Sevco in Third #3: Forres Mechanics

Het blijft natuurlijk lachen om die gekke Rangers in de Third Division te zien. Helemaal mooi is dat geen van de drie uitwedstrijden in de competitie werd gewonnen, terwijl ze nog altijd de tweede begroting van Schotland hebben. Zowel in Peterhead, Berwick als Annan lukte het niet om de lokale FC te verslaan. Hilarisch, maar stiekem ben ik ook een beetje jaloers. Als je een beetje een echte fan bent en geen gloryhunter, dan maak je dit jaar geweldige dingen mee. Trips naar plekken waar je nog nooit bent geweest, waar je lekker kunt staan op een terrace en je bent omringd door gelijkgestemden. Je hoeft niet meer twee keer per seizoen naar de doodsaaie stadions van St. Mirren en St. Johnstone. Zaterdag is het weer prijs, dan mogen ze naar Forres Mechanics voor een wedstrijd in de Scottish Cup. Jaloersmakend.

Als voetbalromanticus lijkt me het seizoen dat Rangers nu heeft heerlijk. Was Celtic teruggezet, dan had ik dit jaar niets anders gevinckt dan uitwedstrijden van The Bhoys. Vooral deze tegen Forres Mechanics had ik zeker willen vincken. De club komt uit in de Highland League en dat is al reden genoeg om te gaan. Daarnaast heeft Mosset Park wel iets (waarvan de capaciteit speciaal voor deze pot is vergroot naar 2751). Ooit reden we er langs (helaas zijn we niet even gestopt) en het zag er aardig uit. Ook het shirt mag er wezen.  Forres Mechanics had een paar jaar geleden al kans had om tegen Rangers te mogen spelen. Als in 2009 de pot tegen Forfar Athletic was gewonnen, hadden thuis tegen The Gers gespeeld voor de SFA Cup. Het werd echter 6-1 voor Forfar. Maar zaterdag is er een herkansing en gezien de vorm in uitwedstrijden van Rangers is er zelfs een waterkansje op een stunt.

Natuurlijk komen er nu schitterende verhalen vanuit de Highlands in de kranten. Zo ontdekte iemand dat Craig McGovern, middenvelder van Forres Mechanics, in het ware leven een monteur is. Een mechanic die voor Forres Mechanics (in 1884 opgericht door een groep mechanics) speelt, mooier kan niet. Dat hij daarnaast ook helemaal gek is van Celtic maakt het helemaal af. Natuurlijk zitten er in de selectie ook spelers die fan zijn van Rangers. Zo heb je Scott Moore, wiens vader geboren is in Govan (de wijk waarin Rangers speelt) en waarvan zijn familie helemaal gek is van Rangers. Moore mag het nu opnemen tegen zijn favoriete club, een rare gewaarwording. En zo zijn er nog talloze verhalen rondom deze wedstrijd. Wat de uitslag zal zijn, het wordt een schitterende dag voor Forres Mechanics die niemand ze meer afpakt.

Advertenties

5 Reacties op “Sevco in Third #3: Forres Mechanics

 1. Toch een beetje een vernedering voor Rangers om dit soort wedstrijden te moeten spelen. Maar goed, ik denk dat mocht ik Rangers fan zijn (gelukkig ben ik dat niet, ik ben tegen politiek geladen clubs) ik er ook eerder het avontuurlijke van zou inzien in plaats van te gaan klagen.

  Als ik de Engelse en Schotse cup vergelijk met de Belgische … wat een wereld van verschil. De Belgische beker is zo voorspelbaar met die reekshoofden dat ze hem wat mij betreft mogen afvoeren. In Engeland en Schotland doen ze niet aan reekshoofden en geleide loting en zo hoort het, dit zorgt er voor dat de cup nog haar charme heeft behouden. Hopelijk blijft dat nog lang zo en gaan ze niet de regels omgooien om 1 of andere sponsor tevreden te houden.

  PS ik hoop in de Scottish Cup altijd dat Wick Academy het goed doet. Behalve John O Groats FC (die spelen nog noordelijker maar is een heel laag niveau qua voetbal) kan je het “edge of the world” gevoel enkel nog meer ervaren op de Hebriden. Een uitmatch voor 1 van de grotere clubs in die uithoek van Schotland zou geweldig zijn.

 2. Slechts 0-1 winst voor Rangers. In feite is dat een morele overwinning voor de Mechanics. Rangers lijkt het op verplaatsing toch lastig te hebben, de scenario’s van los kampioen worden met een +100 doelsaldo lijken toch niet zo realistisch… Zijn er beelden van de wedstrijd? Want ik kan me voorstellen dat organisatorisch dit soort wedstrijden volledig nieuw is voor een amateurclub als Forres Mechanics?

  In de marge: Berwick-Wick Academy 1-0. Dan leg je zulke afstand af voor niets … Ik denk dat dit een voorbeeld is waarom clubs als Wick liever niet promoveren vanuit de Highland League naar de Scottish League. Zulke afstanden op frequente basis afleggen is niet haalbaar financieel en praktisch.

 3. 1-0 VERLOREN bij godbetert Stirling Albion… Gokkantoren zullen in hun handjes wrijven, alsook die paar gokkers die dit hadden durven voorspellen. Dit moet toch een dieptepunt in de historie van Rangers zijn, nog erger dan die cup uitschakeling tegen Berwick (tenzij je dit het eerste dieptepunt van de nieuwe Sevco noemt en de cupset tegen Berwick het dieptepunt van de verdwenen oude club :))

  Ben benieuwd of de fans dit gaan slikken want dit is toch echt een blamage. Voor Albion allicht een hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

 4. Hier nog een mooie foto van Mosset Park

 5. plaatje natuurlijk niet vergeten:
  Mosset Park flood July 1997

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s