The Road to Wembley: Leek Town v Altrincham

Morgen alweer ronde vijf van de FA Cup, oftewel de  Third Qualification Round. Typisch zo’n ronde waarin het erom gaat om clubs te decimeren. Van de tachtig clubs, blijven er nog veertig over. Daar komen in de volgende ronde de 24 clubs uit de Conference bij. Qua wedstrijden valt het een beetje tegen deze ronde, hoewel er een paar toppers zijn. Harrogate v Frickley heeft wel wat. De mijnwerkersclub Frickley die een trip maakt naar het chique Harrogate. Clash of the clashes. Trafford v Marine heeft ook wel wat. Manchester v Liverpool in het klein. Ilkeston v Gresley is ook weinig mis mee. Een klassieke Derbyshire derby. Maar de mooiste pot is toch wel Leek Town v Altrincham. Beide clubs speelden in de jaren 90 in de Conference, maar zijn weggezakt.

Leek is een plaatsje schuin boven Stoke. De jaren 90 waren het succesvolste decennia voor de club. In 1990 werd de finale van de FA Trophy gehaald, maar helaas verloren. Toch kijken de fans die er toen bij waren, nog altijd met plezier terug op die trip naar Wembley. In 1997 promoveerde de club naar de Conference. Twee jaar hielden ze het er vol. In de tijd dat ik nog verslaafd was aan CM’en, heb ik vaak verloren bij Leek. Harrisson Park, leuke ground overigens, was het kerkhof voor mijn clubs. Na de degradatie in 1999 is de club langzaam afgezakt op de piramide. In 2008 kwamen ze in de Northern Premier League South terecht, achtste niveau, en het lukt ze maar niet om daar uit te komen.

Altrincham is een van de oerclubs van de Conference. Ze waren erbij toen de competitie in 1979 werd opgericht en tot de degradatie in 1997 waren ze vaste waarde. Nadien speelden The Robins nog zeven seizoenen op het hoogste non-league niveau. Op de eeuwige ranglijst van de Conference staan ze op de vijfde plek en aangezien nummers twee tot en met vier A-A of P-P zijn, moet plek twee er wel inzitten in de toekomst. Altrincham is een van de bekendste giantkillers in de FA Cup. Zestien Leagueclubs gingen de bietenbrug op tegen Altrincham. Daarnaast lukte het ze om gelijk te spelen tegen Everton en Tottenham, maar in de replays bleken de profclubs toch te sterk. Stiekem hoop ik dat Altrincham dit jaar weer naar de Conference promoveert, zodat de derby tegen Macclesfield weer op het programma staat volgend seizoen.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Leek Town (8) v Altrincham (6) 0-2 (att. 962)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Hinckley United (6) v Ossett Albion (8) 2-2 (att. 270)

Ossett Albion v Hinckley United 1-0 (att. 222)

Advertenties

2 Reacties op “The Road to Wembley: Leek Town v Altrincham

  1. Bij de naam Leek denk ik meteen aan voedsel omdat de lokale Irish pub elke dag “potato and leek” soep serveert. Verrassend lekker trouwens. Ik merk dat je Marine even vernoemde. Is dat een team van een rederij of scheepvaardersvereniging? De naam klinkt maritiem dus mijn reflex zou zijn dat dat ergens iets met de havenindustrie te maken moet hebben, doch zeker op lager niveau zijn namen vaak creatief en dus niet meteen indicatief voor het doelpubliek van de club.

    Ilkeston is niet meer hetzelfde zonder Ron Brooks. Dat is als Dessel Sport zonder Armand Melis. Malafide politici en zakenlui op de tribune zijn altijd leuk. Zonde dat daar in Ilkeston een phoenixclub speelt zonder Ron Brooks connecties.

    • Eens. Ron Brooks en zijn schimmige tweehandsautohandel moet weer betrokken worden bij Ilkeston.

      Marine is naar een hotel/pub vernoemd. UltraHenk heeft dat hotel nog eens gevinckt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s