The Road to Wembley: Hastings United v Chatham Town

Het is weer zo’n vreselijk interlandweekend, maar gelukkig is er voetbal in de Engelse lagere divisies en natuurlijk is er weer een ronde in de FA Cup. De derde ronde oftewel de First Qualification Round. Qua wedstrijden valt het wat tegen dit jaar. In het noorden heb je met Bedlington Terriers v Bishop Auckland en Ashington v West Auckland mooie potjes, maar stadiontechnisch is dat niet interessant. Thurnby Nirvana v Gresley is ook een mooie. Thurnby Nirvana is een heerlijke naam en voor Gresley heb ik wel een zwak.  Ook onze oude vrienden van Marlow (v Thatcham) bezoeken, was een optie geweest. Maar ik heb toch gekozen voor een geheel andere pot: Hastings United v Chatham Town. Pilot Field wil ik graag nog een keertje vincken en deze pot was perfect geweest.

Een van de redenen waarom ik deze pot zou willen bezoeken, is omdat zowel Hastings als Chatham historische plaatsjes zijn. Chatham vanwege de maritieme geschiedenis en Hastings kent natuurlijk iedereen van de Battle of Hastings, toen de Normandiërs de Engelsen versloegen. Daarnaast was Hastings een van de vijf belangrijke “Cinque Ports”, hebben ze een pier en restanten van een kasteel. Best een aardig plaatsje om eens te bezoeken als je aan de zuidkust bent. Het stadion Pilot Field een klassieker. De club zelf heeft nooit veel bereikt. Opgericht in 1894 als Rock-a-Nore FC en pas sinds halverwege de jaren tachtig een beetje succesvol. Ze spelen in de Isthmian Premier en zijn één promotie verwijderd van de Conference South, het uiteindelijke doel.

Tegenstander Chatham Town, uit 1882, speelt een divisie lager (Isthmian North), maar heeft wel een imposantere geschiedenis. In 1888-1889 haalden ze namelijk de kwartfinale van de FA Cup, door onder andere Nottingham Forest uit te schakelen. Sindsdien werd de Kent League tien keer gewonnen. In 2000 werd er gekozen om op een hoger niveau te spelen en kwamen ze in de Southern League terecht, die een paar jaar geleden werd omgeruild voor de Isthmian League (zelfde niveau, alleen andere regio). Ik ben benieuwd of Chatham zaterdag kan gaan stunten tegen Hastings. Voor deze eerste drie rondes was al meteen doorgeloot, maar vanaf nu gaat er ronde voor ronde worden geloot.  In de komende ronde komen de clubs uit de Conference North & South erbij.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Hastings United (7) v Chatham Town (8) 3-1 (att. 101)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Wolverhampton Casuals (9) v Tividale (9) 1-1 (att. 44)

Tividale v Wolverhampton Casuals 4-2 (att. 101)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s