The Road to Wembley: South Park v Metropolitan Police

Behalve een fantastische vincktrip voor mezelf, is het morgen ook de zesde ronde van de FA Cup. De laatste kwalificatieronde oftewel de  Fourth Qualification Round. In deze ronde zijn de 24 clubs uit de Conference erbij gekomen. Vanaf de volgende ronde komen de clubs uit League One en Two er ook bij. Winnaars van deze ronde dromen dan ook van tripjes naar Sheffield United, Coventry of Portsmouth. Qua wedstrijd valt het wat tegen deze ronde. Veel clubs uit dezelfde divisie die elkaar treffen. Toch heb je ook nu mooie potjes. FC United v Hereford bijvoorbeeld of Lincoln City tegen Halifax. In beide wedstrijden grote kans op een stunt. Maar in deze ronde steekt er qua namen één wedstrijd bovenuit: South Park v Metropolitan Police.

Bij deze pot denk ik maar aan een ding en dat is de uitspraak van Cartman. “Respect my authority”.  Het kan ook bijna niet anders dat je aan de tekenfilm South Park denkt. Ik verwacht dan ook dat je Cartman en co. ziet, als je deze club vinckt.  Helaas is de werkelijkheid anders. South Park komt uit Reigate, net iets onder Londen. Het is een oude club (uit 1897), maar weinig succesvol. Ze spelen op het negende niveau en zijn daarmee, samen met Blackfield & Langley, de laagst geplaatste club die nog in het toernooi zit. Op zich geef ik ze nog best een kans om door te gaan. De club is de laatste jaren als een komeet omhoog geschoten en ze spelen thuis, dus wie weet.

Tegenstander Metropolitan Police speelt op het zevende niveau, de Isthmian Premier, en is ook al jaren bezig aan een opmars. Oorspronkelijk was Metropolitan Police FC de voetbalclub voor de politiemacht uit Londen. Je mocht alleen bij de club als je daadwerkelijk agent was. Die regels zijn de laatste jaren versoepeld. Ze zijn zelfs zo versoepeld, dat er amper meer een agent in het team zit. Tegenstanders noemen de club dan ook vaak Not Police en nuilen over de voordelen die de club heeft, aangezien de politie veel betaalt voor de club. Gevolg is wel dat er successen komen. In 2010 won de club haar eerste hoofdprijs, toende London Senior Cup werd gewonnen. In de finale werd AFC Wimbledon verslagen, geen verkeerde tegenstander. Een jaar later werd de tweede prijs gepakt, toen ze kampioen werden in de Isthmian South. Vandaar dat ze nu nog maar twee promoties zijn verwijderd van de Conference en gezien de opmars van de laatste jaren, is dat niet eens zo ver weg.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Leek Town (8) v Altrincham (6) 0-2 (att. 962)

South Park (9) v Metropolitan Police (7) 0-3 (att. 643)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Hinckley United (6) v Ossett Albion (8) 2-2 (att. 270)

Ossett Albion v Hinckley United 1-0 (att. 222)

Bradford Park Avenue (6) v Ossett Albion (8) 4-1 (att. 477)

Advertenties

8 Reacties op “The Road to Wembley: South Park v Metropolitan Police

 1. Geweldige affiche! Voor de naam alleen al zou ik deze vincken mocht ik in Engeland wonen. Doet me terugdenken aan mijn tijd in Belfast toen ik de bekermatch Ballymena-PSNI vinckte. PSNI is het team van de Noord Ierse politie, vroeger een protestantse aangelegenheid maar de laatste jaren is de politie gelukkig gemengd en speelt geloof geen rol meer. In de kantine trof ik de exact 5 meegereisde fans van PSNI, waarvan eentje in zijn politie uniform was afgereisd naar de match. Geweldig. Sowieso vind ik dit soort clubs wel leuk, ik ben enorm geboeid door het voormalige USSR en in het ex Oostblok had de politie altijd een sterk team. Dinamo teams waren doorgaans de teams van de geheime politie, behalve in Roemenië waar Steaua de politieclub was. De regering zorgde er dan voor dat die club veel prijzen won. Het Duitse record is nog altijd de 10 titels op rij voor Dynamo Berlin, daterend van voor de eenmaking van Duitsland, het was een publiek geheim dat de beste spelers van andere clubs verplicht werden naar Dynamo te trekken en dat de scheidsrechters een handje hielpen waar nodig. Politieteams zijn cult. In Belfast is zelfs hun stadion geweldig, boven de ingang staat “Home of Police Football”. Cult!

