The Road to Wembley: Blyth Spartans v Workington

Ze volgen elkaar nu in rap tempo op, de rondes in de FA Cup. We zijn al aanbeland bij de Second Qualification Round oftewel ronde vier van de veertien. De clubs uit de Conference North en South doen vanaf nu mee, dus voor de leek begint het ook wat vertrouwder aan te voelen. Veel leuke potten in deze ronde. Salford City tegen FC United of Manchester is een heerlijke pot, West Auckland Town v Harrogate Town is er ook wel eentje waar ik bij zou willen zijn en Newport (van het Isle of Wright) tegen Salisbury City mag er ook wezen. Maar die werden het allemaal niet. Ik heb namelijk lang getwijfeld tussen Stamford v Buxton en Blyth Spartans v Workington en na lang nadenken is het de tweede geworden.

De pot draagt namelijk veel historie met zich mee, want beide clubs hebben ooit van zich laten horen in de FA Cup. Zo was Workington een van de laatste clubs die tegen de Busby Babes speelde voor het vliegtuigongeluk in München. Op 4 januari 1958 liep Borough Park helemaal vol (21.000 man maar liefst!). De fans van Workington werden niet teleurgesteld, want hun mannen gaven goed partij. Uiteindelijk werd het slechts 1-3 tegen een van de meest getalenteerde ploegen die ooit in Engeland heeft gespeeld. Buiten dat, spreekt Workington me erg aan en daarom lijkt deze pot me heel mooi. Beide clubs hebben gemeen dat ze erg afgelegen liggen in Noord-Engeland en dat geïsoleerde heeft wel wat.

Waar Workington de verloren pot tegen Man United als hoogtepunt in de FA Cup beschouwt, heeft Blyth Spartans haar eigen verhaal. Ze zijn namelijk de enige non-League club die na WO I in de zak zat om mee te loten voor de kwartfinale. Die kwartfinale hebben ze nooit gehaald, want de replay tegen Wrexham werd verloren, maar nog altijd spreekt de cuprun van Blyth, waarin maar liefst 8 clubs werden verslagen, tot de verbeelding. Waar normaal een non-League club al erg tevreden is wanneer ze de First Round Proper halen, kwam Blyth tot de Fifth Round Proper. Recent nog deed Blyth weer van zich spreken. In 2009 werden namelijk Shrewsbury in de eerste en Bournemouth in de tweede ronde uitgeschakeld om pas in de derde ronde nipt met 0-1 te verliezen van Blackburn. Blyth Spartans mag zich dan met recht een cupfighter noemen.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Blyth Spartans (7) v Workington (6) 1-1 (att. 502)

Workington v Blyth Spartans 1-0 (att. 219)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Hinckley United (6) v Tividale (9) 5-3 (att. 239)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s