig of provocatief gedrag. Na de match gewoon samen verbroederen in de pub is zoveel mooier dan haat en nijd tussen de twee clubs.

  Overigens, side question maar hoe zit het met de economie in Liverpool? Ik ben er 3x geweest en hoorde steeds klagen dat er veel werkloosheid was. Vreemd want door de haven zou je juist verwachten dat er meer werk is dan in de doorsnee stad, en de stad kwam me erg verzorgd en netjes over vergeleken met sommige andere Britse steden. Het gaf me juist de tegengestelde indruk van een stad in moeilijkheden.

 2. William van Holsteijn

  Kort maar krachtig; om dit soort details/verhalen lees ik dagelijks je site!

 3. Ben net weer terug.
  Wat een heerlijke dag en een heerlijke pot!
  Een stad waar elke taxichauffeur je vraagt of je een ‘red’ of een ‘blue’ bent, een stad waar je in de pub gewoon met je voetbalshirt kunt staan zonder lastig gevallen te worden (wat vriendschappelijke banter hoort erbij hoor!), een stad die zo voetbal en muziek ademt…
  Heerlijk!
  Come On You Blues!

  Tim.

 4. Everton-Chelsea, op 30 december, op de Gwladys Street!
  Dit keer voor het eerst met m’n vriendin. Ze wil toch een keer weten wat me nou steeds naar Liverpool en Engeland trekt…
  (Daarna gewoon weer met de jongens hoor 😉
  Ben erg benieuwd naar je verslag over de Tyne-Wear derby…
  Keep up the good work!

  • Tim zat jij niet toevallig voor de wedstrijd in The Royal Oak? Er liepen 2 gasten langs me die Nederlands waren!

   • Nee, wij zaten deze keer in de Picturedrome in Wavertree. Heel erg groot, maar wel erg rustig hoor…
    Meestal zitten we in the Abbey!
    Geen idee of het gaat bevallen. komt vast goed! Once you’ve touched by Everton…Shoppen kun je prima in het centrum en anders duiken we lekker de pub in! Kaartje zal trouwens rond de 37 pond zijn.

    Groet, Tim.

  • Met je vriendin gaan vincken? Gelukzak. Je zal geen pornokanaal in je hotel nodig hebben maar “live action” beleven 🙂 On a serious note, Liverpool is shoppinggewijs ook niet slecht en de architectuur is er zeer de moeite, dus voor een romantisch uitstapje s avonds na de match zeker geen slechte keuze. De Merseyside promenade met die sierlijk verlichte gebouwen ’s avonds, heerlijk! Anderzijds zal die trip je wel veel kosten, want vrouwen tevreden houden is duur, en tegen Chelsea zullen de ticketprijzen ook wel niet niets zijn. Heb destijds 31 pond betaald voor Everton-Bolton en dat waren de goedkoopste plaatsen van het stadion…

  • Ik ben meestal. zoals mijn naam het al zegt, te vinden in een pub op County Road. Meestal The Brick, The Oak, of The Chepstow (of cheppy zoals ze het op zn scouse zeggen). Ik ben vergeten wanneer ik voor het laatst een kaartje heb gekocht. We kennen namelijk een steward op lower bullens die ons voor 10 pond binnen laat. Maar dan moet je wel wachten tot dat Z-Cars is afgespeeld. Tegen de Redshite kon het niet omdat ie in de gaten werd gehouden. Het lukte gelukkig wel om over een gate te springen, dus toch de wedstrijd kunnen bijwonen. Als je wil Tim kan ik je een nummer geven kun je ook in de toekomst via die gate gaan. Maar met topwedstrijden is het wel lastig.

   Up the fuckin Toffees!!

   • Wat een geweldig verhaal!
    Ik hou het in mijn achterhoofd! Dankjewel!

    Wat waren ze gisteren oppermachtig! En wat jammer dat ze toch weer met 1 punt naar huis gingen 😦
    Maar goed, iedereen praat weer eens positief over de mooiste club van Engeland!!

    COYBB!

    Cheers,
    Tim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s