  Zijn er in Nederland politieclubs? In België hebben we er helaas maar eentje, namelijk de Gentse Politie (en die spelen in een soort liefhebbers liga wat ze in Engeland “Sunday League” zouden noemen, dus echt het laagste niveau van allemaal)

  Ik heb al vaker gezegd dat qua bestuursvormen ik een voorkeur heb voor een systeem waar alle professionele clubs eigendom van de overheid zijn ipv fan owned of met een bestuursgroep. Dus ik heb wel een boon voor dit soort clubs, al hoor je eigenlijk ook een Lokomotiv club te hebben, een legerclub, en universiteitsclubs. Dan is zowat elke laag van de overheid vertegenwoordigd.

  Hopelijk wint de politie deze match, een pot tegen een Premiership club zou geweldig zijn in 1 van de volgende rondes van de FA Cup! Moest ik niet krap bij kas zitten dan zie ik mezelf zo een shirt van die club kopen …

  • In Amsterdam zit APGS. De Amsterdamse politie gymnastiek sportvereniging als ik het goed. Actief in diverse sporten,waaronder voetbal. Ze speelden ook altijd in een KNVB competitie. Dit jaar echter niet.

   • In Belgie hebben we ook een gevangeniscompetitie waar diverse gevangenissen het tegen elkaar opnemen. Hoe ze de verplaatsing naar uitwedstrijden maken zonder dat eentje de benen neemt, is me een raadsel. De terreinen liggen altijd binnen de gevangenismuren dus het is niet alsof ze voor het voetbal eens per week worden vrijgelaten. Indien spelerstekort mogen cipiers meevoetballen.

    Dit soort wedstrijden leent zich tot geniale journalistiek: “de thuisploeg startte furieus met een snelle uitbraakpoging, maar de verdediging van de bezoekers zat muurvast. De spits probeerde talloze keren een ontsnappingspoiging maar alles zat vergrendeld achterin.” Geniaal was dat bij een interview met een cipier over die liga de man doodernstig antwoordde “de meeste spelers zijn seriemoordenaars. De kleine criminelen hebben geen tijd voor voetbal want die zitten constant met hun advocaat bezig. De moordenaars zonder kans op vrijkomen hebben meer tijd voor het voetbal.”

    Bestaat dat toernooi nog waar de legers van Engeland, Belgie en Nederland het tegen elkaar opnemen? Vroeger was dat een jaarlijks drielandentoernooi waar soms best aardige spelers aan meededen (semi profs die parttime voor het leger werkten en parttime voetbalden). Kentish Cup of zo heette dat. Weet niet of het nog bestaat.

 2. In Rotterdam: Hermandad, In Den Haag: HPSV

 3. Metropolitan Police heeft dus gewoon een speler die Billy Crook heet. Dat verzin je niet: http://www.metpolicefc.co.uk/squad.asp

 4. Heeft de politie het uiteindelijk gehaald? Op hun site bij “Fixtures” klikken en vreemd genoeg staat er niets vermeld over hun FA Cup campagne. Vreemd, er lijken zelfs helemaal geen fixtures te staan, de webmaster zit duidelijk wat achterop.

  PS: waarom hebben al die politieclubs van die epic clublogo’s? Ik zou op den duur bij de politie solliciteren zodat ik voor hen kan voetballen… Al vrees ik dat een persoon met angststoornissen misschien niet meteen op de vacaturelijst past van de politie; tenzij ze iemand nodig hebben die enkel wat typwerk invult en parkeerboetes klassifiëert. Maar een sjaal van Metropolitan Police met dat logo lijkt me wel wat. Come on you Cops!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s