Intro Coleraine v Dungannon Swifts

Het voordeel van Noord-Ierland is dat er zelden vinckers komen en je niet precies weet wat voor stadion je gaat zien. Van Coleraine wist ik bijvoorbeeld weinig en gelukkig die viel 100% mee. Sterker nog, het was een stadionnetje zoals ik ze graag zie. Eigenlijk is alles goed aan Coleraine. Niet alleen het stadion was heerlijk, maar ook het stadje. Zo vinckte ik het standbeeld van Celticlegende Bertie Peacock en kon je er goed shoppen voor mannenzaken, zoals trainingsjacks van Glentoran, voetbalshirts van Celtic en voetbalboeken. Eigenlijk klopte alles aan deze vinck en dat zie ik graag. Noord-Ierland is echt een heerlijk vinckland. Het hele verslag is hier te lezen.

Advertenties

6 Reacties op “Intro Coleraine v Dungannon Swifts

 1. Ik heb in 2006 Glentoran-Coleraine bijgewoond en er waren erg veel Coleraine fans. Bleek dat de club mogelijks haar laatste match ooit speelde, de financiele zorgen waren zo groot dat de stekker er elk moment kon uitgetrokken worden. Ik ben blij dat de club overleefd heeft, er zijn al clubs genoeg op de fles gegaan in Noord Ierland dus mooi dat Coleraine op het nippertje kon overleven.

  Dungannon is indirect de oorzaak dat Derry City RIP is en een phoenixclub moest opgericht worden. Derry had heel wat openstaande schulden bij vooral Dungannon en Linfield. Linfield zit er warmpjes in en wilde Derry wat extra tijd gunnen om die schulden af te betalen. Dungannon echter wilden hun geld zonder uitstel terug, en spanden een rechtszaak aan. Dit was mee de doodsoorzaak van het oude Derry City, waarna een doorstart volgde nadat het oorspronkelijke Derry RIP ging.

  Mijn ex therapeute toen ik in Noord Ierland woonde, werkt in Dungannon dus ik kwam daar elke week (in Belfast zelf was er geen autisme specialist dus ik moest naar Dungannon voor mijn therapeut te zien, een 45 minuten bus). Aardig dorpje, met enkele leuke kroegen. Ik heb het stadion van Dungannon gevinckt toen, en het was naar Noord Ierse normen best aardig. Ik vinckte het stadion zonder wedstrijd, dus hoeveel volk er op hun thuismatchen afkomt durf ik niet te zeggen. Het stadionnetje was fraai naar lokale normen, maar goed, in Noord Ierland ligt de lat niet echt hoog dus ik zou zeker niemand aanraden een trip rondom Dungannon te plannen. Maar wie toevallig in de buurt is zou ik wel zeggen dat het goed genoeg is om een klein ommetje voor te maken. Het stadje is eigenlijk meer een groot dorp, maar het was enorm net vergeleken met vele Ierse dorpen, en er waren ook meer kroegen dan in het doorsnee dorp van die grootte. Enig nadeel is dat het stadion een beetje weg van het centrum ligt.

  Coleraine was overigens 1 van de gaststadions (naast Glenavon, Linfield en Glentoran) toen Noord Ierland het EK voor -21 jarigen organiseerde.

 2. PS bij het horen van de naam Finn McCool denk ik spontaan aan “Rock on Rockall” van de Wolfe Tones, een “rebel song” band uit Dublin. Op zich hou ik niet van die rebel songs omdat ze nogal sectarisch zijn maar deze is best genietbaar omdat ze het Britse imperialisme erg leuk in de verf zetten (voor alle duidelijkheid: Rockall is een onbewoonde rots 300 km ver in open zee die door zowel Ierland, UK, Denemarken en IJsland geclaimed wordt. Bizar hoe men ruzie maakt om een stuk onbewoonde rots)

 3. “De topboy van Coleraine was er ook in zijn ride” Hilarisch!

 4. Mooi verslag.Dat prachtige verhaal van die reuzen heb ik iets anders gehoord… Finn lag als baby verkleed in het bed en toen Bendannor zijn duim in de mond van de baby wilde doen werd deze in zijn duim gebeten. Hij schrok zo dat zijn duim eraf vloog en in de Ierse zee terechtkwam.De duim is tegenwoordig bekend als het Isle of Man. 😉

  • Dat lijkt me een heel onrealistisch verhaal. Zeker in vergelijking met het echte verhaal 😉

  • Hetgeen CUFC beschrijft is exact wat in die rebel song van de Wolfe Tones gezongen wordt. “The sand became the Isle of Man, the peddle’s called Rockall”

   Hier is het lied: http://www.youtube.com/watch?v=1maOiysZe-4

   Wie van het UK houdt luistert beter NIET, want deze Dubliners zijn niet exact pro-Engels. Afkomstig uit Inchicore (de wijk van Dublin waar St Patrick’s speelt) en de band draait al mee sinds de jaren 60 met enkel pro-Ierse rebel songs.

   “May the seagulls rise and pluck your eyes
   and the water crush your shell
   And the natural gas will burn your ass and blow you all to hell”
   🙂

   Ben doorgaans geen fan van die rebel songs, maar deze is echt wel goed. Het Britse ego moet inderdaad al heel laag gezonken zijn als ze nu al gaan kibbelen over een onbewoond stuk rots in het midden van de oceaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s