The Road to Wembley: Maine Road v Bacup Borough

Dit weekend alweer de tweede ronde van de FA Cup, de Preliminary Round. Hierna nog twaalf te gaan. Zelf pak ik ook een potje mee in deze ronde; Romford v Waltham Forest. Mocht ik zelf kiezen, dan had ik die niet gekozen. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie wedstrijden deze ronde. Mossley v Bootle leek me geweldig. Mooi stadion hebben ze daar en Bootle is een historische naam. Naamtechnisch vond ik Wolverhampton Casuals v Pilkington XXX erg mooi. Ook spelen er veel clubs thuis met leuke stadionnetjes, zoals Stamford, Great Yarmouth, New Mills en Crook Town, maar die hadden allemaal weer geen aantrekkelijke tegenstander. Uiteindelijk heb ik daarom gekozen voor de pot tussen Maine Road en Bacup Borough.

Maine Road, was dat niet de naam van het oude stadion van Manchester City? Inderdaad, daar is de club ook naar vernoemd. Maine Road werd namelijk in 1955 opgericht door een supportersclub van Man City en kreeg de naam City Supporters Rusholme FC. Dat bekt niet lekker en in de jaren zestig werd het dan ook Maine Road FC, vernoemd naar het stadion van hun favoriete club. Normaal komt er een mannetje of zeventig kijken bij de club, maar in 2006 kwam FC United langs. De wedstrijd werd opgeklopt tot een mini-Manchester derby en Maine Road moest uitwijken naar Bower Fold, het stadion van Stalybridge Celtic, want het eigen Brantingham Road was veel te klein. Uiteindelijk kwamen er maar liefst 3181 man af op de wedstrijd, een record voor Maine Road dat niet meer verbroken zal worden.

Maine Road mag zaterdag tegen Bacup Borough proberen de volgende ronde te halen. Die club speelt, net zoals Maine Road, in de North West Counties League Premier Division en heeft ook heel weinig gepresteerd in zijn geschiedenis, ondanks dat ze al sinds 1875 bestaan. De derde kwalificatieronde van de FA Cup is beste prestatie in de oude beker en de enige keer dat ze landelijk nieuws waren, was toen ze in 2008 een poging deden om Andy Cole over te halen om bij Bacup te komen spelen. Dat lukte niet en Bacup Borough werd weer een anonieme club. Zaterdag kan een van de clubs een klein succesje halen door de eerste kwalificatieronde halen. Tegenstander zal dan de winnaar zijn van de pot tussen Atherton LR en Warrington Town.

Op de DT116 manier:

Tividale (9) v Stratford Town (9) 5-2 (att. 117)

Maine Road (9) v Bacup Borough (9) 2-1 (att. 68)

Op de Brian James manier:

Tividale (9) v Stratford (9) 5-2 (att. 117)

Heath Hayes (9) v Tividale (9) 3-4 (att. 70)

Advertenties

Een Reactie op “The Road to Wembley: Maine Road v Bacup Borough

  1. Pingback: Uit de oude doosch: Maine Road « Stadiongebod

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s