Intro Berwick Rangers v Rangers

Het was balen toen Newport County v Hereford werd verschoven van maandagmiddag naar dinsdagavond. Dáár ging onze pot waar de hele trip omheen was gebouwd. Gelukkig speelde net in hetzelfde weekend Berwick Rangers tegen Rangers en werd die naar de zondag verschoven. Berwick is nog Engeland, dus dat was nog wel te rijden. Spijt kregen we niet, want Shielfield Park is een heel leuk stadionnetje, in de stad was het goed toeven en de wedstrijd was erg in evenwicht. Eigenlijk had Berwick Rangers moeten winnen, maar om onbegrijpelijk reden werd de 2-1 afgekeurd. Het was het enige minpuntje van de dag, want voor de rest was het perfect. Hier het verslag.

Advertenties

7 Reacties op “Intro Berwick Rangers v Rangers

  1. “Dat hele ultragebeuren blijft toch nog altijd wenen voor me” Briljante freudiaanse verschrijving 😀 Dat hele ultragebeuren is zo “Pro Modern Football”. Afgrijselijk.

  2. Verschrikkelijk inderdaad, ik was vorige week bij Lille v FC Kopenhagen en zat op enkele meters van het uitvak met een 300-tal Kopenhagen ultras, capo met megafoon en trommelaar incluis. Wel, die gasten hebben dus 120′ (verlengingen) monotoon dezelfde 2 ‘liedjes’ staan afdreunen non-stop, zelfs bij kansrijke aanvallen van hun team stoppen ze niet met ‘zingen’. Om gek van te worden is dat.

  3. Het is bijna hysterisch, dat hele ultragebeuren. Ze durven geen seconde meer stil te zijn, uit angst om naderhand daarop afgerekend te worden op internet. Het meest bizarre vind ik nog dat die ultra’s met alles bezig zijn, behalve met de wedstrijd en ook totaal niet reageren op gebeurtenissen op het veld. Kan ook niet, want ze zijn te druk bezig met die megafoon en het filmen van alles, om dat later op Youtube te zetten en te laten zien wat voor geweldige fans ze wel niet zijn.

    • Moet wel zeggen, na twee uren zagen ze er redelijk afgepeigerd uit, ik dacht dat er elk moment eentje kon omvallen, wel grappig om te zien. En velen met een flesje water om af en toe de keel eens te smeren.

  4. Mooi verslag. Dat stadje ziet er inderdaad ook wel leuk uit om een keer te bezoeken.

  5. Joris, op je site noemde je dit “match nr in Scotland: …”. Hoort dit geen “match number in England: …” te zijn? 😉 Ik vind het wat raar hebben, een Engelse club in de Schotse league, maar ik vind het geval Berwick niet storend zoals de Welshe clubs die in Engeland spelen. Die Welshe clubs zouden hun eigen land een dienst bewijzen moesten ze de League of Wales vervoegen en naar een hoger niveau tillen. Berwick is binnen Engeland een relatief onbekende en weinig betekenend clubje, dus het maakt weinig uit dat ze in de Schotse league spelen.

  6. Artikel uit “De Morgen” (Belgische krant) van afgelopen zaterdag ging over de Schotse mogelijke onafhankelijkheid, en ging in Berwick polsen hoe de inwoners daar tegenover die optie staan. Ook de voetbalclub kwam aan bod. Mogelijks zou Berwick verplicht worden in Engeland te spelen vanaf volgend seizoen indien Schotland effectief onafhankelijk worden zou. De man van Berwick Rangers (iemand vh bestuur, zijn exacte functie ben ik niet zeker van) hoopt dat Schotland bij het UK blijft zowel voor de club als voor algemene beslommeringen. In dat artikel kwam nog iemand aan bod die bij de club betrokken was (ik geloof een sponsor of zo, want het was een zakenman die vaak de “grens” overstak) en ook hij wilde liefst geen onafhankelijkheid. Beide heren benadrukten wel dat dit hun persoonlijke mening was, en niet een standpunt van de voetbalclub. Er waren wel vraagtekens wat er met de status van de club zou gebeuren indien ze plots niet langer tot hetzelfde UK als hun tegenstanders zouden behoren. Niemand leek het te weten maar ze vrezen wel dat ze verplicht naar de Engelse liga zouden moeten verhuizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s